Waar iedereen hier in Nederland nog een beetje aan het bijkomen is van het zuipfestijn dat Koningsdag heet, zijn ze er in Turkije voor aan het zorgen dat je nooit meer bij hoeft te komen van een dergelijk drankgelag.

De politie van Antalya, rustplaats van de plaatjes van Retecool en voorheen all-inclusive paradijs voor half Nederland en Rusland, heeft gisteren namelijk een totaal alcoholverbod voor openbare gelegenheden afgekondigd. Dat klinkt natuurlijk als “ja, logisch, dat hebben ze in Amsterdam, Rotterdam en bijvoorbeeld het Utrechtse plaatsje U. ook”. En inderdaad, maar tot voor kort dus niet in Antalya en omstreken. Dit is vooral een opmaat naar nog veel meer beperkingen in het toch al door Erdogan’s opgelegde beperkingen geteisterde Turkije:

In Antalya, the environment will be disturbed and the drinking of alcohol in the open is banned by the Governor’s decision

Russen kwamen al niet meer naar Antalya, maar inmiddels durven Nederlanders ook niet meer naar de Turkse kust af te reizen. Een ogenschijnlijk onschuldig alcoholverbod zal er waarschijnlijk niet voor zorgen dat toeristen nu wel zoiets hebben van “He ja, fijn naar Antalya om m’n bord nog een keer vol te scheppen”. Maar Tuuurkai altiat numer één!

6

Reaguur dan!

Gewoon even inloggen om te reaguren
avatar
Plaatjes
 
 
 
Audio en Video bestanden
 
 
 
6 Reacties
0 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
BismarckToxteth O'GradyDs. PloppoMonadeBroeder Bolognese Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Broeder Bolognese
Broeder Bolognese

Ach, zoveel verschil met Nederland is er dus ook niet. Ook hier is het drinken van alcohol in de openbare ruimte verboden, dacht ik.
En reken weer maar op dat de resorts geen openbare ruimtes zijn, net als onze café’s en terrassen.
En ach, die Russen komen dit jaar wel weer. Alleen wil je die – net als de Engelsen – eigenlijk helemaal niet hebben.

Monade
Eindbaas!

De Turken die ik ken, zuipen als vissen. Je denkt toch niet dat Erdogan voor elkaar kan krijgen wat 1000 jaar (staats)islam niet voor elkaar heeft gekregen?

Ds. Ploppo
Eindbaas!
Ds. Ploppo

Op zich geen groot probleem, tenzij het de opmaat is voor verdere aanscherpingen. Erdogan heeft al vaak aangegeven islamitische wetgeving in te willen voeren, dus reken maar vast op verdere versoberingen. Het zou me niet eens verbazen als over een paar jaar het ongesluierd over straat gaan verboden wordt of in ieder geval al heel snel als zeer aanstootgevend betiteld wordt.

Dat dit het toerisme nog verder de nek omdraait zal hem worst wezen. Beter dat die westerse invloeden buiten het land blijven. Daar krijgen de onderdanen alleen maar foute ideeën van. Bovendien helpt het hem met de massa ervan te overtuigen dat Europa een hekel aan Turken heeft. Hoe duidelijker hij een vijand neer kan zetten waar iedereen schande van spreekt, des te makkelijker kan hij zelf ongestraft z’n gang gaan.

Toxteth O'Grady
Eindbaas!

Bismarck
Eindbaas!
Bismarck

“het Utrechtse plaatsje U.”
Uitweg?

Bismarck
Eindbaas!
Bismarck

“Russen kwamen al niet meer naar Antalya”
Ik heb het niet zo op de huidige Turkse regering, dus ik overweeg geen vakantie in die richting, maar ik moet toegeven dat een Mediterraans vakantieoord zonder Russen wel een grote verleiding is!