More

  RECENTE POSTS

  U belandt per ongeluk in een hippe koffietent. Wat nu?

  Wederom gaat de Retecool u helpen met een probleem dat iedereen kan en zal overkomen. U loopt over straat, fantaserend over twee Scandinavische stewardessen (m/v), een bus slagroom en een paar handboeien en hoort ineens iemand lispelen: “Haaai, ik ben Sim, uw barista. Wilt u vast een glutenvrije muffin voordat u bestelt uit ons uitgebreide assortiment heerlijke koffies waarvan de bonen handgeplukt zijn en in het geval van de civetkoffie door één van onze medewerkers persoonlijk uit de aars van een civetkat zijn gepeuterd?” Verschikt kijkt u op, uw erectie nog volop aanwezig, terwijl de Scandinavische stewardessen snel uit uw gedachten verdwijnen. Voor u staat een persoon achter een barretje, dat afgewerkt is met veel chroom. Een knot in het haar, een baard en een moeilijke bril kijken u aan. U vermoedt dat de persoon die u in de ogen kijkt een vrouw is en uw erectie rent direct als een dolle achter de imaginaire stewardessen (m/v) aan. Dit is het moment dat u zich in blinde paniek realiseert: “IK STA IN EEN HIPPE KOFFIEBAR!” Deze paniek is nergens voor nodig. Retecool helpt u weer vrijwel ongedeerd naar buiten.

  Blijf kalm

  Uw eerste ingeving zal zijn om om te draaien en weer naar buiten te lopen, achter uw erectie aan. U zult echter al snel merken dat dit geen reële optie is. Achter u staan inmiddels 141 hipsters ongeduldig te wachten tot u uw Latte Frappiachi di Buscemi con Leche met quinoa of iets dergelijks bestelt (onze kennis van moeilijke koffie laat te wensen over) en zij versperren u de weg met hun iPhones. Ga niet gillen of om u heen meppen. Uw nu al te lange stilte heeft de aandacht op u gevestigd en nog veel meer hipsters aan tafeltjes kijken vervaarlijk op van hun Macbook. De rust bewaren is het beste wat u op dit moment kunt doen.

  california-coffee-company-wifi
  Don’t Panic

  Doe of u het bord achter de bar met de random woorden leest

  In elke hippe koffietent hangt achter de bar een enorm bord, waarop volgens de baristas een selectie van de 1400 koffies die ze schenken staat, maar wat op u en ons overkomt alsof iemand random woorden naar het bord heeft gegooid. Terwijl u over uw exitstrategie nadenkt, doet u alsof u dat leest. De baristas en de hipsters zullen dit accepteren. “Dit is iemand die op het randje durft te leven”, zullen ze denken. “Deze persoon gaat iets anders drinken dan gewoonlijk”. Hiermee wint u zeker twee minuten.

  bord
  Shit, te weinig koffies om 2 minuten door te komen

  Wat u ook doet, bestel geen normale zwarte koffie

  De grootste fout die u kunt maken, op in paniek raken na, is een gewone zwarte koffie bestellen. Dit werkt op hipsters als een rode lap op een stier. De kans dat u een Macbook overdwars krijgt ingebracht terwijl u nog stamelt: “Mag ik een normale zwa…” is groot. Vermijd dit dus als de builenpest. Laat ook vooral de barista niet kiezen. Dit is ten eerste een teken van zwakte en ten tweede krijgt u dan een vingerhoedje met op Birmees hout gebrande, zeven keer in goud gedoopte bonen die vervolgens met de hand tot koffie geknepen zijn. Hiervoor betaalt u een modaal kwartaalsalaris. Niet doen dus.

  Go with what you know

  Een valkuil is nu om iets van het schier onleesbare bord te bestellen. U gaat dit sowieso al verkeerd uitspreken want u slist niet en ook is er een redelijke kans dat u geen koffie aan het bestellen bent, maar een versie van een Apple Crumble Pie in het Italiaans, of de dochter van de eigenaar. Wellicht denkt u nu: “Dan neem ik een espresso, want die zijn heel klein”. Dit zou ook een enorme fout zijn, want espresso is dan wel klein, maar wordt in hippe koffietentjes geserveerd op een temperatuur waarvan een gemiddelde ster zegt: “Ho ho, kan dat niet wat minder?” U zult dan het kartonnen bekertje drie kwartier moeten laten staan voor u het zonder asbesthandschoenen kunt oppakken.

  Foto: minder heet dan de espresso
  Foto: minder heet dan de espresso

  Uw veiligste keus is cappuccino. Dat klinkt Italiaans genoeg om de aanwezige hipsters niet te schofferen. Het laatste wat u wilt is hen tegen de borst stuiten, namelijk. Voor u het weet heeft u ineens een geruit overhemd aan, een knotje op uw hoofd en zes Apple Watches om uw pols, waarna u wordt bijgepraat over allerhande startups. Enfin, cappuccino dus. U plaatst de bestelling bij de barista, die u vertelt dat de melk in de koffie van koeien komt die echt “lucky bastards” zijn, waarna hij uw naam (Toxteth, bijvoorbeeld) vraagt. Hierna loopt u verder langs het barretje naar achteren. Dit lijkt gevaarlijk, maar het is de enige manier om zonder kleerscheuren buiten te komen. Nu komt het afrekengedeelte.

  happy-cows
  ‘Lucky bastards’ want ze zijn niet waar u bent

  Reken af

  Bij hippe koffietentjes moet je altijd afrekenen bij de kassabarista. Het zal u in eerste instantie niet opvallen, want baristas lijken op elkaar als de band van Robert Palmer, maar maak dus niet de fout deze barista Sim te noemen. Dit is niet Sim. Dit is Dardan, of iets dergelijks. Noem gewoon geen namen, de barista stelt zich zelf wel voor, vlak voordat er een bedrag genoemd wordt waar u een vliegdekschip van had kunnen aanschaffen. Nogmaals: blijf kalm. U bent in de minderheid. Reken gewoon af, huil van binnen en stap naar achteren om te wachten tot iemand uw naam (Toxteth in dit geval) roept. Dit betekent dat uw cappuccino met verkeerd gespelde naam op het kartonnen bekertje af te halen is bij de afhaalbarista, die waarschijnlijk Edie of Luna heet.

  Wat? Geen fooi?
  Wat? Geen fooi?

  De eindfase

  Na wat zes weken lijkt, maar wat in werkelijkheid nog geen vier uur was, zal uw naam (Toxteth dus, in dit voorbeeld) ook daadwerkelijk door de zaak schallen. “Tienster! Cappuccino voor Tienster!”, zult u horen. Hierop loopt u wederom naar het barretje, waar u uw bestelling pakt. Vervolgens loopt u, met uw beker vooruit gestoken zodat de hipsters kunnen zien dat u één van hen bent, richting de uitgang.

  Eenmaal buiten flikkert u de beker in de eerste de beste vuilnisbak, gaat jankend naar huis en doucht drie uur lang met een staalborstel, waarna u uw kleding verbrandt. Dit zou u weer tot rust moeten brengen. Aangifte doen heeft geen zin, want de politie is al lang geïnfiltreerd. Ga in plaats hiervan gewoon naar Pornhub, zoek op ‘Scandinavische stewardessen’ en blijf een week binnen.

  Je wist dat ze gingen komen
  Je wist dat ze gingen komen

   

   

  Omdat wij bij de Retecool bekend staan als probleemoplossers, wij best van koffie houden en altijd nog Jake achter de hand hebben die compleet John McLane meets Bruce Lee gaat als dingen echt uit de klauwen lopen, helpen wij u, demense, graag met uw problemen. Ook hebben we Facebook en Twitter, waar u ons altijd kunt uitnodigen voor een bak koffie.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  9 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  9 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bismarck
  25/01/2016 - 10:10 10:10

  Leken baristas maar op de band van Robert Palmer!

  E.R. Deoz
  Antwoord aan  Bismarck
  25/01/2016 - 12:31 12:31

  Helemaal mee eens, de hippe koffietentjes zijn veel te veel linkse multiculti bolwerken. Het werd eens tijd dat er hippe koffietentjes kwamen voor de hardwerkende blanke Nederlander!

  Bismarck
  Antwoord aan  E.R. Deoz
  25/01/2016 - 15:04 15:04

  Nounou, je hoeft niet meteen te gaan Quincy Garioën hoor. Het was meer het afzetten van de RP-bandfoto tegen het beeld dat ontstaat bij het lezen van een zin als “Een knot in het haar, een baard en een moeilijke bril kijken u aan. U vermoedt dat de persoon die u in de ogen kijkt een vrouw is”.

  Bla
  Bla
  25/01/2016 - 10:24 10:24

  Gemiddeld wegrestaurant in vlaandren heeft hier ook last van, maar daar kun je nog een lungo bestellen als je geen melk in je koffie wilt..

  Brinkmeister
  25/01/2016 - 13:09 13:09

  Dus dan heb je eindelijk dat slappe excuus voor koffie en ga je toch maar even zitten, in je normale spijkerbroek en capuchontrui. Je trekt je Android-telefoon tevoorschijn om een bericht te lezen en besluit daar even een e-mail aan te wijden. De HP-laptop wordt uit de tas gehaald, waarmee het laatste restje terughoudendheid van de kudde hipsters verdwijnt. En dan? Wat doe ik dan?

  E.R. Deoz
  Antwoord aan  Brinkmeister
  25/01/2016 - 13:39 13:39

  Je opent je favoriete camera-app van je superieure telefoon, neemt de reacties op* en zet de boel op een jijbuis bij jou in de buurt. Daarna nog even een linkje dumpen op de Retecools en je hebt toch zeker 14 views erbij.

  * dus niet in portrait-mode, dat is voor lutsers

  Caveman48
  Caveman48
  26/01/2016 - 16:20 16:20

  Ik mis de link naar de “haiku writing motherfucker / can I get a cup of coffee flavored coffee / Cappucino – Frappacino – fuckin’ Al Pacino”-skit van Denis Leary.

  Xloph
  Antwoord aan  Caveman48
  31/01/2016 - 10:33 10:33
  stuurbaard bakkebaard
  stuurbaard bakkebaard
  29/01/2016 - 16:39 16:39

  Kutje Bas, koffie over mijn toetsen. Dankoewel.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN