Dikke pret om de reacties onder het youtubefilmpje dat onderaan deze post staat. Want mensen begrijpen duidelijk niet wat ze daar zien.

Maar wat zien we dan ome Reet? Nou, jullie zien een stuk dode paling, Of eigenlijk een stukje graten met daar omheen wat spieren van een paling dat op een ingebouwde tafelgrill wordt besprenkelt met zout. Et Voilà! Daar is je instant WHARRGARBL-effect. Vandaar ook een alternatieve titel tussen haakjes bovenaan deze post). De spieren in kwestie trekken namelijk samen wanneer ze een signaal ontvangen van motorische neuronen die op hun beurt weer reageren op stoffen als natrium. En waar zit natrium? Juist, in zout. Dus hieronder zien jullie eigenlijk geen intens ranzige video van een half geslacht dier dat ligt te kronkelen op een gloeiendhete tafelgrill van een stel ultra-wrede aziaten, maar gewoon een heel mooi wetenschappelijk experiment. En nu heb ik trek in paling. En nee de paling in kwestie heeft geen hoofd meer, dus pijn voelen doet ‘ie niet meer. (nu heb ik nog meer trek in paling)

Wetenschap is op Retecool wel een dingetje, maar niet iedereen denkt daar zo over. Meer wetenschap? Volg ons dan op Twitter voor meer meer van dit, maar dat mag ook op Facebook. Alleen wel eerst even onze Facebookpagina liken graag.

Reaguur dan!

2 reaguursels op "WHARRGARBL! STUK DODE PALING IS NIET DOOD! (Je Maag Zal Omkeren Bij Het Kijken Van Deze Video)"

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
MadDieu

Als je paling schoonmaakt, dan moet je uitkijken als je de resten weggooit.
Een paling bestaat uit een kop; de rest is nuttig, maar bijzaak. De kop sterft niet onmiddellijk en kan nog bijten.

Wokboy

Wel leuk al die WARGARBLL luitjes, die dan vanavond toch gewoon weer brokken gemartelde en geplastificeerde koe, of natuurlijk waterbeesten die eerst doodstikkend op het scheepsdek liggen, naar binnen schuiven. Want eh, wargarbll wat was dat ook weer.