Het is momenteel kommer en kwel bij IS, want ze verliezen terrein aan Syrië en heel simpel gezegd betekent dat gewoon minder inkomsten.

En dat zuigt, zelfs voor haatbaarden die geloven in bijstand van Allah. Blijkbaar zitten er nogal wat Nederlandse Jihadstrijders bij IS, want het eerste waar ze naar grijpen is het verzinnen van nieuwe belastingen. Zo kost het installeren van een schotelantenne nu geld, net als het in en uit rijden van een stad en wanneer je dat met een vrachtwagen doet, moet je zelfs nog extra tol betalen. Wat ook geld kost, is het verkeerd beantwoorden van een vraag over de Koran. Daarbij, en dat is zelfs een primeur, is het tegenwoordig ook mogelijk om lijfstraffen af te kopen!

Maar toch zet dat niet genoeg zoden aan de dijk bij onze onvriendelijke haatbaarden in het middenoosten. Er moet duidelijk meer geld binnen komen, want waar vorige zomer Islamitische Staat b.v. nog maandelijks 80 miljoen dollar omzet behaalde, is dat nu gedaald naar ongeveer 56 miljoen dollar. Daar gaan wij ze een beetje mee helpen. Hoe? Heel simpel: verzin extra nieuwe belastingen voor IS. Ik zat zelf te denken aan 14 dollar belasting voor het onthoofden van een ongelovige met een bot mes. Maar je kunt bijvoorbeeld ook denken aan het belasten van per ongeluk zelf omkomen bij het plaatsen van een bermbom. Legio mogelijkheden. Ook een briljante vorm van belastingheffing voor IS bedacht? Ram hem in de reacties.

Reaguur dan!

4 reaguursels op "Help IS de lente door: Verzin nieuwe belastingen"

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Fierce Gentleman

Naheffing omdat je onthoofding níet alle journaals haalde. . .

MadDieu

Registratiebelasting op nieuwe en jonge tweede-/derde-/vierdehands bruiden als percentage van de aanschafwaarde.

Bismarck

Belasting op stenen (en misschien ook nepbaarden)?

wout

Precariorechten op zwarte vlaggen
Importheffingen op NAVO/RU afwerpmunitie
Haddjtol
Munttheeaccijns
Rubberboottax
Youtube-belasting