Ach ja, de Zeeuwen… ze zijn zo stug en zo zuur, maar in de praktijk vallen ze niet tegen.

Nee ze zijn vooral overal tegen, want verandering is eng, het gaat toch goed zo en we deden het altijd al zo. Zo zijn ze bijvoorbeeld tegen:

Zie je wel dat klei vrete niet goed voor je is, je krijgt er tegengas van. Ja, in Zeeland wordt zelfs het NK Tegenwind fietsen gehouden!
Het Burgercomité afdeling Zeeland (hikt met 91 FB likes dicht tegen de wereld-heersschappij aan) is ook al tegen, namelijk tegen het associatieverdrag met Oekraïne. Het comité is tegen het verdrag vanwege de corruptie en de hoge inflatie in de Oekraïne.
Om mensen aan te sporen om tegen te gaan stemmen verspreiden ze 160.000 flyers (Zeeland heeft 380.000 inwoners). Ze doen dat zonder subsidie van jouw belastingcenten, maar hopen de kosten van €7000 af te dekken met crowdfunding. Waarschijnlijk zijn onze Zeeuwse medelanders ook tegen crowfunding want de tellert staat al op een ongezouten €100. Hosternokke, oe moe me noe?!

Alweer een referendumpots?! Ja. Duh. We zijn voor samenwerken! Taya trouwens ook. Verder zijn we uiterst behulpzaam, bijvoorbeeld als u (in de Ikea) op 2e Paasdag uit moet leggen dat Pasen eigenlijk een soort The Walking Dead is, maar dan avant-le-lettre. Ons “Je bent zelf een Billy-kast” toeroepen kan op Twitter, handleidingen van een doe-het-zelf referendum voorstellen mag ook op Facebook, maar dan wel nadat u onze pagina geliked hebt.

Reaguur dan!

3 reaguursels op "Zeeland, het Limburg van Zeeland"

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Der Webmeister

Als we genoeg handtekeningen ophalen kunnen we een referendum over Zeeland afdwingen

Roel Zwaar

“Ja, het referenderum of zoiets, weet niet”.
Ik heb nog wel een idee waar we die 40 miljoen de volgende keer beter aan kunnen besteden.

Alpha Kenny Wun

Referendurum is prima Zeeuws Roel. Ik kan het weten, heb er meer dan 20 jaar gewoond.
Het is gewoon dialect voor onaneren, of zoals de Hollanders zeggen: Rukkuh!