afferden_05Je wist het waarschijnlijk nog niet, maar als het aan Sharon Dijksma ligt gaat het begrip tuin verdwijnen. Ook je Achtertuin is natuur zegt Sharon bij de presentatie van de natuurvisie. De natuurvisie is een foldertje waarin staat hoe het met de natuur gesteld is. Nou volgens de natuurvisie de natuur is een top attractie die alle overige meuk overbodig maakt. De Natuur is immers van iedereen. Dus je moet niet raar opkijken als er straks een bus Japanners je achtertuinnatuur in komt rijden om de begonia’s te fotograferen. Het Bedrijfsleven is inmiddels in blinde paniek, want bijvoorbeeld de Intratuinnatuur moet nu volledig op de schop. Heel mooi weer wordt het niet dit weekend, dus heb ik mooi tijd om mijn achternatuur eens onder hand te nemen. Wandelpaden aanleggen. Fietsroute uitzetten. Schuur ombouwen tot pannenkoekenhuis en vooral even de planten sproeien met de natuurslang.

Oeh, je kunt een FIVO scoren!
DELEN HEERST HARD
VORIGE HEERSPOSTNEE, NOOIT! (inclusief poll!)
VOLGENDE HEERSPOSTRC Late Night Music – Peter Pan Speedrock – Get You High!
Frodooh heeft jarenlang leuke bijdragen geschreven voor Retecool. Hij heeft redactieleden naar de Ardennen en BBQ's vervoerd en ze met hun dronken kop weer veilig thuis afgezet en is nog steeds aan het afbetalen dankzij een 'slimme financiële tip' van Flepzor de belasting koning. Frodooh flikkerde in 2017 in een zware depressie en daar waren ze niet blij mee op de redactie. Daarom hebben ze hem zonder pardon uit de redactie geschopt zonder hem daarvan op de hoogte te stellen. Retecool is Slegts für Lolbroeken tenslotte. Bedankt voor al die fijne jaren jongens!

Reaguur dan!

15 reaguursels op "Zo, en nu lekker in je achternatuur zitten."

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
E.R. Deoz

NEiN! NEIN! NEIN! Een tuin is per definitie geen natuur, net als parken, weilanden en de “bossen” (die verdacht veel op parken lijken) in dit land. Het is allemaal door de mens aangelegd en beheerd en dus cultuur. Hou toch eens op met ieder woord een compleet andere betekenis geven. Hieronder het eerste zoekresultaat op “achtertuin”, groener dan veel achtertuinen in dit kansenland.

wout

Zo scherp is dat onderscheid niet, anders. Doe een jaar niets in een tuin en er gaan toch heel wat natuurlijke processen aan de slag.

Monade

Ik denk eerder dat Sharon Glasbak bedoelt dat alles wat geen achtertuin is, gewoon mag worden geasfalteerd en/of bebouwd.

“Een stuk landbouwgrond met een strook veldbloemen er omheen is ook ‘natuur’ volgens die nieuwe definitie.”
En in dat strookje komt dus geen enkel insekt vanwege het platspuiten en overbemesten van de landbouwgrond.

/Als het niet kapot is, is het nog niet neoliberaal genoeg.

Monade

Lees trouwens zelf maar: “Natuurlijk verder. Rijksnatuurvisie 2014”, is niet-satiriseerbaar hersenloos gewauwel, vol wijdlopige krompraat en fundamentele denkfouten (Bijv. ‘terugtrekkende overheid’ door bedrijfstakken zoals de landbouwsector beleidstaken & beslissingsbevoegdheid toe te schuiven. O ja, joh?). O ja, en de foto’s zijn ook lillek (groothoek met een polarisatiefilter zodat de lucht een donkere band krijgt, etc.)

/Holle glasbakken klinken het hardst.

Illuminatus Magnus

De natuur is onze vijand! Ga maar eens zonder mobieltje, diepvriesmaaltijden en Red Bulls een paar weekjes in een oerwoud wonen. Ben je hartstikke dood. Nee, er moet een groot hek om de natuur met een bord: betreden op eigen risico.

Monade

Natuur is natuur, en heeft geen mensen nodig. Maar dat betekent niet dat de natuur een vijand van de mens is. PVVD’ers zijn bijvoorbeeld wél vijand van de mens, net zoals PvdA’ers. Lijkt me juist heerlijk om een tijd in het oerwoud te wonen. Jammer dat Nederland zichzelf onmogelijk heeft gemaakt in Suriname.

Morc (niet gegarandeert Taalfaudvrei.)
Morc (niet gegarandeert Taalfaudvrei.)

ja .. en iedereen was vorig jaar zo boos omdat die ecologische hoofdstructuur niet van/in de grond kwam. Nu tuintjes ook natuur zijn is dat probleem wel meteen opgelost. Kunnen de poolse wolven gewoon Duitsland doorlopen en meteen totaan Egmond aan Zee doorlopen.

Ome Mc

Heb jij nou een karakter van V als avatar?

Morc (niet gegarandeert Taalfaudvrei.)
Morc (niet gegarandeert Taalfaudvrei.)

nee.. dat is Mork van Mork and Mindy.. misschien ist voor je tijd, Ome?
http://nl.wikipedia.org/wiki/Mork_%26_Mindy

Hangmat

Beleidsporno van Sharon Dijksma.. kinky hoor * denkt een beetje misselijk aan de frase “welig tierende begroeiing” *

cspr

meer asval!

eikeltje

Mooi, als we tuinen voortaan als natuur tellen dan kunnen we weer turf gaan steken in de Peel, de bossen kappen tbv brandhout en de heide omvormen tot akkerland en bedrijfsterrein. De totale oppervlakte natuur is dan nog steeds groter dan in 2012.

BTW, een ieder die zijn voor- of achtertuin verhard is gewoon een lamzak die in een flatje moet gaan wonen.

Der Webmeister

Zodra het groen is heet het natuur

Toxteth O'Grady

Het kabinet wil dat burgers en bedrijven zich meer met natuur in hun omgeving gaan bemoeien zodat de overheid zich meer met de grote lijnen kan bezighouden

Je kan zeggen van Sharon Dijksma wat je wil. Maar als het om grote lijnen gaat, weet ik geen betere deskundige.

Weirdoinventor

Klinkt wel als een lekker praktische definitie.

De hoeveelheid natuur is in 2014 met meer dan 3.000% toegenomen. Veel van deze natuur word continu omgevormd. Zo is bij Barneveld een stuk weidenatuur veranderd in asfaltnatuur, waar vele soorten zoals de altijd ondergrondse worm en de platgereden vos zich zonder hulp van buitenaf kunnen handhaven.

In Limburg zijn ondertussen voorbereidingen getroffen om natuurgebied “de korenwolfwijk” aan te leggen, vol interessante industrienatuur met nestmogelijkheden voor torenvalken en rotsduiven. Het gaat goed met de Nederlandse natuur.