Ondanks dat vinyl al enige jaren met een behoorlijke opmars bezig is, luistert het gros van de mensen en zijn moeder naar zijn of haar (oeps, en natuurlijk “hun”, want genderneutraal) muziek via nulletjes en eentjes. Dat is handig, maar het wordt er eigenlijk niet beter op.

Vroeger, toen alles uiteraard beter was, luisterden wij via een grammofoonplaat naar dansbare muziekjes. En dan het liefst op zo’n kolossaal, fijn in het interieur passend, audiomeubel.

Audiomeubels

Aanzienlijk mooier dan je JBL bluetooth speaker.

Helaas zijn die designstukjes ten tijde van de opmars van de stereotoren massaal bij het grof vuil geflikkerd. Gelukkig is daar Vintage Audioscope uit Venlo Tegelen, dat deze audiomeubels op weet te sporen, om ze vervolgens zeer grondig en nauwkeurig te restaureren. Ik ben er nog niet helemaal uit of er naast restauratie ook updates/upgrades aan het audiogedeelte zijn uitgevoerd, maar ergens maakt dat niet uit. Want check dan hoe onvoorstelbaar mooi dit radiomeubel met ingebouwde bar en gecapitonneerde achterwand dan is. Helaas verkocht, maar de rest van de meubels heerst ook gruwelijk hard.

Kost economisch gezien best duur qua financieel geld, maar…

Toen was geluk nog heel gewoon.

Erg goedkoop zijn de gerestaureerde audiomeubels helaas niet, maar dit is dan ook geen “made in china” meuk. Neen, dit zijn met de hand gerestaureerde museumstukjes waar je tenminste nog eens een fatsoenlijk mopje muziek op kunt jassen. En waaruit je een whisky kunt inschenken natuurlijk. Kom daar maar eens om met je super hippe bluetooth streaming beach speaker!

Reaguur dan!

2 reaguursels op "Vintage Audioscope Audiomeubels"

Laat weten wanneer
avatar
Sorteer op:   nieuwste | oudste | meest gestemd
ThE_ED

Ja, dat duurt wel even, restauratietechnisch.
Ben je renoverenderwijs niet makkelijk en snel van af.

L B

Ik stond eerder dit jaar met de Elecktronicaclub op de radio vlooienmarkt in Rosmalen en had daar o.a. een aantal oude bakelieten buizenradios uit de jaren 40 en 50 in de verkoop. Ik heb voor de fun mini cheap ass bluetooth adapters aangesloten op de “phono” of “tape” ingang van die oude bakken en dan vanaf m’n telefoon WO2 uitzendingen van Radio Oranje er naartoe gestreamed. Dat trok enorm veel bekijks en lachende gezichten en alle radios incl bluetooth adapter zijn die dag verkocht. Het is een kwestie van de rca pluggen eraf knippen en er banaanstekkers op zetten. /protip