De 114 jaar oude zangeres en actrice Willeke Alberti weigert in de voorstelling Bridge to Liberation Experience de rol op zich te nemen van het liefje van een Duitse Soldaat.

Blijkbaar zit de Tweede Wereldoorlog nog zo onwaarschijnlijk diep bij de Amsterdamse zangeres, dat ze de rol niet wil spelen. Ook niet omdat haar 214 jaar oude tante getrouwd is met een Canadese bevrijder. Daarnaast schijnt Alberti bezig te zijn om via de Duitse ambassade de fiets van haar tante terug te vorderen.

Willeke Alberti bewaart sinds vorig jaar geen bloembollen meer in haar kelder voor het geval er een strenge hongerwinter langs komt, maar aardappelschillensoep staat nog steeds hoog op de menukaart van huize Alberti.

NIOD01_AE01021, 07-05-2002, 08:21, 8C, 4402x6306 (638+841), 100%, niod poster, 1/80 s, R39.9, G23.3, B36.3
Gib mir mein Fahrrad Zurück!

Willeke Alberti haat Duitsers overigens niet hoor, ze heeft immers zelf in Duitsland gewoond, maar ze haat de uitwassen van Duitsers.

10

Reaguur dan!

avatar
2 Comment threads
8 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
OEH DIE ZIT!Roel ZwaarBismarckwouzer51Reet Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
wouzer51
wouzer51

Dus jij vindt dat ze de rol wel had moeten nemen?

Bismarck
Bismarck

Precies, mag ze niet even lekker zelf weten wat ze wel en niet doet? Daarnaast, als ze inderdaad 114 is, heeft ze de oorlog bewust meegemaakt en dan kan het best diep zitten. Mijn vader (4 toen zijn deel van Nederland bevrijd werd) doet ook nog erg hatelijk over Duitsers die ver na de oorlog geboren zijn en er dus niets mee te maken hebben.

Roel Zwaar
Roel Zwaar

Soms kan ik blij worden van berichten als deze. Goed. Wie neemt haar plaats in?