More

  RECENTE POSTS

  U wilt weten wat pasen inhoudt, wat nu?

  Elk jaar hetzelfde liedje. Weer Pasen. En net als Pinksteren weet eigenlijk niemand wat dit feest nu eigenlijk inhoudt. Maar elk jaar vraagt weer iemand nu juist aan u wat toch de betekenis is van Pasen en die eieren. Geen nood. Wij leggen het nog één keer uit.

  Uiteraard is er ook elk jaar weer die religieuze oom die begint over de dood van Jezus, aan het kruis. U wilt direct gaan lachen, schelden en tieren of uzelf bezatten met Bloody Mary’s. Op dit laatste na: niet doen.

  Foto: Niet de moeder van God.
  Foto: Niet de moeder van God.

  Blijf kalm

  Dit blijft meestal het beste advies dat we geven: verlies uw kalmte niet. Zeker in dit geval niet. Als u niet degene was die op een vrijdag een goede dag werd toegewenst om vervolgens tegen een kruis gespijkerd te worden vlak voor Pasen, fuckit. Geen enkele reden om volslagen uit je plaat te gaan.

  Leg het beter uit

  Die dronken religieuze oom las in zijn hele leven één boek. In dat boek gaat Pasen deels over de dagen ervoor. Een meneer met een baard in een jurk, die met zijn twaalf vrienden iets at, waarna het onder een boom ergens één groot homo-erotisch feest werd, tot er iemand allergisch bleek te zijn voor zilver en de hele bende gearresteerd werd wegens iets met hardhout.

  Foto: Niet het boek dat uw oom las.
  Foto: Niet het boek dat uw oom las.

  Uiteraard klopt er niets van dat verhaal. Ten eerste gebeurde dit allemaal midden op de dag op een naaktstrand, ten tweede waren er veertien man aanwezig. Leg het dus beter uit. Hier het verhaal van wat Pasen nu eigenlijk betekent.

  Het verhaal

  Uw eigen Retecool bestaat al veel langer dan u denkt. We zitten nu bijna zestien jaar op uw internet, maar dit is een lachertje vergeleken met onze geschiedenis. Zo waren wij er in Bijbelse tijden ook al, dus wij hebben onze eigen ooggetuigenverslagen van de origine van Pasen. Hier is de samenvatting, van het verhaal dat onze voorvaderen in stenen tafelen beitelden.

  Zenith Zompsok

  De meneer die je religieuze oom ‘Jezus’ noemt, heette eigenlijk Zenith Zompsok. Sorry. Zompsok’s naam werd later aangepast, om pr-redenen. We verzinnen dit niet, een voorvader van Global Riot, die hoogstpersoonlijk die grot afsloot (hierover straks meer) schreef dit op, dus is het waar.

  Hij had dokter moeten worden met dit handschrift.
  Hij had dokter moeten worden met dit handschrift.

  Zompsok ging inderdaad op een donderdag eten met zijn veertien volgelingen. Twee ervan waren van de lokale penoze, dat is de reden dat ze niet voorkomen in dat ene boek. Gek genoeg waren mensen destijds gek op paardenhoofden, qua eten, maar ook toen wilden ze er liever niet lepeltje-lepeltje mee liggen. En na enkele niet mis te verstane waarschuwingen van het tweetal, zijn ze uit het boek gehouden.

  Shit.
  Shit.

  Wonderen en bullshit

  ‘Ja, nee, maar Jezus (de man heette Zompsok, maar soit) verrichtte wonderen tijdens die maaltijd’, zal men u tegenwerpen. Laten we dat echter even nader beschouwen. Het gezelschap zat in een restaurant. Toen hij riep dat er wijn moest zijn was er wijn. Nu weten wij niet of u wel eens naar een restaurant bent geweest, maar als u daar roept dat u in plaats van water wijn wilt, of roept dat u de broodjes wilt vervangen door garnalencocktails, is dat geen enkel probleem. Een wonder? Nee, een goede ober.

  Foto: 'Een wonder'
  Foto: ‘Een wonder’

  Rekening

  Na de maaltijd zou men de rekening splitsen, maar één van de volgelingen, Judas, was zijn portemonnee vergeten en zou wel even elders wat zilverlingen gaan halen. Helaas probeerde hij een Romeinse overheerser te rollen, waarna Zenith aangezien werd voor Judas en werd opgepakt wegens zakkenrollen. Zenith bleek ook nog enkele verkeersboetes open te hebben staan, dus werd hij al snel ter dood veroordeeld. Die Romeinen hielden niet van half werk.

  'Waar heb je jeuk?'
  ‘Waar heb je jeuk?’

  Konijn

  Na de kruisiging zelf prikte een Romeinse soldaat nog even in het vlees van Zenith, maar dit was om te kijken of hij al gaar was. Toen bleek dat Zenith geen ‘AUW’ riep, ging men er vanuit dat hij dood was en werd hij door dat konijn uit Donnie Darko in een ei in een grot verstopt die werd afgesloten voor drie dagen. Die drie dagen is het tijdsbestek waarin de eieren van dat konijn uitkomen.

  Foto: De paashaas.
  Foto: De paashaas.

  Nadat Zenith vervolgens na drie dagen uit zijn ei kwam, friste hij zich enigszins op en wachtte om onverklaarbare redenen tot Hemelvaart om zijn biezen te pakken.

  Het verstoppen van eieren is sindsdien traditie. Men heeft dan de hoop dat wanneer deze eieren uitkomen, er vrede zal zijn op aarde, of dat er ineens doden uit grotten komen wandelen.

  Tweede van rechts is de Heiland.
  Tweede van rechts is de Heiland.

  Tuincentrum

  Helemaal zeker weten dat het precies zo ging doen we niet. Helaas zijn de fotorolletjes mislukt. Wat we wel weten is dat u vandaag niet mee hoeft naar het tuincentrum (ook traditie, Zenith wilde het zo) met de hele familie, zodra u bovenstaand verhaal aan de ontbijttafel vertelt.

  Foto: Het Vagevuur
  Foto: Het Vagevuur

  Meer hulp nodig? Onze bekwame helpdeskmedewerkers staan wekelijks voor u klaar. Liever een stukje automutileren omdat u tóch naar een tuincentrum moet straks? Probeer de messen van de Albert Heijn. Ons hel, verdoemenis of een vrolijk Pasen wensen? Dan kan via Facebook of Twitter.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN