18.8 C
Rotterdam
dinsdag, oktober 16, 2018

Verzin een Onderschrift 16-10-2018

8
Verzin een Onderschrift 15-10-2018
Verzin een Onderschrift 15-10-2018

Johan’s mislukte freebase sprong werd door een handige jongen voor 6 ton als Banksy kunstwerk verkocht.

Een deel van de inkomsten van de niet afgeschafte dividendbelasting mag naar Ds. Ploppo, want die wint de VEO van maandag 15 oktober. Niet gewonnen? Probeer het eens met de onderstaande foto, misschien lukt het deze keer wel, kijk maar en anders niet ja toch zeker weet je niet weet je wel. Plaats je heersende tekst in de reacties en dan is het maar wachten tot je geplust wordt. Intussen kan je dingen delen op ons Reetboek, of je account laten blocken op de Twitters.

Verzin een Onderschrift 16-10-2018
Verzin een Onderschrift 16-10-2018

RC Late Night Music – The Gibson Brothers – Everybody Hurts

0

We trappen deze nieuwe werkweek lekker rustig af, lieve Retecoollezertjes, en dan komen we haast vanzelf in het Country & Western hoekje terecht. En wel bij de geraffineerde Bluegrass geluiden van The Gibson Brothers, uiteraard niet te verwarren met de Broertjes Gibb van The Beegees, en al helemaal niet met deze Disco Classic Kneiterts.

Kenners hadden na 4 maten al door dat we hier van doen hebben met een cover van een R.E.M. orginal. Zelf vind ik de uitvoering van de twee Gibson broertjes briljant, een schoolvoorbeeld van het feit dat Country de White Man’s Blues is, het muzikale medium om je zielenroerselen er eens uit te gooien, en in dat opzicht in de verte verwant aan Sneerlands eigen Smartlap. Het subtiele snikje in de zang maakt deze cover een verbetering van R.E.M.’s origineel. Er zijn echter ook collega’s die over hun driedubbele nek gingen van al dit prachtigs, waarschijnlijk vanwege een latente tyfushekel aan R.E.M., en geen oog voor de licht ironische kitsch in onderstaand filmpje, wat nou eenmaal één van de stijlfiguren is van Country. The Gibson Brothers hebben in hun 20 jarige carrière al vaker prachtige covers gedaan, van onder andere Tom Petty en de Everly Brothers, dus dan weet je dat hun Country hart op de goeie plek zit.

Hollandse Hits Maandag: Sylvina – Mannen zijn er zat

4

Speciaal voor ons, jullie, heeft ANRO Productions VOF een bezemsteel uit Vlaanderen laten landen op de redactiebunker. En zo zuchtte het beton plots onder het talent gewicht van henna-heks Sylvina.

Syl is net gepromoveerd in de Sociale Geografie met een proefschrift getiteld “Mannen zijn er zat” (voor hen die het broodrooster zeggen: zat betekent hier genoeg). Tis wel spijtig dat ze haar verdediging al zingend deed. Niet alleen de naam Sylvina klinkt namelijk als een vaginale fungus, ook haar larynx produceert klanken met die omschrijving. Toch is het niet allemaal slecht nieuws:

Mannen zijn er zat, maar ik blijf nu alleen.

… die wind die net op stak? Een collectieve zucht van verlichting van alles wat graag vrouwen doet.
Tenslotte leggen we, met een Kooi Aap, haar nog even langs de meetlat van de HHM-bingo. Ze scoort prima, de volgende keer misschien nog even werken aan het vibrato en laten zetten van wat tattoos.

NB: ROY OTTERS HEEFT EEN NIEUWE PLUGIN VOOR LENS FLARES EN DAT ZAL JE WETEN OOK!

Verzin een Onderschrift 15-10-2018

12
Verzin een Onderschrift 13-10-2018
Verzin een Onderschrift 13-10-2018

Moeilijkste VEO foto ooit leverde nog geen winnaar op.

Zie je nu wel Weirdoinventor dat het niet moeilijk was, want jij wint de VEO van zaterdag 13 oktober. Niet gewonnen? Probeer het eens met de onderstaande foto, misschien lukt het deze keer wel, kijk maar en anders niet ja toch zeker weet je niet weet je wel. Plaats je heersende tekst in de reacties en dan is het maar wachten tot je geplust wordt. Intussen kan je dingen delen op ons Reetboek, of je account laten blocken op de Twitters.

Verzin een Onderschrift 15-10-2018
Verzin een Onderschrift 15-10-2018

Trump laat zich op meerdere plekken onderpissen

6

Deze titel is waardeloos zonder ploatjes. Dus die hebben we verzameld en in de pots geknald. Met dank aan advertentiehenk Phil Gable die in Brooklyn meerdere beeldjes van Trump heeft geplaatst met een grasmatje er omheen.

Vervolgens heeft hij ze bespoten met vloeistof die gebruikt wordt om puppies te leren plassen, dus honden komen er als vliegen op stroop op af.

Nu wachten we nog steeds op de befaamde pee pee tape die er zou zijn van Donald Trump met een paar sekswerksters van Russische persuasie, maar tot Robbert Mueller III die inbrengt (de video, niet de Russische onderneemsters) hebben we dit om ons mee te vermaken.

“Ready, aim, go”

De eerste was binnen een dag gejat, de nieuwe die Phil heeft gemaakt zitten stevig aan de stoep vastgeplakt, dus die pist zelfs een hond die een krat bier opgeslobberd heeft nog niet omver.

Verzin een Onderschrift 13-10-2018

9
Verzin een Onderschrift 12-10-2018
Verzin een Onderschrift 12-10-2018

Kijk meneer de president, zei Bubba, in Holland hebben ze ook een politicus waarvan de kapper al jaren dood is.

Hartelijk zaterdag voor Prof.Dr.A.P.E.Pakkie, want die wint de VEO van vrijdag 12 oktober. Niet gewonnen? Probeer het eens met de onderstaande foto, misschien lukt het deze keer wel, kijk maar en anders niet ja toch zeker weet je niet weet je wel. Plaats je heersende tekst in de reacties en dan is het maar wachten tot je geplust wordt. Intussen kan je dingen delen op ons Reetboek, of je account laten blocken op de Twitters.

Verzin een Onderschrift 13-10-2018
Verzin een Onderschrift 13-10-2018

RC Late Night Music – Dead Kennedyes – Nazi Punks Fuck Off

3

Afgelopen dagen verschenen tal van nieuwsfoto’s van bovenstaande koppel ANWB-punks, u weet wel, mensen voor wie Punk de actuele najaars-modetrend is, want dat hebben zij in De Kampioen gelezen. Bovenstaande outfits lijken dan ook regelrecht afkomstig te zijn uit de collectie van Hennis & Mauritz. Tjek in één moeite door ook de haardos: sneue stelletje met alleen maar dezelfde fietsen lopen anno 2018 hopeloos achter.

“In a real fourth Reich you’ll be the first to go
Nazi punks, Nazi punks, Nazi punks, fuck off!”

Deze ANWB-punkers behoorden bij het entourage van de zogenaamde Blokkeerfriezen, die deze week terechtstaan voor de Rechtbank in Leeuwarden. Daarmee zijn ze de allereerste punkers die strijden vóór de gevestigde orde. Bovendien zou hij haar in de hal van de rechtbank heel bourgeois en rolbevestigend ten huwelijk hebben gevraagd. Het is dat punk niet dood is, anders zou het zich accuut 14 keer in z’n graf hebben omgedraaid. Begin jaren 80 hadden de Dead Kennedys al een mooi gevoelig liedje over dit soort lieden, uw RCLNM voor vanavond. Zullen we er samen even naar luisteren?

Walk (Pantera Cover) – Brass Against

1

Wat er gebeurt als je een zooi gasten met enorme toeters en een lief meisje in een slecht verlichte ruimte propt en daar over wil schrijven op de Retencools?

Meestal iets waardoor Reet van Feestbroek een weekje uit mag huilen op de strafbank. Maar in dit geval dus helemaal van niet beukers. Want als je een zooi gasten met enorme toeters en een lief meisje in een slecht verlichte ruimte propt kan het zo maar zijn dat je te maken krijgt met Brass Against. Een nogal de wok uit bemmend collectief muzikanten met enorme toeters. En een lief meisje. Lief meisje in kwestie – die in het dagelijks leven Sophia Urista heet – heeft per ongeluk ook nog eens een strot waar je u tegen zegt.

De laatste release van Brass Against is een cover van Pantera’s Walk. Prima plaatje en het risico dat je naar een siegheilende redneck te kijken is met Brass Against echt minimaal.

Dus allemaal die meer dan puike plaat luisteren op de spotify’s en met dingen gooien terwijl je je spek schudt. Je spek schudden kan ook ergens in 2019, als ze het Utrechtse stadje U aan doen voor een optreden.

De blokkeerfriezen overtraden de wet en moeten gestraft worden

8

Laten we het meteen helder neerzetten, de Friezen die deze week voor de rechter moeten verschijnen hebben de wet overtreden en moeten daarvoor gestraft worden. Het proces heeft geen hol te maken met wel of niet zwarte piet en of zeurpiet een lul is (want dat is wel zo), het gaat er zuiver om dat als een mening je niet aanstaat, je die niet de mond mag snoeren.

Daar maakte het OM zelfs een tekenfilmpje over zodat het ook voor de sputterende onderbuik helder zou worden, althans, dat zou je denken. Je kaak viel op de grond van verbazing, want Geenstijl miste het punt harder dan Mark Rutte die tegen de klippen op de afschaffing van de dividendbelasting bleef verdedigen.

Wat het clubje Friezen deed met het blokkeren van de (legale) demonstratie van KOZP is wat Rosanne Hertzberger deed door op te roepen om niet langer bij Geenstijl te adverteren, je probeert iemand de mond te snoeren en op oneigenlijk wijze iemands vrijheid van meningsuiting te beperken. Maar waar Edet volle bak huilie huilie ging toen het hun mening betrof, komt er topic na topic uit het roze riool waar de Friezen neergezet worden als helden die vrijgesproken moeten worden en alles is de schuld van [nog meer onzin copy pasten die ze spuiten].

En dan is een veel ingezet antwoord “Ja maar, ze gingen daar reltrappen en denk toch om de kinderen en <vul willekeurige andere argumenten in>” of nog mooier “Ja, maar het OM deed niets tegen toeterende Turken, Mocro’s, Limburgers op een ander moment”. Het iemand de mond snoeren is niet opeens acceptabel omdat iets vergelijkbaars elders niet tot vervolging leidde, noch is het ok om als burger in te grijpen wanneer je denkt dat er iemand iets elders fout zal gaan doen. Dat maakt de actie geen snipper minder strafbaar. Dan ben je een beetje een zwalkende mud hooi die roept “JA MAAR WAT ER MET TRUMP EN NOORD-KOREA GEBEURT IS OOK ENG” en dat neemt ook niemand serieus. We zouden er uberhaupt geen discussie over moeten hoeven hebben over of het blokkeren van een legale demonstratie enkel omdat hun mening je niet aanstaat in strijd met de wet is, want dat is het. En als iemand misschien ergens rotzooi gaat trappen, dan is het aan de autoriteiten om daar tegen op te treden, het heft in eigen hand nemen op basis van jouw vermoeden kan niet en mag niet. Het is dus dikke prima dat het OM tot vervolging overging.

En als je je dan zo enorm druk maakt over andere overtredingen waar niets mee gebeurd is qua voor het hekje verschijnen, dan staat het je volledig vrij een nette (schriftelijke) aangifte te doen en zodra het OM dan roept “He beuker, geen (priori)tijd” dan start je een Artikel 12 Sv procedure om alsnog vervolging af te dwingen. Zo werkt de rechtstaat. Heb je daar geen zin in? Dan moet je ook kappen met zeuren.

Al het andere geleuter om het proces heen leidt af van de kern, mag je iemand met een mening die je niet aanstaat de mond snoeren? En dat is nee. Next.

Verzin een Onderschrift 12-10-2018

12
Verzin een Onderschrift 11-10-2018
Verzin een Onderschrift 11-10-2018

Geflopt patent #231: zonnebril met dropsmaak.

Uiteraard doet Desiré altijd even inpijpen voordat ze gaat stappen, maar het is toch echt Weirdoinventor die de VEO van donderdag 11 oktober wint. Niet gewonnen? Probeer het eens met de onderstaande foto, misschien lukt het deze keer wel, kijk maar en anders niet ja toch zeker weet je niet weet je wel. Plaats je heersende tekst in de reacties en dan is het maar wachten tot je geplust wordt. Intussen kan je dingen delen op ons Reetboek, of je account laten blocken op de Twitters.

Verzin een Onderschrift 12-10-2018
Verzin een Onderschrift 12-10-2018

RC Late Night Music – Bad Religion – The Kids Are Alt-Right

0

Nieuw werk van de Californische Punkrockers van Bad Religion, die al een half mensenleven meegaan, en die u wellicht kent van American Jesus, of deze punk rock song met de toepasselijke titel Punk Rock Song. The Kids Are Alt-Right is natuurlijk een snoeiharde knipoog naar deze Sixties Mod-Anthem van The Who.

Bad Religion is een beetje het Status Quo van de punkrock: ze gebruiken al 40 jaar min of meer hetzelfde sjabloon om nieuwe nummers te schrijven, dus altijd heerlijk vertrouwd, en zonder grote verrasingen. Thematisch dit keer ook geen noemenswaardige verandering van koers, want Bad Religion strijd natuurlijk al 40 jaar tegen onrecht in het algemeen en Alt-Right-achtige verschijningen in het bijzonder. The Kids Are Alt-Right is hun eerste nummer in 5 jaar, en de band zegt te werken aan een nieuw album, aldus gitarist Brett Gurewitz: “We’re writing for a new album, recording this fall or late summer. No release date announced yet, but we should have an album’s worth of ‘Fuck Trump’ songs pretty soon. It’s exactly what we need.”

BELANGRIJKE OPROEP – ZWARTE PIET BLIJFT ZWART ALS OP DIT BERICHT 100.000 KEER GENUANCEERD WORDT GEREAGEERD!!!

17
Sinterklaas

Dringende oproep mensen! De NTR heeft toegezegd dat Zwarte Piet definitief zwart blijft als op dit Retecool-bericht voor dinsdag 5 december minimaal 100.000 genuanceerd is gereageerd! Jij wilt toch ook dat Zwarte Piet Zwart blijft?! Dat gaan wij redden door dit bericht massaal te delen en er massaal genuanceerd op te reageren!!

Even voor degenen die nieuw zijn op Retecool: genuanceerd is best wel een moeilijk woord. Het houdt in dat je de verschillende kanten van de zaak bespreekt. Dit doe je het beste door je te verdiepen in de standpunten van je tegenstanders, en daar begrip voor te tonen. Wat voor de meesten ook nieuw zal zijn is dat je je mening dient te onderbouwen met argumenten. Simpel vóór of tegen roepen is niet genuanceerd, je zult moeten aanvullen waaròm je voor of tegen bent. Een genuanceerde reactie is dan ook nooit een zwart-wit tegenstelling, maar beschrijft alle kleuren grijs die daar tussen liggen. Als je het goed doet zul je ergens in het midden uit komen. Wat ook helpt is je reactie in de vorm enerzijds-anderzijds te gieten: Enerzijds begrijp ik dat iemand vanwege redenen dit wil, maar anderzijds vanwege andere redenen vind ik toch dat. Of je zegt bijvoorbeeld in één en dezelfde reactie iets positiefs over zowel Sylvana Simons als de Blokkeerfriezen!
Dus zorg voor voldoende nuance anders gaat de NTR je niet meetellen hebben ze al gezegd, en zo halen we die 100.000 natuurlijk never nooit niet. Genoeg uitleg, aan de slag!

Verzin een Onderschrift 11-10-2018

8
Verzin een Onderschrift 10-10-2018

Nou agent, kom maar op met die boete dan… fluisterde Tina zachtjes.

Wel eeuwige roem voor de winnaar van de VEO van woensdag 10 oktober, de heer Roel Zwaar. Niet gewonnen? Probeer het eens met de onderstaande foto, misschien lukt het deze keer wel, kijk maar en anders niet ja toch zeker wel. Plaats je heersende tekst in de reacties en dan is het maar wachten tot je geplust wordt. Intussen kan je dingen delen op ons Reetboek, of je account laten blocken op de Twitters.

Verzin een Onderschrift 11-10-2018
Verzin een Onderschrift 11-10-2018

RC Late Night Music – The Private Sector – Raw Murder

0

De Brexiteers met de Grote Bek, u weet wel, die doorgeefluikjes van de Russische trollen, mannen als Boris Johnson en Nigil Farage, wisten in juni 2016 een nipte meerderheid zover te krijgen om voor een Brexit te stemmen, maar zodra de volgende ochtend het besef indaalde dat het ook daadwerkelijk moest worden uitgevoerd, knepen ze er tussenuit als dieven in de nacht. Wat rest is een ontredderd en verward land, èn al twee jaar een fantastische stortvloed aan venijnige, sarcastisch en opwindende Brexit-gerelateerde muziek.

Vandaag in de RCLNM de nieuwste loot aan deze muzikale tak: The Private Sector. Een bijna deprimerend wereldbeeld sijpelt hier door, en dat erkennen de heren Lucifer, Satan en Jehovah (niet hun echte namen) ook. Maar hun weinig vrolijkstemmende agitprop is bittere noodzaak, zo stellen ze zelf. Iemand moet het einde van het westerse Kapitalisme in kaart brengen, en het is gewoon het beste zulke belangrijke zaken uit te besteden aan The Private Sector. Dus stop maar met lezen.

(via)