More

  RECENTE POSTS

  Avondklokestafette 076: een trio tips – 11

  Buiten is de gevoelstemperatuur onder 0. Binnen blijven dus, de van overheidswege ingestelde ophokplicht zal vandaag minder pijn doen. Ook omdat de Retekoels er is om u te verpozen met een divers trio.

  Marscopter
  Marskar Perseverance is bevallen van een helicoptertje, Ingenuity. Het ding staat al stevig op zijn poten en zal komende week de eerste vlucht maken.

  Maar goed, met deze paar regels kom je de avond(klok) niet door. Daarom gaan we zelf een simpele marscopter bouwen met alleen wat papier. De instructies vind je hier en dit is de inspirerende video:

  Amerika zuigt!
  Aan alles! Dat zeg ik niet maar David Cross (het is Pasen). In deze video een fijne opsomming van de misstanden in het tweedewereldland met de grote bek.

  Miserere mei, Deus – Allegri
  Gisteravond was op de Belg een wonderschone documentaire over het Het lam gods van de gebroeders Van Eyck, het startpunt van de renaissance in de lage landen. Zoek en kijk terug!
  In de docu zat ook een Vlaamse polyfonie (zeg maar de hiphop van de 15e eeuw) tot in perfectie uitgevoerd door Vox Luminis. Helaas kan ik die hier niet delen, maar gelukkig struikelde ik op YT over een ander stuk engelengezang uit mijn uitvaart top 3: Allegri’s Miserere mei, Deus, loepzuiver gebracht door het Londense Tenebrae. Luister, onthaast en laat je ontroeren.

  De avondklok, het is een inperking van vrijheden maar ook weer niet zo dramatisch als velen willen doen geloven. Hoe meer iedereen zich aan de voorschriften houdt, des te eerder zijn we er vanaf.  Daarom ter motivatie, tot het einde van de avondklok, iedere dag op Retecool een avondklokestafettepost met iets te doen in die avond. Lezen, luisteren, kijken, ontdekken, zodat we allemaal een stukje vrolijker er weer uitkomen, net als uit je moeder.

  4.8 5 stemmen
  REET DEZE POTS!

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  grotesnor
  05/04/2021 - 19:01 19:01

  Ik wist dat ik dat Miserere mei, Deus ergens van kende.

  hangmat
  hangmat
  Gast
  06/04/2021 - 00:25 00:25

  Ja, mooie muziek hoor, wellicht katholiek maar die tekst KAN ECHT niet meer!!! Hierbij het meer zuivere tekstvoorstel: Tersus et lava me, Domine, hyssopo brunneis ad me: oleum currus

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN