Ja, lekker dan. Weet je, joh, doen we gewoon. Verzekeraars toegang geven tot onze medische dossiers. Alsof er geen artikel 8 in het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens zit. Alsof dat niet betekent dat iedereen, z’n moeder, de kat van de buren en diens fucking cavia (m/v/lgbt+, ook parttime en eventueel aseksueel) vervolgens in je medische dossier kunnen kijken.

Alleen bij Achmea werken in Nederland al 14.000 (HOEVEEL?! VEERTIENDUIZEND JA) medewerkers, en dan hebben we de rest van het geteisem het gespuis de verzekeringsmaffia het door de overheid verplicht gestelde zorgkartel nog niet eens gehad. Als je denkt dat je recht op privacy ook nog maar een knip voor je neus waard is na het afschaffen van het medisch beroepsgeheim als het op verzekeraars aankomt, dan heb je het gewoon zwaar mis.

Fraude opsporen, mijn reet (vergeef de expressie, oh Onze Grote Leider Wiens Ster Altijd Straalt). Dat argument werkte ook al zo lekker bij de hervorming van het PGB. In plaats van het opsporen van fraudeurs werd het een financieel zootje. Nou zal je dat wellicht hier niet zien, maar wel dat verzekeraars geld gaan uitgeven om medische checks te doen zodat je overactieve leverfunctie je voortaan uit gaat sluiten van zorg. En daar betaal je dan verplicht voor.

Want ja, dat is het. U MOET een zorgverzekering. Die straks gaat bepalen of het niet te risicovol onrendabel is om u een verzekering te geven. Om hoeveel wilt u wedden dat u dan nog steeds moet betalen? 14 EURO? Lijkt me een beter wedje dan erop wedden dat het voor u beter wordt op het moment dat de verzekeraar uw dossier in mag zien.

Weet je wat, fuck dit, we loven die 14 euro gewoon als beloning uit. Het is tenslotte een idee van Edith Schippers. Dus voor degene die ons het medisch dossier van Edith Schippers bezorgt: 14 euro, en dan hoeven we nog niet eens te weten achter welke boekenkast ze verstopt zit. Eens kijken hoe zij het vindt als iedereen mee kan lezen in haar medisch dossier. En weet je wat, we geven ook 14 voor elk medisch dossier van een Kamerlid dat voor dit achterlijke voorstel heeft gestemd. Dat zijn dus de Kamerleden van de VVD, PvdA, CDA, PVV en SGP. Kom maar op met die data, kunnen we eens kijken hoe rendabel onze volksvertegenwoordiging eigenlijk is.

8

Reaguur dan!

avatar
6 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
HenkieknallenTrollbusterXloph, servus humilis monstrum spaghettium volatum sanctumDs. Ploppo Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Edwin Emanuel Posse

is toch vvd die dat waar heeft gemaakt?

Retecool

VVD, PvdA, CDA, PVV en SGP stemden voor. Dus voor de dossiers van die kamerleden loven we dezelfde beloning uit.

Ds. Ploppo
Ds. Ploppo

Zo verrassend zullen de medische dossiers van die politici niet zijn hoor.
Gehoorschade opgelopen in Oost-Indië; Ernstige zuigplekken op de duim; Afwezigheid van een ruggengraat; Tunnelvisie; selectief reukcentrum (ze hebben zelden door dat het zaakje stinkt, maar geld ruiken ze van grote afstand).

Mirjam Bik

Wel publiceren dan dat dossier hè?

Xloph

Voor de psychiatrische dossiers over Geert Wilders stel ik een bonus van nog eens 14 euro beschikbaar!

Trollbuster

Ik vemenigvuldig de bovengenoemde extra beloning voor het psychiatrische dossier van Schreeuwwitje met een factor 14

knallen
knallen

Automatische orgaan donatie OK, maar dan ook allemaal een open medisch dossier. Ik wil wel effe zeker weten dat jouw longen wél OK zijn als vervanging, omdat ik de mijne naar de kanker heb gerookt.

Henkie
Henkie

Neem aan dat deze beloning ook geldt voor de man van Schippers? Zie Lubach