DELEN HEERST HARD

Rotterdam-West is deze middag en avond het toneel van een grote anti-terreuractie. Op verzoek van Frankrijk is een 32 jarige man opgepakt.

De Rotterdamse politie is op het spoor gekomen van de man, Anis B, door een tip van de Franse politie. Bij huiszoekingen in Frankrijk zou een Nederlands telefoonnummers zijn gevonden dat zou leiden naar de Franse terreurverdachte. Op dit moment worden huizen onderzocht aan de Burgemeester Meineszstraat en de Mathenesserweg. Twee straten die niet echt tot de pareltjes van de Maasstad behoren.

In de Gerrit van de Lindestraat, die paralel aan de Burgemeester Meineszstraat loopt, staan RET bussen klaar om omwonenden te evacueren. De EOD doorzoekt de huizen, waar ook twee Algerijnen zijn aangetroffen en opgepakt. Op Rijnmond.nl wordt een liveblog bijgehouden. en hieronder de live tweets van TV Rijnmond verslaggever Ewoud kieviet:

In ander terreurnieuws: De Brusselse politie op de luchthaven Zaventem dreigt om woensdag, de dag van de heropening van Zaventem, te gaan staken als de veiligheid op de luchthaven niet wordt verbeterd. Misschien moeten ze in Brussel eerst eens zorgen dat ze de boel daar een beetje op orde krijgen zodat het weer een beetje te besturen is.

Reaguur dan!

Je kunt als eerste reaguren

Laat weten wanneer
avatar
Plaatjes
 
 
 
Audio en Video bestanden
 
 
 

wpDiscuz