Het hipstervirus grijpt steeds verder om zich heen, zelfs geliefde stripfiguurtjes zijn niet meer veilig! Onze Vlaamse vriendjes Suske en Wiske (Nee, het zijn geen broer en zus.) hebben een metamorfose ondergaan om ze hipper te maken. Dat is kennelijk nodig om interessant te blijven, dus Suske draagt skinnyjeans en Wiske heeft voor het eerst in iets van zestig jaar een paardenstaart in plaats van alleen een strikje. En borsten… Wait, wut?!

Suske en Wiske
Extreme make over

Hipster zijn is enorm 2017, dus ook Jerom van Suske en Wiske draagt intussen een armbandje en sneakers. De baard had hij al, dus die mocht blijven. Het valt ons bijna tegen dat hij geen manbun heeft gekregen.

Suske en Wiske
Hipster Jerom (zonder manbun)

Metamorfose

Er is natuurlijk niets mis met het meegaan met de tijd, maar of het nou echt nodig was om Wiske (én tante Sidiona) borsten te geven? Na het ondervragen van kinderen in de leeftijd van acht tot twaalf, bleek de fysieke verandering kennelijk toch gewenst, want ze zitten erop. Die borsten, dus. De leeftijd van Suske en Wiske is dus wat opgeschroefd, naar 13 jaar, want pubers die iets ouder zijn dan de doelgroep, zijn cooler, blijkbaar. Voorheen waren het gewoon kinderen.

Suske en Wiske
Gewoon een badpakje in 1987.

Make overs

Natuurlijk hebben de jeugdige avonturiers al vaker een soort van make overs gehad, waarbij uiteindelijk aan Suske nog het minste veranderde. In de nineties mocht Wiske af en toe jeans aan in plaats van haar witte jurkje met rode streep. Toch bleven ze in de basis de Suske en Wiske van wie we hielden en die we herkenden. Nu zijn het dus hipsterpubers geworden en daar is (natuurlijk) al kritiek op gekomen. Of eigenlijk op het plotselinge verschijnen van borsten op een stripfiguurtje dat decennia lang tietloos was. Wat vind jij van deze make over?

 

Suske en Wiske
Vroeger…

Reaguur dan!

9 reaguursels op "Suske en Wiske zijn hipsters geworden!"

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Freek

Amoras!

comment image

MadDieu

Schannulleke is net zo oud als Barbie, maar heeft nog geen tieten.

Maar Barbie ziet er dan ook uit als het ideaal beeld volgens Edet euuhhh… een call girl euuhhh… de plastic darling van iedere kerel.

De strips van Suske en Wiske zijn bedoeld voor kinderen en staan daarom dagelijks in de Gazet.

Monade

If you want ‘Sopke & Wipke en de Glunderende Gluurder’ you know where to find it.

/Suske en Wiske zijn net zo dood als het Brusselse stripmuseum

Roel Zwaar

Kijk haar nou staan, met haar tietton, die stripheldin die in menig jongenskamer voor bijzondere taferelen zorgt…
#nico

Monade

ITYM “Kijk haar nou staan, met haar tietton, die stripheldon die in menog jongonskamor voor bijzondore taforelen zorrogt…”

Hans Olo

comment image

grotesnor

comment image

Microzot

En Sus Antigoon is nu natuurlijk een lekke condoom met een Merlot smaakje geworden.

Microzot