Geert Wilders heeft juni 2016 uitgeroepen tot de maand van de Arisch-Kaukasische muziek. Het Kamerlid noemt de muziekstroming in een verklaring donderdag “een cruciaal onderdeel van het erfgoed van de natie”.

Wilders roept inwoners van Nederland en in het bijzonder ambtenaren en opleiders op deze maand activiteiten te ondernemen die meer bewustzijn en waardering creëren voor muziek die wordt gecomponeerd en uitgevoerd door Arisch-Kaukasische Nederlanders.

Hij staat in de verklaring ook stil bij de historische betekenis van de muziek van de Arisch-Kaukasische gemeenschap. “De muziek heeft ons ertoe gedreven op te staan – te dansen, ons geloof uit te dragen, in actie te komen tegen onrecht en op te komen voor dit lands eeuwige belofte voor vrijheid en mogelijkheden voor iedereen.”

Geert Wilders nodigde in januari Jantje Smit uit in de fractiekamer van de PVV. De ‘Koningin van de Nederlandse muziek’ Marianne Weber wist de blonde leider eind vorig jaar in Den Haag tot tranen toe te roeren met haar hommage aan Corry Konings; tijdens het nummer Huilen is voor jou te laat moest Wilders huilen.

Reaguur dan!

1 reaguursel op "Wilders benoemt juni tot Arisch-Kaukasische muziekmaand"

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Weirdoinventor

Is dat een stroming, “alles behalve klassieke muziek en wereldmuziek”? En heeft dat echt een speciale maand nodig?