Timelapse van een Hyperreus

In 2002 ontdekten astronomen een enorme explosie bij de hyperreus V838 Monocerotis. In eerste instantie dacht men dat het om een supernova ging, maar door nadere bestudering kwam men tot andere conclusies. Zo zou het wellicht een heliumflits van de uitstervende V838 Monocerotis ster kunnen zijn. En ook dit is niet zeker. Zo kan het eventueel ook een thermonucleaire explosie zijn, of misschien zelfs een botsing tussen twee sterren. Wat in ieder geval wel zeker is, is dat de time lapse die hier onder te zien is, welke is samengesteld uit beelden die tussen 2002 en 2006 gemaakt zijn door de Hubble Telescoop, onwaarschijnlijk mooi is.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on RedditShare on TumblrDigg thisShare on StumbleUponShare on LinkedInEmail this to someone
  

Reacties

  1. Profile photo of behanger, Musicaldeskundige zegt

    Die kleuren zijn er niet om het mooie, maar zijn gebaseerd op de verschillende layers die Hubble schiet. Dat is niet heel veel anders in je telefooncamera, daar heb je ook drie lagen, rood groen en blauw. Daarvan zeg je ook niet dat je drie zwartwitfoto’s hebt gecombineerd tot een kleurenprent.

    Hubble heeft ook nog diverse infrarood -en ultraviolet-lagen. Omdat we als mens geen IR of UV kunnen zien, zou het zinloos zijn om IR IR te laten en UV UV. Dus moet je er dus andere kleuren aan toekennen. Dat kun je artificieel noemen, maar het is niet anders dan met rontgenfoto’s, batdetectors, etc.

    (0)

Geef een reactie