10.8 C
Rotterdam
zondag, februari 17, 2019

Verzin een Onderschrift 16-02-2019

9

Henk vroeg zich al jaren af wat er nu eerst was : het boek of de boekenlegger. Eigenlijk kon het hem geen reet meer schelen, zolang er maar vieze plaatjes op stonden.

Een kus van Henk voor Prof.Dr.A.P.E.Pakkie, want hij wint de VEO van vrijdag 15 februari. Jij dus niet? Faal! Gewoon nogmaals proberen: Plemp dat winnende onderschrift in de reacties. Gelukt? Top! Dan begint het grote wachten tot je geplust wordt. Intussen kan je ook nog privé-dingen delen op ons Reetboek, of ons achter een hekje zetten op de Twitters.

Verzin een Onderschrift 16-02-2019
Verzin een Onderschrift 16-02-2019

Stelling van de Dag: Ouders moeten gekort worden op kindgebonden toeslagen wanneer ze hun kind niet laten inenten

8

Hayke Veldman van de VVD wil een haalbaarheidsonderzoek laten doen naar het korten van ouders op kindgebonden toeslagen wanneer deze ouders weigeren om hun kind te laten inenten tegen infectieziektes als mazelen, de bof en polio.

Via het rijksvaccinatieprogramma worden kinderen namelijk tegen 12 ernstige infectieziektes gevaccineerd. Sinds dit programma is gestart in 1957 is het aantal gevallen van deze infectieziektes spectaculair gedaald. Helaas zie je tegenwoordig steeds meer ouders die denken het beter te weten dan de wetenschap, aangezien ze ergens op het internet hebben gelezen dat hun kinderen naar asperges gaan ruiken autistisch kunnen worden door deze vaccinaties, of erger nog: komen te overlijden. Anke Laterveer heeft hier ooit een zeer treffende column over geschreven.

In Australië werkt deze, door Veldman voorgestelde opstelling overigens prima. Daar is het sinds enige tijd verplicht om je kind te laten vaccineren. Doe je dat niet, dan wordt je gekort op de kinderbijslag, maar mag je kind ook niet meer naar een kinderdagverblijf of de kleuterschool. Het resultaat: een spectaculaire stijging van het aantal ouders dat hun kinderen laat vaccineren, met als gevolg een veel hogere vaccinatiegraad, waardoor de kudde-immuniteit weer groter is.

Dat brengt ons op de stelling van de dag: Ouders moeten gekort worden op kindgebonden toeslagen wanneer ze hun kind niet laten inenten. De keuzemogelijkheid wordt deze keer overigens ook gekort: “JA” of “NEE”. Want over zoiets belangrijks moet je duidelijk zijn. Ergens is dit overheidsbemoeienis die je in een vrij land niet zou willen, maar is juist het algemeen belang niet zwaarwegender in deze? Nu ja, dat gaan we dus uitzoeken via deze stelling.

Ouders moeten gekort worden op kindgebonden toeslagen wanneer ze hun kind niet laten inenten

Bekijk het stemresultaat

Laden ... Laden ...

Verzin een Onderschrift 15-02-2019

7
Verzin een Onderschrift 14-02-2019

Albert Hein overweegt nieuwe Wuppie campagne.

14 flippo’s voor Pinokkio, want hij wint de VEO van donderdag 14 februari. Jij dus niet? Faal! Gewoon nogmaals proberen: Plemp dat winnende onderschrift in de reacties. Gelukt? Top! Dan begint het grote wachten tot je geplust wordt. Intussen kan je ook nog privé-dingen delen op ons Reetboek, of ons achter een hekje zetten op de Twitters.

Verzin een Onderschrift 15-02-2019

RC Late Night Music – Fokko & Aafke Romeijn – Goeroe

1

Na ongeveer 3 seconden luisteren naar deze RCLNM roept u natuurlijk “Popular!”, maar denkt u vooral niet dat we hier met ordinair jatwerk van doen hebben. Dit is gewoon een prachtige ode aan die jaren 90 klassieker van Nada Surf, maar dan Nederlandstalig. Geen ordinaire koffer, maar een respectvol citaat.

Dit nummer wordt al de hele week grijsgedraaid op Kink, die andere jaren ’90 klassieker die inmiddels 2 weken aan het uitzenden is. Gelijk maar even een recensie in een recensie: wat vinden we nou van dat nieuwe Kink? Nou, om kort te gaan: het overtreft mijn toch al hooggespannen verwachtingen. Een continue stroom puike kwaliteitsmuziek, tikje stevig natuurlijk, maar verder prima te doen op de werkvloer zonder fronzende wenkbrauwen van collega’s. De blik lekker op de toekomst gericht, dus lekker veel hedendaags, dus geen al te zware nadruk op het verleden. Goeie DJ’s, niet teveel gelul, en godzijdank geen hysterisch snikkende sidekicks. Anders dan het oude Kink nu met kort nieuws en fileberichten, dus ja, het klinkt wel heel erg als professionele radio, in positieve zin. Die Michiel Veenstra heeft er een dijk van een radiostation van gemaakt! Snel, een standbeeld voor die man! Nu Kink er weer is merk ik pas hoe erg ik ze gemist heb. Radio luisteren is gewoon weer leuk dankzij Kink! We geven ze 9 van de 10 sterren, gewoon omdat we nooit 10 sterren geven.
Terug naar onze RCLNM gast Fokko, de band van frontman Fokko Mollema, die deze maand hun fantastische debuutalbum Stadaarnietzodoeiets de wereld in slingerde. 14 kneiters die een kruising vormen tussen het beste wat Nederland aan songtekst-schrijvers te bieden heeft (Spinvis, Lennaert Nijgh) en pakweg de gitaarmuziek van Nirvana. Alsof dat nog niet genoeg aanbeveling is. Snel, ga dat luisteren! In de video hoort en ziet u trouwens gastzangeres Aafke Romeijn, een van Sneerlands sympathiekste verschijningen op Twitter.

Verzin een Onderschrift 14-02-2019

8
Verzin een onderschrift 13-02-2019

De verkoper zei dat je met een cabrio altijd een vriendin hebt.

Alleen maar hartjes vandaag voor Notaclue, want hij wint de VEO van woensdag 13 februari. Jij dus niet? Faal! Gewoon nogmaals proberen: Plemp dat winnende onderschrift in de reacties. Gelukt? Top! Dan begint het grote wachten tot je geplust wordt. Intussen kan je ook nog privé-dingen delen op ons Reetboek, of ons achter een hekje zetten op de Twitters.

Verzin een Onderschrift 14-02-2019

Verzin een Onderschrift 13-02-2019

10

Niet alle studenten snappen het idee van tomatensoep met balletjes

De soep wordt wel zo heet gegeten als zij wordt opgediend in huize Skyclad, want hij wint de VEO van dinsdag 12 februari. Jij dus niet? Faal! Gewoon nogmaals proberen: Plemp dat winnende onderschrift in de reacties. Gelukt? Top! Dan begint het grote wachten tot je geplust wordt. Intussen kan je ook nog privé-dingen delen op ons Reetboek, of ons achter een hekje zetten op de Twitters.

Verzin een onderschrift 13-02-2019

Verzin een Onderschrift 12-02-2019

9

Xiao Ming kreeg het beangstigende gevoel dat het vandaag vrijdag de 13e was.

Een bad vol Lao Gan Ma voor Pinokkio, want hij wint de VEO van maandag 11 februari. Jij dus niet? Faal! Gewoon nogmaals proberen: Plemp dat winnende onderschrift in de reacties. Gelukt? Top! Dan begint het grote wachten tot je geplust wordt. Intussen kan je ook nog privé-dingen delen op ons Reetboek, of ons achter een hekje zetten op de Twitters.

Verzin een onderschrift 12-02-2019

Verzin een onderschrift 11-02-2019

7
Verzin een Onderschrift 09-02-2019

Moederkoekebakkers.

Bah bah en nog eens bah, maar ook vele citaties voor Bla, want die wint de VEO van zaterdag 9 februari. Jij dus niet? Faal! Gewoon nogmaals proberen: Plemp dat winnende onderschrift in de reacties. Gelukt? Top! Dan begint het grote wachten tot je geplust wordt. Intussen kan je ook nog privé-dingen delen op ons Reetboek, of ons achter een hekje zetten op de Twitters.

Verzin een onderschrift 11-02-2019

RCLNM: Merol- HOU JE BEK EN BEF ME

1

Terwijl mannen schielig in hun hol blijven todat de #METOO-hype over waait, komen vrouwen eens even snuffelen aan de verlaten apenrots.

Zo is er Merol. Familiemens Merol wil een kind maar alvorens je periscoop eieren mag gaan zoeken, moet je even inzetten op de tongkanker-lotto. Yep, Merol wil dat je haar kano leeg likt, vindt ze fijn. Hopelijk heeft ze minder haar op de lipjes dan op haar tong.

Hou je bek en bef me
Hou je bek en bef me
Want dat praten kan ook later.

Wauw, daar kan BLØF nog een puntje aan eh… zuigen. Als Merol’s zingen een voorbode is voor het geluid wat ze maakt bij een orgasme, dan hebben we mee’lij met de befkoning van dienst. Blijkbaar zingt elk vogeltje zoals het gebeft is.

Verzin een Onderschrift 09-02-2019

7
Verzin een Onderschrift 08-02-2019
Verzin een Onderschrift 08-02-2019

Hier aan de kut, de Zeeuwse kut, waar de mensen ønbewust, zin in møsselfeesten krijgen”

Speed op het beschuit voor Loeleh a.k.a man servant, want die wint de VEO van vrijdag BLØF-dag 8 februari. Jij dus niet? Faal! Gewoon nogmaals proberen: spuug dat winnende onderschrift in de reacties. Gelukt? Top! Dan begint het grote wachten tot je geplust wordt. Intussen kan je ook nog privé-dingen delen op ons Reetboek, of ons achter een hekje zetten op de Twitters.

Verzin een Onderschrift 09-02-2019
Verzin een Onderschrift 09-02-2019

BLØF-dag: Berliet T100 tart het vøørstellingsvermøgen van de ziel

4

En niet alleen van de ziel, eigenlijk elk superlatief dat BLØF gebruikt in zijn blaartrekkend slechte baggerteksten wordt getart door de Berliet T100.

En het maakt niet uit welke versie van de Berliet T100 (er zijn vier versies gemaakt in het totaal, waarvan de laatste eigenlijk gewoon het gaafst is). De Berliet is namelijk altijd imposanter dan alle Zeeuwse stranden en dikke Zeeuwse zangers bij elkaar opgeteld. De in 1957 door het Franse Berliet ontworpen en gebouwde vrachtwagen heeft namelijk nogal ongebruikelijke maten waarbij zelfs Asha ten Broek in het niet valt. Zo was de vrachtwagen 15,30 meter lang, 4,98 m breed en 4,43 m hoog. De Goodyear banden waren slechts 1 meter breed, maar wel 2,2 meter hoog en het geheel werd aangedreven door een bijna 30 liter grote Cummins 12 cilinder dieselmotor waar maximaal 700 PK uit werd geperst.

Daarmee ging de Berliet T100 overigens niet erg hard, want de top lag op slechts 34 kilometer per uur. Maar veel harder wil je niet met zo’n apparaat, zeker niet als je rijdt waar het ding voor is gebouwd: de Sahara. In die tijd werd er namelijk nogal wat olie gewonnen in de grote zandbak en de Berliet was gebouwd om zwaar materieel op de plaats van bestemming te krijgen.

Om toch een stukje voorstelling langs de gewelven van je vermogen te projecteren, is het de moeite waard om onderstaande jijbuizen te kijken waar je de Berliet in actie ziet. Helaas voor Asha staat er momenteel nergens een Berliet T100 te koop.

BLØFdag: De bus naar huis

0

Daar kømt een autø aan
Ik film vanaf een berg
Wielen in het zand
 is voor mij nu wel gedaan
Want zelfs op de schil van een banaan
Blijft een vøertuig beter staan

Banden maken spøren langs een afgrønd van verdriet
Langzaam draaiende wielen høuden grip of glijden weg
Dat beeld is angstaanjagend aan de kust daar is dat niet
En nu zitten we hier aan de drank van je vader en we hebben nog wat broodbeleg

En geløøf het of niet, BLØF heeft er øøk nog écht een liedje øver geschreven!

Asha ten Broeke: Domme en arme mensen moeten geen stemrecht meer krijgen

7

Zo, dat is even dik met de dør in huis vallen zo op de vroege ochtend. Onze favøriete vieløzøf komt weer even prima demonstreren dat ook vingerhakende mutsjesmakende blanke-cis-vrouwen hun mening niet alleen maar uit de Libelle halen.

De Ash van het Kwaad pullt een Sherry Bødet, door een lading filosofen aan te halen en dan op basis daarvan een mening eruit te persen die kant noch walvis raakt. Zo stelt ze dat competentie geen criterium is voor stemrecht, als antwoord op een argument waarom kinderen van 6 geen stemrecht zouden moeten hebben (want een toetje kiezen is al een opgave). Klopt, zo zijn er ladingen mensen die wekelijks bij de Action komen om met allerhande blaartrekkend lelijke prullaria “hun paleisje” op te leuken en die mogen wel stemmen. Of stelt ze vervolgens dat volwassen, net als kinderen, lang niet altijd consquenties overzien van handelen of keuzes, wat waar is, maar dat pleit er niet voor om kinderen dan maar stemrecht te geven, het pleit er hoogstens voor om heel veel mensen hun stemrecht af te pakken.

“Bovendien is het mijn ervaring dat veel kinderen een prima bullshitradar hebben.”

Nou nee. Sinterklaas, tandenfee, unicorns, kerstman, spoken onder het bed, elfjes, kinderlokkers, Happy Meals, moeten we doorgaan?

Dus wat Asha eigenlijk zegt is dat we iedereen die het wél begrijpt een stem moeten geven en de rest niet. Althans, dat wordt volledig ondersteund door haar argumenten. En daar kunnen we het alleen maar vet vøl mee eens zijn.

Verzin een Ønderschrift 08-02-2019

12
Verzin een Onderschrift 07-02-2019
Verzin een Onderschrift 07-02-2019

De aantekeningen van de AnsaldoBreda techneuten waren het bij het opleveren van de tram niet allemaal netjes weggepoetst

Alvørens øver te gaan tøt de prijsuitreiking, wijs ik je er øp dat het BLØF-dag is øp de Retecøøls.

helaas geen hattrick voor Sjøfels,
want 3 keer is niet
dubbelsterk
wøørden maken zinnen maar
plussen de winnaar
reet zijn wøørden smelten de was van
mijn gedachtenkaars, een weegschaal
met klinkers plaveit
een gedachtenstraat
bips is nat
bill is wet,
wat reet zegt

De VEØ dus, want de Frodøøh Fuck Vrijdag døet wøørde versmelten, als gerønnen zaad øp een øud shirt, Velcrø rønd je navel. Vandaag is Apekut, de winnaar van gisteren, de harige heuvel van de røts, wørdt vandaag øpnieuw gebøren øm nøgmaals te reaguren. Øøk jij plaatst winnende ønderschriften in de reacties. Neem plaats in de bushalte van de eeuwigheid, lijn 5, de wens øp die klik beter dan die met je ex døet høpen øp leven. Intussen is privé de prøstituee in Marc zijn rukbunker, øf fluit je een lied øver de lente die maar niet kwam.

Verzin een Onderschrift 08-02-2019
Verzin een Onderschrift 08-02-2019