Vandaag in de Zondagsfilmpjes: Twee broers overvallen banken voor het goede doel en bezorgen ons daarmee een erg fijn filmpje voor deze zondagmiddag.

4sterren
Hell Or High Water – VS (2016) – David Mackenzie


Vaak is het dertien in een dozijn als het om bankovervalfilms gaat, maar soms, heel soms komt er een filmpje voorbij dat net even iets beter z’n best doet. Zo’n filmpje is Hell Or High Water.

Twee broers krijgen te horen dat er een executieverkoop van hun ouderlijk huis aan zit te komen. Om dit te voorkomen moeten ze binnen een week de achterstallige hypotheeklast inlossen. Ze besluiten om net zo veel filialen van de bank waar de hypotheek loopt, te overvallen tot ze het bedrag bij elkaar hebben. Het gaat een tijdje goed (ongeveer 2 filialen), tot het moment dat de tegen zijn pensioen aan zittende Texas Ranger Marcus (fijne rol van Jeff Bridges!) zich ermee gaat bemoeien.

Bovenstaande beschrijving voldoet ongeveer 114% aan de nog iets verder daarboven geschreven dertien in een dozijn-opmerking over bankovervalfilms. Ware het niet dat deze film het in de 1 uur en 40 minuten die hij duurt, voor elkaar krijgt om zonder te verzanden in clichés, een spannend en onderhoudend verhaal neer te zetten. Alles wat er gebeurt is gewoon raak en op z’n plaats. Dus verwacht geen onnodige actie en explosies. Dat zit er niet in. Deze film heeft namelijk alleen maar nodige actie en explosies. Voeg daar nog wat prachtig geschoten beelden en een onderhuidse, tot nadenken aanzettende, maatschappijkritische blik aan toe en je hebt een hele fijne moderne western die de tand des tijds zeker gaat doorstaan.

Misdaad/Drama – IMDb 8.1RT 98%MagnetNL ondertitels
Meer zondagsfilmpjes? Klikt u dan hier! Meer van deze auteur? Lees dan ook eens zijn fijne ku(ns)tbeschouwingen, of waarom hij lutsers met een camera haat.
Retecool houdt van demense en we stellen het ten zeerste op prijs als u uw liefde voor ons laat blijken, door ons de moeder te liken op Facebook.
DELEN HEERST HARD
VORIGE HEERSPOSTEen liedje in je hoofd hebben: een oorwurm
VOLGENDE HEERSPOSTBrekend: Zware aardbeving in Nieuw Zeeland
Meneer van Dale houdt van hobby's, (omgwtf)bbq'en en heeft ontzettend veel aanleg voor talent. Daar zou hij eens iets mee moeten doen. Verder gooit hij nog wel eens een videootje in de recorder en vraagt hij zich bij alles wat hij ziet af of het Kunst is. Dat is volgens zijn collega's behoorlijk vermoeiend. Net als het feit dat hij altijd veel te vrolijk door de bunker loopt te huppelen. Zijn motto is dan ook: Wees geen Kuik of Jolo, begin je dag met een OLO!

1

Reaguur dan!

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Mohammed Said al Sahaf Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Mohammed Said al Sahaf

En een nu al klassieke restaurant scene.