In Groningen staat sinds juni 2014 een 3D-bioscoop met de naam Infoversum. De bouw hiervan duurde 14 (hoeveel?) maanden en kostte 10 miljoen euro (€10.000.000). Het doel van dat project was om 265.000 bezoekers per jaar te ontvangen.

Het werden er 40.000 per jaar. Bij de ontwikkeling van dit project waren onder andere de provincies Drenthe en Groningen en de Gemeente Groningen betrokken. De gemeente Groningen leende 2,5 miljoen voor het project uit en schreef het verlies daarvan vorig jaar al af.

Je hoopt ook, soms tegen beter weten in, dat zoiets goed gaat. ~Raadslid PvdA Groningen

In november vorig jaar ging de Stichting achter dit project failliet. Het gebouw, dat dus 10 miljoen kostte, is nu verkocht aan een cateraar die er een restaurant en congrescentrum van wil maken. Opbrengst van de verkoop? 4,5 ton. Inderdaad, nog geen 5% van de kosten van het bouwen. Wat er naast Gemeente Groningen verder aan belastinggeld in dit project zat, is voor alsnog onbekend, maar dat er miljoenen aan overheidsgeld verloren is gegaan aan een megalomaan project, in tijden van jarenlange bezuiniging, is overduidelijk. Van die 4,5 ton komt waarschijnlijk niets terug in de gemeentekas van Groningen.

Maar gelukkig krijgt Groningen voor die miljoenen nu een restaurant met een ‘hippe naam’ en “Urban streetfood in een vintage omgeving“.

DELEN HEERST HARD
VORIGE HEERSPOSTBREKEND: STAATSGREEP IN TURKIJE
VOLGENDE HEERSPOSTEn dan nu: Belangrijk Nieuws
Mc doet er niet aan mee, maar gewoon wat hij zelf wil. Heeft chronisch mening, blank, man, hetero. Begint vaak spontaan vanuit het niets te zingen. Heeft alle grappen over de bard uit Asterix & Obelix nou wel gehoord.

1

Reaguur dan!

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Henkie Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Henkie
Henkie

Gelukkig gaat Groningen vrolijk verder met het Forum. Dat kan ook alleen maar een succes worden!