Via ons aller The Ed, kwam uw redacteur vandaag op de webside Mamaplaats terecht. Mamaplaats is een soort verzamelzandbak waar vrouwen Heel Erg Blij Moeder Kunnen Zijn. Martine Nanninga (geen familie, wel hetzelfde geraaskal) schreef een blog over de Echte Man.

“Waar is de echte man gebleven?” zo vraagt zij zich af. Martine is een Lopende Band-moeder van 27: ze heeft reeds drie kinderen op deze wereld gezet (Fleur, Lisa en Aaron) en het vierde Kleine Wondertje is onderweg.

Daar Gaat Uw Lunch
Daar Gaat Uw Lunch

Nu vinden wij hier dat mensen die kinderen een “klein wondertje” noemen veiligheidshalve uit de ouderlijke macht moeten worden ontzet. Wij stellen opvoedkundig wat vraagtekens bij je mentale capaciteiten, al was het alleen maar omdat het geen wonder is maar gewoon het gevolg van bloemetjes en bijtjes.  Een wonder is een coherent stuk van Hanina Ajarai.

“Mijn blogs gaan over hoe ik het, te jong moeder worden heb opgepakt en ben uitgegroeid tot een ‘volwassen’ moeder met alle opstakels die elke moeder tegenkomt.. Natuurlijk komen er ook andere onderwerpen voorbij: * vrouw blijven *kids *fit (proberen te) zijn en blijven *bevallen *mode *make-up *Verschillende fases in het kinderleven en alles wat er bij het moederschap komt kijken.”

Juist. “Opstakels” Dat niveau dus. Terug nu naar de treurniswekkende letterbrij op Mamaplaats, waarin ze verbolgen is over mannen die geen scheten in haar gezicht meer laten. Persoonlijk vindt ze dat dus maar niets. Nee, Martine wil een Echte Man.

Omdat we het eigenlijk niemand willen aandoen om dat stuk te lezen (en omdat u net aan het lunchen bent en dat graag binnenhoudt) hebben wij voor u even de kernpunten van Martine op een rijtje gezet. Want wat is nou Een Echte Man? Die:

– Is geen softie,
– draagt geen roze,
– doet geen gel in zijn haar,
– heeft borsthaar en beenhaar,
– draagt geen handschoenen tijdens het afwassen,
– draagt geen Crocs (hier heeft ze een punt),
– praat niet over zijn kinderen,
– drinken geen thee,
– hebben onverzorgde nagels,
– gebruiken geen draagdoek.

Zoveel onzin op een A4-tje hebben wij sinds het partijprogram van de PVV niet meer gelezen. Daarnaast wil Martine haar man ook ‘maar een paar weken zien’ en daarna mag hij weer aan het werk. Nu is het lastig om hier weerwoord op te geven zonder als een misogynist over te komen. Niet voor jouw Retecool! In tegenstelling tot Martine zullen wij haar dan ook aanspreken op haar gedrag en niet op wat ze aanheeft.

Kijk Martine, een Echte Man is niet hoe je eruit ziet maar hoe je je gedraagt. Hoe dan ook, de Echte Man bestaat niet. Hoogstens is er het onderscheid tussen Jongen en Man. Maar wat wij nog het meest stuitend vinden is dat je dergelijke waanzin op durft te schijven. Hoezo ben je minder man als je ook je gevoelens toont? Boys don’t cry, but men do, Martine! Jarenlang hebben hordes vrouwen gevochten om er voor te zorgen dat mannen beter communiceren over wat ze bezig houdt en dat mag niet van jou? Want dan ben je soft? Vrouw, alsjeblieft! En dan je gezemel over wat ze wel of niet aan- of uit hebben? De wereld is te klein op het moment dat mannen zich daar naar vrouwen toe denigrerend over uitlaten en terecht.

Martine's Echte Man
Martine’s Echte Man

Nee, Martine wil graag terug naar de tijd dat mannen Echt Waren en vrouwen geen stemrecht hadden. Want een echte man stinkt, verzorgt zich niet, drinkt alleen maar bier, draagt geen roze (want niet mannelijk) heeft nagels als beitels (iedere vrouw haat je nu voor dat, Martine), let niet op zijn kinderen want dat is vrouwenwerk en hebben overal haar.

Weet je Martine? Wij vinden jou een meisje dat iets te snel groot is geworden. Een Echte Vrouw laat een ander in zijn waarde.

Reaguur dan!

11 reaguursels op "Wat Erg! Nanninga Vindt Mannen Niet Stoer!"

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Hoofdmeester

Ze kan dan blijkbaar geen Echte Man vinden, maar met (binnenkort) 4 kinderen op haar 27ste heeft ze er blijkbaar geen probleem mee om zich vol te laten blaffen door iedere willekeurige Onechte Man.

Bismarck

Echte mannen binden zich natuurlijk niet aan vrouwen. Die doen alleen aan MILSWANCA.

Wilmar Taal

Echte mannen zijn samen met echte vrouwen.

Monade

Where have all the good men gone? Anywhere but around you., van de legendarische Paul Elam

/Zwaait van heel héél ver naar Kinge Siljee en andere femistische persoonlijkheidsgestoorden.

Weirdoinventor

Op de meeste punten check.

Ik check de proxyserver nog even, en mijn banden, voor het geval dat.

TheStef

Ze is er een vergeten:
Een echte man plast staand, dat is zijn evolutionaire recht

Mart

Ach Jake, neem het niet zo persoonlijk. Jij kan er niets aan doen dat je een zacht weekdiertje bent geworden met toetsenbordvingertjes en hangende schouders. Je zou het wel iets kunnen verbergen natuurlijk, maar uiteindelijk val je dan toch weer door de mand omdat het meest stoere dat je kan produceren een wraakzuchtige reactie op iemands mama blog is. Wel knap, dat moet ik je nageven, is dat je beseft dat jij niet in de categorie echte mannen valt. Maar dat wil jij ook helemaal niet natuurlijk, want jij bent blij met wie je bent: een mooi, zacht en gevoelig ding die knap is met woordjes en niet gelooft in wondertjes.

Puh!

Echte mannen komen 1,5 jaar te laat!

bla

lol! ik zie net dat dit een anderhalf jaar oude post is!

Ketsman

Echte mannen zien dat niet.

bla

als je bang bent dat roze je mannelijkheid aantast, ben je niet zeker genoeg van je mannelijkheid om roze te kunnen dragen