Dus je had vandaag gezellig een dagje Keulen gepland? Kijken naar de wereldberoemde Dom, of zien hoe een massaverkrachtingsplein er uitziet?

Laat maar even zitten en plan dat uitje maar op een andere dag. Vandaag staat er namelijk, as we speak, een massademonstratie gepland van Pro-Erdogan aanhangers. Waarschijnlijk komen er zo’n 30.000 man hun steun betuigen aan de grote Turkse leider na de “mislukte” coup. De Duitse overheid heeft 2700 man politie ingezet in de hoop dat de boel niet uit de hand loopt. Ook mogen er geen Turkse politici toespraken houden, zelfs niet via een live-verbinding.

Volgens de organisatie van de demonstratie voor democratie komen er vertegenwoordigers van alle Turkse partijen aan het woord. Yeah, right, ik kan me zo voorstellen dat er weinig mensen van de Güllen-beweging aan het woord komen. Los daarvan zal het toch wel heet worden in Keulen, want er zijn ook vier tegendemonstraties gepland, met elk een verwacht bezoekersaantal van 1500 man. Dat is dus inclusief een bijeenkomst van de gezellige jongens en meisjes van de extreemrechtse PRO NRW beweging.

Live de aanstaande veldslag bekijken kan via de vele webcams die er in Keulen te vinden zijn. Vooralsnog lijkt het rustig te zijn in het centrum van de stad, maar het zeikt er dan ook van de regen.

4

Reaguur dan!

avatar
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Bismarckwout Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Bismarck
Bismarck

massaverkrachtingsplein
Hoeveel mensen zijn er massaverkracht dan, op dat plein (en wanneer)?

Dat met die tegendemonstraties viel trouwens wel tegen, de drie overgebleven (PRO-NRW was verboden nadat het een stelletje bewapende dronken hooligans bleek te zijn) tegendemonstraties wisten samen maar 1800 man op de been te krijgen (de FC Erdogan 40.000). En hoewel de stemming misschien verhit was, kunnen de RC’s niet van de (gewenste?) bloedbaden in Keulen berichten.

Bismarck
Bismarck

Overigens is Keulen altijd aanbevelenswaardig voor een dagje uit. Hoewel het in de oorlog is platter is gebombardeerd dan Rotterdam (en nog wel door de “goeden”) en daarvoor ook al platgebrand door Franken, Hunnen en Vikingen, is er veel bezienswaardigs, van de Romeinse tot de koloniale tijd (het chocolademuseum -met chocoladefontein- haalt daar nog wat herinneringen over op). En geen kans dat je vieze Heineken moet drinken, in Keulen weten ze wat bier is!

wout
wout

Dus, haast je, boek een tripje! Voordat de basji-bozoeks van Erdogan de boel daar nog een keer platbranden.

Bismarck
Bismarck

Mwah, wat Keulen platbranden betreft zie ik Erdogan toch voor minder barbaars aan dan Atilla, Sigfrid of Churchill. Toegegeven, een erg grote prestatie is dat niet, maar voor Keulen gelukkig genoeg.