Wegens meteorologische omstandigheden (als in de boel stond gewoon onderwater) heeft de Speedweek de afgelopen twee jaar niet plaats kunnen vinden op de Salt flats van Bonneville in Wendover op de grens van Utah en Nevada.

Maar dit jaar lijken de weergoden best wel zin te hebben in een weekje benzine, brullende V8 motoren en briljante zelfbouw raceauto’s. Want vanaf vandaag tot 18 augustus vindt de Speedweek weer plaats op één van de mooiste zoutvlaktes op aarde; de Bonneville Salt Flats.

Dat heugelijke feit was voor Vita Brevis Films uit Salt Lake City reden om onderstaande short te maken over dit legendarische race evenement waarbij het niet gaat of je de allersnelste bent, maar hoe jij denkt zo snel mogelijk te kunnen zijn. Hoewel dit een beetje klinkt als “iedereen is een winnaar”, is dit toch de achterliggende gedachte van de Speedweek.

Maar geen paniek, want het resultaat van deze toch wat corny gedachte is dat (bijna) elk jaar de meest briljante race-creaties naar Wendover komen om daar een weekje ongebreideld over het zout te scheuren. De Speedweek staat bij mij dan ook al jaren bovenaan mijn bucketlist. Nu even full screen 10 minuten genieten van Bonneville in “The Last Peaceful Place on Earth”.

Reaguur dan!

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Laat weten wanneer