10.2 C
Rotterdam
vrijdag, oktober 19, 2018

Verzin een Onderschrift 19-10-2018

4
Verzin een Onderschrift 17-10-2018
Verzin een Onderschrift 17-10-2018

Kijk, hier pakken ze de zaag erbij

Met dat onderschrift won eindbaas Flepz0r de VEO van woensdag 17 oktober. Geen prijs? Een nieuwe kans staat staat voor je klaar. Plaats dat stenende onderschrift in de reacties en dan is het maar wachten tot je geplust wordt. Intussen kan je dingen delen op ons Reetboek, of je account laten blocken op de Twitters.

Verzin een Onderschrift 19-10-2018
Verzin een Onderschrift 19-10-2018

RC Late Night Music – Ancient Shapes – Violence In The Mouth Of Age

0

De afgelopen jaren trad de Canadese Daniel Romano al een paar keer op in ons land, vermomd als Countryster, onder andere in 2014 op Into The Great Wide Open, en in 2015 op Best Kept Secret. (Nico Dijkshoorn approved!) Als de nieuwe Gram Parsons die alle denkbare country cliché’s aanwendt: over-the-top cowboy outfits, een overdaad aan stealguitar, snikkende stem, en teksten over alles wat maar tegen kan zitten in het leven, steevast eindigend at the bottom of the bottle.

Dat Daniel daarbij af en toe een nummertje van The Ramones coverde had natuurlijk een voorteken kunnen zijn, maar ergens vorig jaar is de man radicaal van muziekstijl veranderd, formeerde de band Ancient Shapes, en maakt sindsdien vuile, smerige garagerock op centrifugesterkte, zoals afgelopen week 80 gelukkigen in het Groningse Vera mochten aanschouwen, ter promotie van het album Silent Rave. Het optreden in Vera, “waarbij Romano als een witte James Brown over het podium stuitert. Hij jongleert met de microfoonstandaard, draait rondjes om zijn as en spuwt gebogen over de monitorboxen felle woorden de zaal in”. De NRC recensent was diep onder de indruk. We horen spetterende powerpunkliedjes die de twee minuten meestal niet eens halen, waarbij de gedachten teruggaan naar de The Buzzcocks, Television en een jonge Elvis Costello. In Vera waagde de band zich aan een cover van The Who’s Can’t Explain, en dan kun je bij mij dus niks meer verkeerds doen. Herkansen kunt u op 24 oktober tijdens Dutch Design Week in Eindhoven, 26 oktober tijdens London Calling in Amsterdam en 11 november tijdens Le Guess Who? in Utrecht.
Over de RCLNM meldt Daniel het volgende: ““Violence in the Mouth of Age” is a love song for the overlooked. This sunshine carol focuses its energies and visual accompaniment towards a timeless companion of youth culture: the teen love affair between alienated youth and its stimulant valentine. Ancient Shapes tenders that perhaps there are other expanses to explore outside of the inside. Another way in. The future, beyond the jaws of yesterday, holds a beautiful violence in the mouth of age. This beautiful violence is rhythmic. To be consumed without fear and transformed in a moment, not unlike the more prominent playmate to those jittery juveniles. This is an analysis, perhaps even a valiant exclamation for bored-youth liberation. Can’t you taste it?”

RC Late Night Music – Public Service Broadcasting – White Star Liner

0

Vandaag is de RCLNM een soort mashup van de televisie programma’s Andere Tijden en Ik Vertrek, waarbij we teruggaan naar 1912, naar de gereedkoming van de Titanic. Onze stamgasten van Public Service Broadcasting (PSB) hebben voor hun nieuwste project de Titanic als muzikaal thema gekozen, en nee, ze gaan daarbij niet een cover doen van My Heart Will Go On (My Heart Will Go On-alert!!).

White Star Line was, mocht u de link niet hebben gelegd, de Scheepvaartsmaatschappij waar de Titanic kortstondig onderdeel van uitmaakte. Zoals gebruikelijk smeden de heren van PSB beeld en geluid ineen tot een sfeervol geheel, een flashback naar een periode van technologisch optimisme en voorspoed, aan de vooravond van WW 1. In dit geval dus zwart-wit beelden van Ierse scheepswerven waar niet alleen een nieuw en beter schip werd gefabriceerd, nee, hier werd aan een nieuwe en betere wereld gewerkt! Ja, er waren ooit tijden dat verandering als iets positiefs werd gezien! Kom daar tegenwoordig nog maar eens om. PSB heeft zelfs subtiel wat morsecode in het nummer gestopt, CQD, de voorloper van SOS. Binnenkort doet PSB slechts één optreden in Nederland, 6 november in De Melkweg.

Stelling van de Dag: De herinvoering van kijk- en luistergeld is een goed plan

11

Jan Slagter, van Omroep Max, is van de gedachte dat vroeger alles beter was. Niet alleen heeft de programmering van zijn omroep een enorme hang naar het verleden, ook zijn ideeën over hoe die omroep gefinancierd moet worden passen helemaal in dat straatje.

Zo heeft Slagter het idee geopperd om het kijk- en luistergeld weer in te voeren. Je weet wel, je kreeg zo’n acceptgiro die je moest bewaren als bewijs dat je kijk- en luistergeld betaalde en af en toe kwam er een man met beige jas en een blocnote langs om te noteren of en hoeveel televisies er in je huis stonden.

Tot het tweede Paarse kabinet in 2000 besloot het kijk- en luistergeld af te schaffen en de boel te financieren met belastinggeld door de eerste schijf van de inkomstenbelasting verhoogd met 1,1 procent. Uiteindelijk maakte het niets uit, want betalen moest je toch wel. Alleen niet genoeg volgens de NPO. Die vinden namelijk dat de salarissen aanzienlijk hoger kunnen er meer geld naar de NPO moet om kwaliteitsprogramma’s te kunnen blijven maken als een Nacht met mijn Ex. Boer zoekt Vrouw, voetbalsamenvattingen of Sterren-muziekfeesten.

Jan Slagter denkt dus de ultieme oplossing voor dit onwerkbare probleem gevonden te hebben door de financiering van de NPO weg te trekken bij de inkomstenbelasting (hoera!), en vervolgens dus het ouderwetsche kijk- en luistergeld weer in te voeren. Want, zo denkt Jan heel naïef:

Door het kijk- en luistergeld weer in te voeren, gaan mensen zich meer verbonden voelen met de programma’s die we van dat geld maken.

En in Hilversum is opmerkelijk veel steun voor zijn idee. Vooral omdat men er vanuit gaat dat dan de bemoeienis vanuit Den Haag minder wordt. Ik begrijp ze daarin wel hoor, want die 40 miljoen extra die het kabinet laatst nog heeft toegezegd is natuurlijk strontvervelende bemoeienis. Dat moet je dan weer gaan verantwoorden met een goed onderbouwde begroting en dat moeten we natuurlijk niet willen met z’n alleen. Maar goed, het plan krijgt dus behoorlijk wat steun. En ergens niet geheel onterecht. Overigens niet omdat de bemoeienis vanuit Den Had dan minder zou zijn, maar vooral omdat je dan tenminste je abonnement op die treurtelevisie uit Hilversum op kunt zeggen. Ik kijk er niet naar, waarom zou ik er dan voor moeten betalen?

Slagter is er trouwens niet bang voor dat men nu massaal het tot nu toe verplichte abonnement op de NPO op gaat zeggen, want hij heeft zelf ook Netflix en heeft alle goeie series als wel gezien. Gelukkig kan hij zich dan bij de NPO vervoegen om een puike documentaire te kijken (want er staan geen puike documentaires op Netflix?)… Serieus Jan?

Nu ja, dat brengt ons inmiddels op de Stelling van de Dag: De herinvoering van kijk- en luistergeld is een goed plan. De keuze is vandaag extra simpel: “Ja, want…” en “Nee, want…“. Jullie immer ongenuanceerde meningen lezen wij graag terug in de comments. Dames en heren, het is tijd om te stemmen:

De herinvoering van kijk- en luistergeld is een goed plan

Bekijk het stemresultaat

Laden ... Laden ...

 

Verzin een Onderschrift 17-10-2018

8
Verzin een Onderschrift 16-10-2018
Verzin een Onderschrift 16-10-2018

Jolanda wilde eerst appen: “GORE OVERSPELIGE EIKEL; IK KRIJG JE NOG WEL !!!!”
Maar dit plaatje bracht die boodschap eigenlijk stukken beter over.

Van Johan naar Jolanda is voor Ds. Ploppo maar een kleine stap. Hij wint dus de VEO van dinsdag 16 oktober. Niet gewonnen? Probeer het eens met de onderstaande foto, misschien lukt het deze keer wel, kijk maar en anders niet ja toch zeker weet je niet weet je wel. Plaats je heersende tekst in de reacties en dan is het maar wachten tot je geplust wordt. Intussen kan je dingen delen op ons Reetboek, of je account laten blocken op de Twitters.

Verzin een Onderschrift 17-10-2018
Verzin een Onderschrift 17-10-2018

RC Late Night Music – Slaves – Magnolia

1

Het derde bezoekje alweer van de Engelse Workingclass Heroes Slaves, na eerder al met Sockets en Chokehold langs te zijn geweest. Vandaag vermomd als een soort New Kids die de verfkwast hanteren.

“Did you know at least 65% of UK homes contain at least one magnolia wall?
I bet you didn’t”

Dit zijn natuurlijk diepgaande teksten die helemaal nergens over gaan. Het ambachtelijk schilderen in de video vliegt ook al gauw uit de bocht, kortom: lekker pretentieloze punkrock. Maar pas op! Er is nog een beduidend minder bandje actief onder de naam Slaves! Best verwarrend.

Verzin een Onderschrift 16-10-2018

9
Verzin een Onderschrift 15-10-2018
Verzin een Onderschrift 15-10-2018

Johan’s mislukte freebase sprong werd door een handige jongen voor 6 ton als Banksy kunstwerk verkocht.

Een deel van de inkomsten van de niet afgeschafte dividendbelasting mag naar Ds. Ploppo, want die wint de VEO van maandag 15 oktober. Niet gewonnen? Probeer het eens met de onderstaande foto, misschien lukt het deze keer wel, kijk maar en anders niet ja toch zeker weet je niet weet je wel. Plaats je heersende tekst in de reacties en dan is het maar wachten tot je geplust wordt. Intussen kan je dingen delen op ons Reetboek, of je account laten blocken op de Twitters.

Verzin een Onderschrift 16-10-2018
Verzin een Onderschrift 16-10-2018

RC Late Night Music – The Gibson Brothers – Everybody Hurts

0

We trappen deze nieuwe werkweek lekker rustig af, lieve Retecoollezertjes, en dan komen we haast vanzelf in het Country & Western hoekje terecht. En wel bij de geraffineerde Bluegrass geluiden van The Gibson Brothers, uiteraard niet te verwarren met de Broertjes Gibb van The Beegees, en al helemaal niet met deze Disco Classic Kneiterts.

Kenners hadden na 4 maten al door dat we hier van doen hebben met een cover van een R.E.M. orginal. Zelf vind ik de uitvoering van de twee Gibson broertjes briljant, een schoolvoorbeeld van het feit dat Country de White Man’s Blues is, het muzikale medium om je zielenroerselen er eens uit te gooien, en in dat opzicht in de verte verwant aan Sneerlands eigen Smartlap. Het subtiele snikje in de zang maakt deze cover een verbetering van R.E.M.’s origineel. Er zijn echter ook collega’s die over hun driedubbele nek gingen van al dit prachtigs, waarschijnlijk vanwege een latente tyfushekel aan R.E.M., en geen oog voor de licht ironische kitsch in onderstaand filmpje, wat nou eenmaal één van de stijlfiguren is van Country. The Gibson Brothers hebben in hun 20 jarige carrière al vaker prachtige covers gedaan, van onder andere Tom Petty en de Everly Brothers, dus dan weet je dat hun Country hart op de goeie plek zit.

Hollandse Hits Maandag: Sylvina – Mannen zijn er zat

4

Speciaal voor ons, jullie, heeft ANRO Productions VOF een bezemsteel uit Vlaanderen laten landen op de redactiebunker. En zo zuchtte het beton plots onder het talent gewicht van henna-heks Sylvina.

Syl is net gepromoveerd in de Sociale Geografie met een proefschrift getiteld “Mannen zijn er zat” (voor hen die het broodrooster zeggen: zat betekent hier genoeg). Tis wel spijtig dat ze haar verdediging al zingend deed. Niet alleen de naam Sylvina klinkt namelijk als een vaginale fungus, ook haar larynx produceert klanken met die omschrijving. Toch is het niet allemaal slecht nieuws:

Mannen zijn er zat, maar ik blijf nu alleen.

… die wind die net op stak? Een collectieve zucht van verlichting van alles wat graag vrouwen doet.
Tenslotte leggen we, met een Kooi Aap, haar nog even langs de meetlat van de HHM-bingo. Ze scoort prima, de volgende keer misschien nog even werken aan het vibrato en laten zetten van wat tattoos.

NB: ROY OTTERS HEEFT EEN NIEUWE PLUGIN VOOR LENS FLARES EN DAT ZAL JE WETEN OOK!

Verzin een Onderschrift 15-10-2018

12
Verzin een Onderschrift 13-10-2018
Verzin een Onderschrift 13-10-2018

Moeilijkste VEO foto ooit leverde nog geen winnaar op.

Zie je nu wel Weirdoinventor dat het niet moeilijk was, want jij wint de VEO van zaterdag 13 oktober. Niet gewonnen? Probeer het eens met de onderstaande foto, misschien lukt het deze keer wel, kijk maar en anders niet ja toch zeker weet je niet weet je wel. Plaats je heersende tekst in de reacties en dan is het maar wachten tot je geplust wordt. Intussen kan je dingen delen op ons Reetboek, of je account laten blocken op de Twitters.

Verzin een Onderschrift 15-10-2018
Verzin een Onderschrift 15-10-2018

Trump laat zich op meerdere plekken onderpissen

6

Deze titel is waardeloos zonder ploatjes. Dus die hebben we verzameld en in de pots geknald. Met dank aan advertentiehenk Phil Gable die in Brooklyn meerdere beeldjes van Trump heeft geplaatst met een grasmatje er omheen.

Vervolgens heeft hij ze bespoten met vloeistof die gebruikt wordt om puppies te leren plassen, dus honden komen er als vliegen op stroop op af.

Nu wachten we nog steeds op de befaamde pee pee tape die er zou zijn van Donald Trump met een paar sekswerksters van Russische persuasie, maar tot Robbert Mueller III die inbrengt (de video, niet de Russische onderneemsters) hebben we dit om ons mee te vermaken.

“Ready, aim, go”

De eerste was binnen een dag gejat, de nieuwe die Phil heeft gemaakt zitten stevig aan de stoep vastgeplakt, dus die pist zelfs een hond die een krat bier opgeslobberd heeft nog niet omver.

Verzin een Onderschrift 13-10-2018

9
Verzin een Onderschrift 12-10-2018
Verzin een Onderschrift 12-10-2018

Kijk meneer de president, zei Bubba, in Holland hebben ze ook een politicus waarvan de kapper al jaren dood is.

Hartelijk zaterdag voor Prof.Dr.A.P.E.Pakkie, want die wint de VEO van vrijdag 12 oktober. Niet gewonnen? Probeer het eens met de onderstaande foto, misschien lukt het deze keer wel, kijk maar en anders niet ja toch zeker weet je niet weet je wel. Plaats je heersende tekst in de reacties en dan is het maar wachten tot je geplust wordt. Intussen kan je dingen delen op ons Reetboek, of je account laten blocken op de Twitters.

Verzin een Onderschrift 13-10-2018
Verzin een Onderschrift 13-10-2018

RC Late Night Music – Dead Kennedyes – Nazi Punks Fuck Off

4

Afgelopen dagen verschenen tal van nieuwsfoto’s van bovenstaande koppel ANWB-punks, u weet wel, mensen voor wie Punk de actuele najaars-modetrend is, want dat hebben zij in De Kampioen gelezen. Bovenstaande outfits lijken dan ook regelrecht afkomstig te zijn uit de collectie van Hennis & Mauritz. Tjek in één moeite door ook de haardos: sneue stelletje met alleen maar dezelfde fietsen lopen anno 2018 hopeloos achter.

“In a real fourth Reich you’ll be the first to go
Nazi punks, Nazi punks, Nazi punks, fuck off!”

Deze ANWB-punkers behoorden bij het entourage van de zogenaamde Blokkeerfriezen, die deze week terechtstaan voor de Rechtbank in Leeuwarden. Daarmee zijn ze de allereerste punkers die strijden vóór de gevestigde orde. Bovendien zou hij haar in de hal van de rechtbank heel bourgeois en rolbevestigend ten huwelijk hebben gevraagd. Het is dat punk niet dood is, anders zou het zich accuut 14 keer in z’n graf hebben omgedraaid. Begin jaren 80 hadden de Dead Kennedys al een mooi gevoelig liedje over dit soort lieden, uw RCLNM voor vanavond. Zullen we er samen even naar luisteren?

Walk (Pantera Cover) – Brass Against

1

Wat er gebeurt als je een zooi gasten met enorme toeters en een lief meisje in een slecht verlichte ruimte propt en daar over wil schrijven op de Retencools?

Meestal iets waardoor Reet van Feestbroek een weekje uit mag huilen op de strafbank. Maar in dit geval dus helemaal van niet beukers. Want als je een zooi gasten met enorme toeters en een lief meisje in een slecht verlichte ruimte propt kan het zo maar zijn dat je te maken krijgt met Brass Against. Een nogal de wok uit bemmend collectief muzikanten met enorme toeters. En een lief meisje. Lief meisje in kwestie – die in het dagelijks leven Sophia Urista heet – heeft per ongeluk ook nog eens een strot waar je u tegen zegt.

De laatste release van Brass Against is een cover van Pantera’s Walk. Prima plaatje en het risico dat je naar een siegheilende redneck te kijken is met Brass Against echt minimaal.

Dus allemaal die meer dan puike plaat luisteren op de spotify’s en met dingen gooien terwijl je je spek schudt. Je spek schudden kan ook ergens in 2019, als ze het Utrechtse stadje U aan doen voor een optreden.