Onze hoofdredacteur en allround heersbaas Reet kreeg vanochtend vroeg een bezorgd telefoontje van Visa, want de Company Platinum Card had wat vreemde transacties.

300 Liter water in flesjes van een halve liter.
150 liter benzine
733 kaarsen
150 zakken waxinelichtjes
48 blikken bruine en 48 blikken witte bonen
40 kilo aardappelpureepoeder
70 vierkante meter tentzeil
Drie vishengels
Een kruisboog
Een Bowie-knife
Een imposantet voorraad condooms (XL)
140 meter ijzerdraad
Drie paar legerkistjes, maat 44
Een fluitje
Een kilo pijnstillers
314 pakken watervaste lucifers
61 aanstekers (Bedrukt met Hurray USA 2016)
240 pakken aanmaakblokjes
Twee waterafstotende slaapzakken
Een ingebonden versie van het Anarchist’s Cook Book
1400 batterijen in verschillende formaten
Een generator
7 zaklampen
300 kilo houtskool

Ook stond er één Hallmark-kaart tussen de afschrijvingen, en een postzegel. Deze werd zojuist afgeleverd in de redactiebunker. Erop stond geschreven:

Geen idee wat jullie gaan doen, maar ik bereid me vast voor. Hoera voor [insert uiteindelijke winnaar], de nieuwe POTUS! Liefs, Taart – PS, die ander had ook kunnen winnen, dan had ik dezelfde boodschappen gedaan.
NOS: Trump stevent af op overwinning: 244 tegen 215

Retecool verkiezingsblog met uiteindelijk de officiële uitslag hierrrr.

18

Reaguur dan!

avatar
12 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
Xloph, servus humilis monstrum spaghettium volatum sanctumRoel ZwaarWeirdoinventorMonadeGrijpstra Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Bobbie rotkop
Bobbie rotkop

It’s the end of the world as we know it.
Nou ja, vooral voor de US dan.

Puh!

Laten we optimistisch blijven: met een beetje geluk kan dit het einde betekenen van al die populistische schreeuwlelijken als blijkt dat, als ze eenmaal waar moeten maken wat ze roepen, ze genadeloos door de mand vallen.
#glashalfvolmodus

Ds. Ploppo
Ds. Ploppo

Je bedoelt zoals toen Wilders mocht gedogen en er niks van bakte? De kiezer heeft het geheugen van een goudvis. Die lopen binnen 5 minuten achter de volgende schreeuwlelijk aan.

Toxteth O'Grady

#michelle2020

Ds. Ploppo
Ds. Ploppo

Bereid je maar vast voor op President Le Pen en Premier Wilders.
De domme massa grijpt de macht; tenminste…. dat denken ze. Het zijn useful idiots, voor het karretje gespannen van iemand met een geheime agenda en zodra ze er achter komen dat ze gebruikt zijn is het te laat (kijk maar naar Turkije).
Ben benieuwd wanneer de vrije pers in de VS aan banden wordt gelegd.

Puh!
MadDieu
MadDieu

Pussy hunter Trump wint over 4 jaar weer.
Bij deze verkiezingen zijn de minimumlonen in veel staten al verhoogd.

Hij begint, zoals gezegd, met investeren in de infrastructuur (een muur langs Mexico). Dan begint hij in 2019 met illegale Mexicanen en Latino’s over de grens te dumpen (letterlijk). Zo gauw dit georganiseerd verloopt worden, er hoge(re) straffen ingesteld tegen een ieder die illegale in dienst heeft of onderdak biedt. Dan kan de kleine man inhakken op de rijkaard, die op het minimumloon wil besparen. Of de werkgever zorgt zelf voor legaal personeel tegen een legaal loon. Precies op tijd voor de herverkiezingen dus.

best lastig te verwoorden zonder godwin.

Puh!

Iets anders is, dat in deze tijd van oneindige opslag van persoonlijke data, er blijkbaar niet voorspeld kan worden hoe het volk werkelijk denkt.

MadDieu
MadDieu

Trump had de media tegen!

Als we nou (achteraf) stellen dat Trump er bewust voor zorgde dat de media tegen zouden zijn, dan mogen we concluderen dat hij tijdig gezien heeft hoe iedere democratische verkiezing gewonnen wordt door een grote anti-establishment trend?
Trump heeft daar dan handig gebruik van gemaakt.

Zakeleijk is Trump een paar maal bijna failliet geweest en wist telkens te profiteren van de trends en de sentimenten om toch weer succesvol te eindigen.

Weirdoinventor
Weirdoinventor

De media tegen? De comedy shows misschien, maar al die andere programma’s die ervoor zorgden dat er deze verkiezingenmeer zendtijd is besteedt aan Hillary’s inbox (samenvatting: niks aan de hand) dan aan alle policy issues samen?

Trump claimde constant dat hij alles en iedereen tegen had, en dus werd het waar, in de optiek van de kiezer.

Hetzelfde als die rigged elections. De republikeinen hadden meerdere riggings / voter suppression initiatieven lopen, maar Trump roept dingen, en de democraten zijn de bad guys.

Doet ie best goed eigenlijk. Zeker voor een sociopaat die zich zijn standpunten door nazi’s laat influisteren. Was subtiel he, dat gedoe over “the international bankers”? De meeste media melden niet eens dat dat gewoon codetaal voor joden in.

MadDieu
MadDieu

Wie is er ooit gepest op school?
Herken je dan de koppen, die daar telkens bij betrokken zijn en nooit gepakt worden?

Kijk eens naar Trump’s vrouw en zonen!
comment image

MadDieu
MadDieu

Ze houden zelfs een “stare out” met de fotograaf.

MadDieu
MadDieu

comment image

Grijpstra
Grijpstra

Hoe laat begint het nuken?

Roel Zwaar
Roel Zwaar

Ik ben minder bang voor de puinhoop in eigen land dan voor de puinhoop in het buitenland. De toon van Trump jegens de islam kon nog wel eens een kruidvatje betekenen in het nu toch al instabiele Midden Oosten en zijn idee om alle troepen terug te trekken daar om ze thuis in te zetten (waartegen dan ook) geeft onder meer Rusland vrij spel om hun expansiepolitiek uit te bouwen.
Niet dat ze er dan in de USA van wakker liggen want Europa mag het van hem toch allemaal lekker uitzoeken.

Monade

“Niet dat ze er dan in de USA van wakker liggen want Europa mag het van hem toch allemaal lekker uitzoeken.”

Nou, ik vind dat hoog tijd worden. Zolang je de USA altijd maar de kastanjes uit het vuur kan laten halen terwijl je zelf lafjes toekijkt, wordt het niks met de EU als politiek-economische eenheid. Hopelijk forceert Trump’s beloofde isolationistische beleid eindelijk een beter doordachte EU.

Roel Zwaar
Roel Zwaar

Mwoah, ik hink even op 2 gedachten. Geef je gelijk op het vlak van een betere EU, wat wenselijk is. Maar wat er niet zal komen wegens hard blatende populisten en exitreferenda. En stel dat dit er wel komt dan moet je niet de impact uit het oog verliezen van de handel die op z’n kop gaat.
Maar de kans dat het na de globaliseringsstorm van de afgelopen decennia echt tot isolationisme komt acht ik verdomde klein.
/ietsmetafzetmarkt

Xloph