Bij meerdere bomaanslagen in Thailand zijn volgens het Ministerie van Buitenlandse Zaken vier Nederlanders gewond geraakt, waarvan twee ernstig.

Het gaat om drie vrouwen, van 49, 23 en 18 jaar. Zij zijn nog in het ziekenhuis. De eerste twee zijn ernstig gewond, de 18-jarige is lichtgewond. Eén Nederlandse man (72) heeft zich in het ziekenhuis laten behandelen en kon het ziekenhuis daarna weer verlaten

De bommen zijn ontploft in Hua Hin (twee stuks) en onder andere op het onder toeristen immens populaire eiland Phuket. Het is al langere tij onrustig in Thailand en vooral in het zuiden van het land worden regelmatig aanslagen gepleegd. De Thaise overheid zegt dat de recente ontploffingen geen terreuraanslagen zijn maar gepleegd zijn door lokale saboteurs. Momenteel is Thailand in de ban van een constitutioneel referendum dat voor nogal wat onrust zorgt.

In het totaal zijn er vier doden gevallen, zeker 20 mensen gewond geraakt en is er behoorlijk wat materiële schade gemeld bij de bomaanslagen van gisteren en vandaag. Tot nu toe zijn dee aanslagen nog door niemand opgeëist.

Vooralsnog is het Nederlandse reisadvies voor Thailand niet aangescherpt.

3

Reaguur dan!

avatar
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Jan Van Draeckensteijn

Klotenzooi

Hubert Roth

Dat.

Jeroen Boeijinga

Al die terreuraanslagen zijn heel erg goed voor het toerisme op de Canarische weilanden en dat is op zich niet erg. Uiteindelijk hebben ze een prima economie en mega groei. Dat komt de levenskwaliteit van iedereen die daar iets doet alleen maar ten goede. Jammer voor de rest van de zonbestemmingen die niet de geweldige voordelen kennen van geen etnisch en religieus gezeik. Low crime, alle westerse gemakken, ongeschonden natuur, leuke mensen van uit heel Europa en elders die het prima met elkaar kunnen vinden en waar je in no time als nieuwkomer ook een leuk social live kan opbouwen indien gewenst.