8.9 C
Rotterdam
maandag, maart 25, 2019

Hollandse Hits Maandag – Wesley van Doesburg & Opa Wiggert – Wij zijn soms uren onderweg

1

We kunnen kort zijn over wat het beste is aan deze Hollandse Hit van Wesley van Doesburg en Opa Wiggert. Dat is de panterprintpornopomppoes die (voor de eerste keer) op 50 seconden door beeld komt. Voor de rest is alles aan de clip doffe ellende.

Zo lijkt het tempo van het nummer op het schuifeltempo van een bejaarde achter een rollator. Terwijl Opa Wiggert toch van het duo de meest actieve is. Die half afgebakken deegsliert naast hem (dat is Wesley) staat als een soort hyperstoned downsyndroompje te klappen en verdwaasd en mild paniekerig om zich heen te kijken. En die tekst, naast dat het echt volstrekt nergens over gaat (Wij zijn soms uren onderweg. Soms zit het mee soms heb je pech. En vrolijk zingen wij dan door want ja daar leven we toch voor. En dit doen wij zo graag hier met ons beiden, als je zingt als wij onder de sterren) wordt die semi-willekeurig bij elkaar gepleurde serie woorden in een dusdanig stacatto tempo uitgesproken, steeds met totaal zinloze pauzes tussen woorden waar geen pauze tussen moet zitten dat je iedere keer vertwijfeld het lied weg wil klikken. Het is een soort ernstig autoongeluk waar je een kijkersfile bij krijgt. Of zoals de LSES laag van de samenleving dat noemt: “polonaise”.

[Redactie] Wegens eens splijtende migraine door het kijken naar de video, heeft Flepz0r deze post niet kunnen afmaken. Dat gaat hij morgen wel met Wesley doen.

Hollandse Hits Maandag – Renée de Haan – Ga maar weg, lazer maar op

1

Welkom op deze zonovergoten edoch taffeskoude maandag. We hebben de put van het riool getrokken dus komen de maandagzangers er vanzelf weer uitkruipen. Kunnen wij met een lasbril en gehoorbescherming er weer over tikken.

We trappen af met Renée de Haan. Een soort vergeelde versie van Tante Leen. Hetzelfde hoogpolige tapijt op de taas en een vergelijkbare vuurvaste grijns op de melik. Maar dan van alles de Leen Bakker versie.

Ze blijkt overigens al 2,5 jaar dood te zijn, maar daar was in deze clip nog weinig van te merken. Uw redactie heeft niet kunnen bevestigen of het uiteindelijk oorebola was dat haar de das omdeed.

Verzin een Onderschrift 25-03-2019

12

Boreale witte samenleving; het kan dus wel!

N=1 doet niet aan doosbedreigingen, maar wel aan heersende onderschriften, want hij wint de VEO van vrijdag 22 maart. Jij dus niet en hij dus wel! Wat? Jij dus niet? Faal! Maar wees niet bang, je kunt hem vandaag wellicht wel verslaan! Tik dan wel even je winnende onderschrift in de reacties en vervolgens is het wachten tot je en masse geplust wordt. Het onderschrift met de meeste +sen gaat er vandoor met de dagprijs. Intussen kan je gegarandeerd tepelvrije dingen lezen in de Zuckerbode of aan je apestaart ruiken op de Twitters.

Verzin een Onderschrift 25-03-2019

Verzin een Onderschrift 22-03-2019

10

Apropros, wist je dat Fanta bedacht is door Nazi Duitsland toen Coca-cola niet langer verkrijgbaar was?

Flepz0r heeft even z’n hakkende koptelefoon afgezet want hij wint de VEO van donderdag 21 maart. Jij dus niet en hij dus wel! Wat? Jij dus niet? Faal! Maar wees niet bang, je kunt hem vandaag wellicht wel verslaan! Tik dan wel even je winnende onderschrift in de reacties en vervolgens is het wachten tot je en masse geplust wordt. Het onderschrift met de meeste +sen gaat er vandoor met de dagprijs. Intussen kan je gegarandeerd tepelvrije dingen lezen in de Zuckerbode of aan je apestaart ruiken op de Twitters.

Verzin een onderschrift 22-03-2019

Reaguurt u maar: Jesse Klaver

9

En door met een week lang een gezellig experimentje op jullie oude, vertrouwde Retecool. Het is weer tijd om ongenuanceerd en vooral ongeremd reaguren. Alsof we op sociale media zitten als het ware.

Want zeg nou zelf: Facebook lijkt steeds meer op een verzameling gestoorde extremisten die ongeremd hun gal lijken te spuwen over alles en iedereen die maar in ze op komt. En over de open inrichting die we Twitter noemen wil ik het niet eens hebben. Want zoals al eerder gezegd; daar ben ik al een jaar of 5/6 geleden volledig mee gestopt om serieus te kijken en te reaguren.

Maar goed, dat kan zonder enige gêne en vooral zonder enige kennis uiteraard ook hier en het concept is daarom enorm simpel (past immers prima bij het experiment). Wij posten elke dag één foto van een prominente Nederlander, zonder daar ook maar enige context bij te plakken. Zonder context wharrgarblen is namelijk helemaal te gek op social media, dus komende week hier ook.

Niet alleen Thierry Baudet was gisteren de grote man, ook Jesse Klaver had zijn dag. Ik ga er verder niets over zeggen, want dat is alleen maar context en dat moeten we met z’n allen niet willen anno 2019. U mag dus los op onderstaande (of bovenstaande, zo u wilt) foto en wij disclaimen ons op voorhand alvast een ongeluk voor uw reacties.

Suggereert Corné Hanssen, universitair docent van de Universiteit Utrecht, hier nou dat Thierry Baudet door zijn hoofd geschoten moet worden?

34

Althans, daar lijkt het met zijn reactie op het semi-open riool Facebook wel op. Corné, die geesteswetenschappen doceert aan de Universiteit Utrecht, vraagt zich in een post over de overwinning van het Forum voor Democratie namelijk af waar Volkert is: “Volkert, waar ben je?”

Hij zegt er nog net niet bij: “nu je zo hard nodig bent”. Voor een ieder is dit uiteraard een bizarre opmerking, maar iemand die geesteswetenschappen aan de universiteit doceert zou toch beter moeten weten. Daarbij, en dan halen we geheel in de geest van Thierry Baudet de Franse vrijdenker Voltaire er maar weer eens bij: “Ik ben het niet eens met wat u zegt, maar ik zal uw recht om het te zeggen tot mijn dood verdedigen”. Overigens is dit citaat niet van Voltaire, maar komt uit een boek over Voltaire.

Verzin een Onderschrift 21-03-2019

18
Verzin een Onderschrift 20-03-2019

CAROLINE, TREK EENS AAN MIJN DUIM!

 

Lectori salutem en Hoezee!!! voor mij, want ik win de VEO van woensdag 20 maart. Jij dus niet en ik dus wel! Wat? Jij dus niet? Faal! Maar wees niet bang, je kunt me vandaag wellicht wel verslaan! Tik dan wel even je winnende onderschrift in de reacties en vervolgens is het wachten tot je en masse geplust wordt. Het onderschrift met de meeste +sen gaat er vandoor met de dagprijs. Intussen kan je gegarandeerd tepelvrije dingen lezen in de Zuckerbode of aan je apestaart ruiken op de Twitters.

Verzin een Onderschrift 21-03-2019

RC Late Night Music – DMA’s – Believe

1

In de winter van 2018 sloot ik de DMA’s in mijn hart vanwege het prachtige, licht bombastische indie-zomerhitje Dawning. Een zomerhit in de winter klinkt raar, maar niet als je weet dat de DMA’s uit Australië komen. Ze maken zeer smaakvolle emo-rock, en doen een beetje denken aan Oasis in hun beginjaren.

Toen ik in diezelfde winter vervolgens op onderstaande cover stuitte beleefde ik een nog veel heftiger kippenvel-moment. De band nam het op in 2016 voor de Australische zender Triple J. en trad compleet uit hun comfortzone, zoals dat heet. De DMA’s gingen namelijk Cher’s discohit Believe te lijf, dat in 1998 tevens de grote doorbraak van het gebruik van auto-tune was, toen nog bescheiden en smaakvol toegepast. Uiterst sober en ingetogen uitgevoerd met twee akoestische gitaren en één zanger die zijn gebroken hart eruit lijkt uit te storten. De tekst, over het verwerken van een verbroken relatie, valt naadloos samen met de sobere muziek, en de subtiele snik in de zang blijft mijlenver verwijderd van het smartlappen niveau. Het resultaat gaat je gegarandeerd door merg en been. Tegenover Cher’s origineel is Believe door de DMA’s haast minimalistisch uitgevoerd, maar u weet: minder is meer.

Dit artikel verscheen eerder op ondergewaardeerdeliedjes.nl

Reaguurt u maar: Thierry Baudet

24

Oeh, even een week lang een gezellig experimentje op jullie oude, vertrouwde Retecool. We gaan namelijk ongenuanceerd en vooral ongeremd reaguren. Alsof we op sociale media zitten als het ware.

Want zeg nou zelf: Facebook lijkt steeds meer op een verzameling gestoorde extremisten die ongeremd hun gal lijken te spuwen over alles en iedereen die maar in ze op komt. En over de open inrichting die we Twitter noemen wil ik het niet eens hebben. Daar ben ik al een jaar of 5/6 geleden volledig mee gestopt om serieus te kijken en te reaguren.

Maar goed, dat kan zonder enige gêne en vooral zonder enige kennis uiteraard ook hier en het concept is daarom enorm simpel (past immers prima bij het experiment). Wij posten elke dag één foto van een prominente Nederlander, zonder daar ook maar enige context bij te plakken. Zonder context wharrgarblen is namelijk helemaal te gek op social media, dus komende week hier ook.

De eer om dit experiment af te trappen is aan Thierry Baudet. Ik ga er verder niets over zeggen, want dat is alleen maar context en dat moeten we met z’n allen niet willen anno 2019. U mag dus los op onderstaande (of bovenstaande, zo u wilt) foto en wij disclaimen ons op voorhand alvast een ongeluk voor uw reacties.

Woensdag Gehaktdag – Frequencerz – Alright

0

Vandaag in de Woensdag Gehaktdag een cover door Frequencerz, van het nummer Alright van The Lucy Nation.

Dat nummer stond overigens op de soundtrack van de film Austin Powers: The spy who shagged me. Ze zijn vrij dicht bij het origineel gebleven in het begin, daarna begint het gebeuk. Voor de taalnassi’s, het mag alright zijn, en het is dé broodrooster.

Beukplaten, lekker! Dat doen we overigens al een tijdje. We doen wel meer muziek overigens. Ons “Je moet je muil houwe” toeroepen kan op Twitter, je favo stuiternummertjes delen mag ook op Facebook, maar dan wel nadat u onze pagina geliked hebt.

Verzin een Onderschrift 20-03-2019

7
Verzin een Onderschrift 19-03-2019
Verzin een Onderschrift 19-03-2019

Photoshop, welke Reet is er niet groot mee geworden?

 

Joezee, een nieuw fietsenrek maar vooral hoera voor Bismarck, want die wint de VEO van dinsdag 19 maart. Jij dus niet? Faal! Tik dan vandaag wel je winnende onderschrift in de reacties en ga dan wachten tot je geplust wordt. Het onderschrift met de meeste +sen gaat er vandoor met de dagprijs. Intussen kan je gegarandeerd tepelvrije dingen lezen in de Zuckerbode of aan je apestaart ruiken op de Twitters.

Verzin een Onderschrift 20-03-2019
Verzin een Onderschrift 20-03-2019

Bookmark maar voor 1 april: geekprank.com

0

Vorige maand pinkte deze nerd een traantje weg. Op Sheremetyevo airport, Moskou, gebruikt de grenscontrole namelijk nog PCs die draaien op Windows XP.

Deze glorieuze voorsprong van Putinstan kan nu ook (weer) de jouwe zijn. Klik dan! Ram de F11 en bezorg je helpdesk-acneër een hardnekkige nekuitslag.

Verzin een Onderschrift 19-03-2019

8
Verzin een Onderschrift 18-03-2019
Verzin een Onderschrift 18-03-2019

Bij gebrek aan nieuwe Zuigende Cartoons introduceert Retecool nu de Likkende VEOs

Slingers en gebaksels in huize Skyclad, want de naamgever wint de VEO van maandag 18 maart. Jij dus niet? Faal! Tik dan vandaag wel je winnende onderschrift in de reacties en ga dan wachten tot je geplust wordt. Het onderschrift met de meeste +sen gaat er vandoor met de dagprijs. Intussen kan je gegarandeerd tepelvrije dingen lezen in de Zuckerbode of aan je apestaart ruiken op de Twitters.

Verzin een Onderschrift 19-03-2019
Verzin een Onderschrift 19-03-2019

BREKEND: SCHIETPARTIJ IN UTRECHTSE TRAM, MOGELIJK TERRORISTISCHE AANSLAG

23

Zojuist heeft er een schietpartij plaatsgevonden in een Utrechtse tram die op dat moment over het 24 Oktoberplein reed. Bij de schietpartij zijn meerdere gewonden gevallen.

De omgeving van het plein is afgezet voor de hulpdiensten en naast politie zijn er inmiddels drie traumahelikopters geland. De politie houdt rekening met een terroristisch motief.

Een verslaggever van de NOS heeft een lichaam onder een wit laken zien liggen wat zou betekenen dat er in ieder geval één dode is gevallen.

De Dader is volgens de politie ontkomen:

Volgens de politie rijdt de dader in een rode Renault Clio.

Hoeveel slachtoffers er zijn gevallen is nog onduidelijk, maar er zijn in ieder geval meerdere gewonden en waarschijnlijk één dode gevallen.

De politie adviseert scholen om ramen en deuren dicht te houden, verder mag iedereen blijkbaar wel gewoon de boel blijven luchten en deuren open laten staan.

Dreigingsniveau voor het eerst naar het hoogste niveau, niveau 5. In ieder geval voor de provincie Utrecht.

Dienst Speciale Interventies (DSI, arrestatieteam) gaat een actie uitvoeren op de Trumanlaan. Politie rent ook in de richting van de Trumanlaan. Pers wordt op afstand gehouden.

De Gemeente Utrecht roept inmiddels iedereen in de gemeent eom binnen te blijven en ramen en deuren gesloten te houden. De politie is nog steeds op zoek naar één dader.

Politie zegt na de inval aan de Trumanlaan niets te hebben aangetroffen.

Politie zoekt de 37 jarige Gökman Tanis

Kansenpareltje hoor, die Gökman Tanis.

Er zijn bij de schietpartij vanmorgen drie doden en negen gewonden gevallen. Gökman Tanis is nog steeds voortvluchtig.

Er is een verdachte opgepakt. Aan het einde van de persco meldt de politie dat de 37-jarige Gökmen T. is aangehouden.

Het dreigingsniveau voor de provincie Utrecht is teruggebracht naar niveau vier, het OV komt weer beperkt op gang.

De vermoedelijke dader is weliswaar opgepakt, toch blijkt de schietpartij van vanochtend (ook) de schuld van Mark Rutte: