-0.2 C
Rotterdam
woensdag, december 12, 2018

Ondertussen op Downing street 10

3

Gisteren stelde Theresa May de stemming over het Brexit-akkoord, die vandaag zou zijn, uit, om vandaag half Europa door te vliegen. Ze begon bij Rutte, wat natuurlijk aangeeft dat je echt wanhopig bent als je Mark “Unilever” Rutte om hulp moet vragen.

Ze gaat nog even op de Apfelstrudel bij Frau Merkel, de rest van het vluchtschema is onbekend. En ook is onbekend waar ze uiteindelijk politiek asiel gaat aanvragen.

Helaas voor May lekte ook onderstaande video uit. Het kon dus nog spannend worden of ze uberhaupt nog terugvliegt naar het VK. Hier een liveblog om de boel te monitoren.

Verzin een Onderschrift 11-12-2018

9
Verzin een Onderschrift 10-12-2018
Verzin een Onderschrift 10-12-2018

Chantal kreeg met geen mogelijkheid een zoetje uit de dispenser.

Pingverse Rustlers Flame Grilled Burger Deluxe met Bacon & Cheese voor Sjofels de Pofels, want die wint de VEO van maandag 10 december. Jij won dus niet? Gewoon opnieuw proberen! Plaats dat moddervette onderschrift in de reacties en dan is het maar wachten tot je geplust wordt. Intussen kan je dingen delen op ons Reetboek, of ons de moeder schelden op de Twitters.

Verzin een Onderschrift 11-12-2018
Verzin een Onderschrift 11-12-2018

Zuigende Cartoon 11-12-2018

0
Zuigende Cartoon 11-12-2018
Zuigende Cartoon 11-12-2018

Vrijwel dagelijks een Zuigende Cartoon van de Dag. Kan jij dit nog slechter? Ramp dat Cartoon dan in het forum.

RC Late Night Music – Hot 8 Brass Band – Love Will Tear Us Apart

1

Op deze donkere koude natte Decembermaandag serveren wij u in de RCLNM de hartverwarmende Funky Get Down klanken van de Hot 8 Brass Band uit New Orleans. En hoewel de band muzikaal mijlenver weg lijkt te staan van het origineel uit 1980, uiteraard van Joy Division, benadrukt zij dat ze het als een eerbetoon beschouwen.

De band speelt in New Orleans niet alleen op bruiloften, partijen en de bekende Mardi Gras, maar ook vaak op begrafenissen, waarvoor ze deze cover maakte. In de versie van Hot 8 Brass Band gaat het nummer over dierbaren en geliefden die heengegaan zijn.
“We fell in love with this song a long time ago” the band explains, “it has a deep emotional meaning. Although we do listen to a lot of funk, jazz and rap, we listen to British music all the time here in New Orleans and love England’s punk scene. Love tears us apart as we see friends pass and go, but of course they’re still part of us and the love we feel collectively. The more we play it and see people reacting, the more we add pieces to it. Sometimes we play it on the streets people dance on a particular spot in the song and we realise that’s what we want to emphasise to be able to give something back to the crowd. In America today, it’s so important to bring people together.”
Wilt u ook zo’n vrolijk, swingend gebeuren meemaken? Op zaterdag 26 januari treedt de band op in Paradiso Noord aka de Toltuin.

Hollandse Hits Maandag – Jordy van den Boer – Tikkie Tikkie

2

Jordy van den Boer heeft enorme problemen met z’n oren. Niet alleen omdat z’n Hollandse Hit blaartrekkend slecht is, maar omdat hij als een vrouw nee zegt, gewoon doorbeukt, want als een chick hem niet moet is die chick raar.

Nou Jordy, dan hebben wij van Retecool nieuws voor je, ze motten je margarinekop niet. En als ze je dat met zoveel woorden laten horen, dan sodemieter je volgende keer gewoon op en blijf je niet als een hardnekkige chlamydiainfectie doorzeuren. Enorme magnetronfrikandel dat je er rondschuifelt.

Daarbij, waarom grind je zo enorm tegen het reggaeton-genre aan? Het klinkt echt niet, en met die dekselse autotune al helemaal niet. En Tikkie Tikkie Tikkie, gast wat een matig stukje dichtwerk. Maar wat blijkt dan? Het is een covert, van Picky van Joey Montana, en nu vallen er puzzelstukjes op hun plek. Joey Montana heeft alles wat Jordy niet heeft. Hij is zwoel, kan zingen, danst zelfverzekerd, anders dan ons Brabantse picky Jordy van den Boer.

Jordy schrijft zelf over zichzelf op z’n side: “Wellicht heeft Jordy hier nu al een zomerhit mee gescoord omdat de eerste muzikale kenners hun vertrouwen hebben uitgesproken over deze nieuwe single.”

Nee Jordy. Nee.

Mocht u aan het fotosoepen willen gaan, hier zijn high-res foto’s, hier z’n Feestbroek. Helaas geen gastenboek.

Verzin een Onderschrift 10-12-2018

14
Verzin een Onderschrift 08-12-2018
Verzin een Onderschrift 08-12-2018

Volautomatische zelfrokende shisha lounge ontdekt na inval.

Mazzelmaandag voor N=1, want die wint de VEO van zaterdag 8 december. Jij won dus niet? Gewoon opnieuw proberen! Plaats dat moddervette onderschrift in de reacties en dan is het maar wachten tot je geplust wordt. Intussen kan je dingen delen op ons Reetboek, of ons de moeder schelden op de Twitters.

Verzin een Onderschrift 10-12-2018
Verzin een Onderschrift 10-12-2018

Zuigende Cartoon 10-12-2018

0
Zuigende Cartoon 10-12-2018
Zuigende Cartoon 10-12-2018

Vrijwel dagelijks een Zuigende Cartoon van de Dag. Kan jij dit nog slechter? Ramp dat Cartoon dan in het forum.

Vretecool – Rustlers Flame Grilled Burger Deluxe met Bacon & Cheese

1

Reet deed het een jaar geleden al. Naast aars kicken, at hij ook een aantal hamburgers uit de magnetron voor het maagzuur-infused feuilleton Vretecool. En dat was niet slecht, mits je goed in de olie bent en een vreetkick wil wegstompen.

Blijkt dus dat die magiers van Rustlers gewoon MEER producten produceren, kwamen wij op uit tijdens een stukje Googlen. Wij natuurlijk meteen geprobeerd de Gourmet Classic Burger proberen te vinden, de Monsigneur onder de burgerdominees, maar helaas had de lokale Jumbo slechts de Deluxe with Bacon & Cheese burgert.

Linksboven ziet u “kaas” en vermoedelijk “saus”. Voor de rest is zowel het broodje als de burger zo kleurloos als de gele hesjesbeweging in Nederland.

Boel uit de verpakking op een bord. En uit reflex de buns uit elkaar getrokken. Dat was, tsja, flets. Wittere bollen dan een Ierse pinup-girl, bacon die eruit ziet alsof die daar ook niet wil zijn en een burger waarop door een onzeker snolletje met Edding strepen zijn getrokken.

Verpakking omgedraaid en lezen. Nou, die scoort wel punten op de makkelijk-en-snel-o-meter: 110 seconden nuken, 30 seconden wachten, kaas en saus erop en knagen. Hier geen uren ontdooien voor je kunt knagen, dus krap 2 minuten afgewacht en bordje naar de tafel dragen. Echter besloeg ons de bril omdat de hele magnetron vol stoom zat. Dat is ook nog wel te zien op de foto hieronder:

“Natter dan Bobbi Eden na een avondje keihard haken.”

Vervolgens de tengels gebrand, zelfs na 40 seconden wachten en ook na ruim 2 minuten. Kost toch een ster bij het makkelijk en snel beoordelingspunt, vervolgens de kaas uit het plastic gehaald (let op, niet het plasticje erop doen, heeft ongeveer dezelfde consistentie) daarna de saus op het broodje gesquirt. Het gaatje was nogal nauw dus de brokjes (geheime inhoud: augurk) kwamen met gutsen met de saus mee. En dan heb je dus bijna al geen honger meer, want het zijn nog twee handelingen en opleuken is moeite.

Dan happen. Nou, de kaas is wel lekker vet, maar dit heeft natuurlijk net zoveel met kaas te maken als de gele hesjes met inhoudelijke maatschappijkritiek. Nog een hap genomen en vertwijfeling maakte zich van me meester. Dat stuk bacon met intense droefheid in de ogen ligt dwars en daar moet je echt goed doorheen bijten om een hap te nemen. Naast dat het de mondervaring verpest proef je de bacon vervolgens amper en wordt de hele burger een soort weeiige blob. Hij was dan wel warm, met saus die niet onaardig smaakte en de vetheid van de kaas was goed, maar die zo kenmerkende sappigheid van de burgers van onze eigenste Lavendel miste hier volledig. Moet je dus goed voor gezopen hebben om het te waarderen.

Zo dus eerst een stuk in de kraag zuipen en dan opnieuw proberen. For science.

Meer Vretecool? Dat kan. We hebben namelijk alle posts van Vretecool gebundeld onder een eigen url: www.vretecool.com. Hoe hard heerst dat dan! Daarnaast is er sinds kort ook een speciaal Vretecool-forum. Hier kan je suggesties achterlaten voor een volgende Vretecool-post, maar je kunt er uiteraard ook je eigen Vretecool-ervaring delen. Vretecool, de meetlat voor je maag.

Verzin een Onderschrift 08-12-2018

9
Verzin een Onderschrift 07-12-2018
Verzin een Onderschrift 07-12-2018

Tip Nr.14: Was je Boerka nooit op 90 graden.

Feli voor Ds. Ploppo, want die wint de VEO van vrijdag 7 december. Jij won dus niet? Gewoon opnieuw proberen! Plaats dat moddervette onderschrift in de reacties en dan is het maar wachten tot je geplust wordt. Intussen kan je dingen delen op ons Reetboek, of ons de moeder schelden op de Twitters.

Verzin een Onderschrift 08-12-2018
Verzin een Onderschrift 08-12-2018

RCLNM Dodenherdenking – Pete Shelley (Buzzcocks)

1
Buzzcocks' Pete Shelley on stage in 197

Dit is een treurige dag, lieve Retecoollezertjes. Want weer wisselt een muzikale grootheid het tijdige voor het eeuwige: Pete Shelley, bij de Burgerlijke Stand beter bekend als Peter McNeish, en daarnaast nog véél beter bekend als de zanger van de Buzzcocks met die karakteristieke stem, is overleden. Een band, zó groots, dat er zelfs een Televisie Quiz naar is vernoemt.

De Buzzcocks, en u hoort dit natuurlijk allang te weten, maakte eind jaren 70 een enorme lading geniale punksingeltjes van het allerhoogste kwaliteitsniveau. Ambachtelijk geschreven nummers met een kop en een staart, doorgaans niet veel langer dan een minuut of twee en steevast lekker gedreven en een tikje neurotisch uitgevoerd. Een gigantisch contrast met de progrock dinosaurussen van halverwege de jaren 70, die rustig een hele LP-kant vulden met een eindeloos uitgesponnen drumsolo van 20 minuten. De allerbriljantste Buzzcocks juweeltjes werden in 1979 gebundeld op het klassieke album Singles Going Steady, door ondergetekende compleet grijs gedraaid in die tijd, en vooral de eerste vijf nummers van Side 1 zijn van een buitenaardse pracht, en staan in mijn geheugen gegrift. Hieronder graag van boven naar beneden aanklikken! Thanks Pete!

Verzin een Onderschrift 07-12-2018

9
Verzin een Onderschrift 06-12-2018
Verzin een Onderschrift 06-12-2018

Henk was zijn CV aan het oppoetsen

Feli voor onze eindbaas en Top2000-fetisjist Der Webmeister, want die wint de VEO van donderdag 6 december en heeft daarmee een heuse hattrick aan zijn broek hangen! Straks Bossche Bollen bij de koffie?
Jij won dus niet? Gewoon opnieuw proberen! Plaats dat moddervette onderschrift in de reacties en dan is het maar wachten tot je geplust wordt. Intussen kan je dingen delen op ons Reetboek, of ons de moeder schelden op de Twitters.

Verzin een Onderschrift 07-12-2018
Verzin een Onderschrift 07-12-2018

RC Late Night Music – Ariana Grande – Thank U, Next

6

Wat de neukende neuk, zijn ze bij RC gofferdomme nou helemaal van het padje af?!?!? Hoor ik jullie alweer zeiken verontrust denken. Ariana Grande in het Walhalla van de kwalitatief verantwoordde pokkeherrie, aka RCLNM! HOE IS DAT IN FOKKING GOTSNAAM MOGELIJK?!?! OK toegegeven, muzikaal is het ook niet helemaal mijn piece of cake, maar ik zal u proberen uit te leggen wat Ariana Grande, en de video van vandaag in het bijzonder, zo speciaal maakt.

Beter nog, ik laat dat toch hoofdzakelijk over aan Robert van Gijssel van de Volkskrant, die eerder deze week de video hieronder zeer uitvoerig besprak. De songtekst en de video zijn werkelijk tot de rand toe gevuld met verwijzingen, symboliek en verborgen boodschappen, waar de Illuminati nog een puntje aan kunnen zuigen. Heel kort samengevat is het Ariana’s reactie op de dood afgelopen september van haar ex-vriendje Mac Miller als gevolg van een drugsoverdosis, en de social media-bagger die ze vervolgens over zich uitgestort kreeg. Als je dat zoals Ariana Grande op zo’n grappige en positieve manier weet te doen, en in zo’n kaleidoscopische, gelaagde vorm, dan maak je Kunst met een Grande K. Van Gijssel besluit zijn recensie dan ook met de vaststelling dat Ariana Grande “geniaal” is, en ik denk dat-ie daar niet ver naast de waarheid zit. Bent u nog steeds niet overtuigd? Kijkt dan vooral deze video, waarin onderstaade clip naast de originele filmfragmenten is gelegd waar het uit citeert. Wat Van Gijssel in zijn bespreking overigens niet vermeldde is dat onderstaande video in een live-stream in première ging: bijna een miljoen fans keken zodoende wereldwijd gelijktijdig naar dezelfde uitzending, alsof het ouderwetsche televisie was.

Het is in Nederland toch godverdomme een democratie?!1!!??

6

Nou, als zelfs uw retecoolredactie overweegt om een geel hesje aan te trekken dan is het wel heel erg gesteld met de wereld. Gaan we natuurlijk niet echt doen, we willen niet geassocieerd worden met Jan Dijkgraaf of die wandelende woordsaladebar, maar als de VVD de rechtstaat wil omverwerpen moeten we daar toch wel wat over zeggen.

Dus bij deze, Minister Stef Blok, sodemieter even een flink eind bij de grondwet vandaan aub. Wat wil ome Stef precies? Nou, als de Brexit op een no-deal uitdraait wil hij graag per decreet nieuwe wetten aannemen. Dus niet dat stomme gedoe met checks and balances en dat de Staten Generaal er dingen over mogen zeggen. Zegmaar waar de regering echt een enorme mening over had toen Erdogan dat wel deed na die fopstaatsgreep en waar ene A. Hitler enorm efficiënt kon doorpakken in 1933.

In een onwaarschijnlijk geval van samenwerking heeft de volledige Tweede Kamer (behalve de vrijheidshaters van de VVD) zich op het standpunt gesteld dat Stef even heul hard mag ophouden met die kolder. De VVD vindt als enige dat het prima in de gewone wetgevingsprocedure besproken kan worden en dat er best wel even naar waarborgen gekeken kan worden. Wat dacht je van gewoon niet? Stelletje achterlijke idioten. Het is namelijk maar een heul klein beetje in strijd met de Grondwet. Niet dat dat op het moment nog schijnt te boeien, als we naar het OM kijken, maar dit is niet een wet die je met wat extra waarborgen kunt afzwakken.

Want wat gebeurde er ookalweer met die sleepwet die weggestemd werd in het referendum? Waar we toen extragratis waarborgen toegevoegd kregen als reactie op die uitslag? Oh ja, geen kut:

De CTIVD constateert risico’s voor onrechtmatig handelen door de beide diensten. Essentiele waarborgen voor de rechtsbescherming van de burger missen nog, geheel of gedeeltelijk, hun invulling in intern beleid, werkprocessen en de inrichting van technische systemen.” Sterker nog: “Zo is het criterium ‘zo gericht mogelijk’ niet in het interne beleid van de diensten opgenomen en krijgt het nog geen herkenbare toepassing in hun werkprocessen. Ook is het onduidelijk hoe de beoordeling van de relevantie van gegevens plaatsvindt binnen het proces van bulkinterceptie.”

Verzin een Onderschrift 06-12-2018

13
Verzin een Onderschrift 05-12-2018
Verzin een Onderschrift 05-12-2018

Burgeroorlog

Feli voor onze eindbaas en Top2000-fetisjist Der Webmeister, want die wint de VEO van woensdag 5 december. Jij dus niet? Gewoon opnieuw proberen! Plaats dat heersende onderschrift in de reacties en dan is het maar wachten tot je geplust wordt. Intussen kan je dingen delen op ons Reetboek, of ons de moeder schelden op de Twitters.

Verzin een Onderschrift 06-12-2018
Verzin een Onderschrift 06-12-2018