Vandaag bericht het ANP dat er op de Nederlandse wegen geen files staan. Het gebrek aan auto’s wordt vermoedelijk veroorzaakt door het enorme succes van bouwjaargebonden milieuzones die door de Efficiënte Overheid als maatregel ingesteld zijn om de uitstoot van broeikas- en andere schadelijke gassen te verminderen. “Juist omdat het bouwjaar veel makkelijker te traceren is dan de daadwerkelijke uitstoot van een auto, is dit systeem zo effectief.”

Het CBP becijfert dat de export van tweede hands auto’s in de tweede helft van dit jaar exponentieel zal toenemen. Goed voor de economie en daardoor ook voor het begrotingstekort. Premier Rutte was naar aanleiding van dit bericht voor het eerst sinds maanden weer eens lachend op TV te zien. “Zie je: je moet er wat geduld voor hebben, maar dan werkt decentrale regelgeving ook als een trein.. eh, autoverbod.”, aldus een uitgelaten minister.

In ander nieuws zijn de toeristische vluchten van de JSF geslaagd. Opiniepeiler Maurice z’n hondt stelde op basis van resultaten uit het panel, bestaande uit een labrador, een cocker-spaniel en 14 chihuahua’s dat er bij de 3e vlucht over een huis in Harkstede aanzienlijk minder geblaft werd dan bij voorgaande vluchten die door F16s gemaakt werden. Ten aanzien van dit bericht wilde de persvoorlichter van Minister Hennis-Plasschaert alleen maar reageren dat de piloten desalniettemin hondsdol werden van het eeuwige geblaf van ’s mans beste vriend, en dan vooral van die chihuahua’s. “Mach 1.5 is gewoon simpelweg niet genoeg om te ontsnappen aan dat irritante gekef van die beesten.”

Vanuit de oppositie reageerde de oprichter van de nieuwe partij DENK sceptisch. “Dit soort berichten moet u allemaal met een korreltje zout nemen. TRAP ER NIET IN!”

Reaguur dan!

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Laat weten wanneer