Het schijnt dat het in Amsterdam lastig is om een huis te kopen. Er blijkt namelijk veel vraag naar te zijn. Wij van Retecool snappen dat niet, want wij kijken verder dan de ring rond Amsterdam, dus weten we dat er leukere plekken zijn. Maar Amsterdammers niet. Die moeten allemaal in Amsterdam wonen. En in zoiets koddigs als “de vrije markt” is de prijs van een product (in dit geval een huis) afhankelijk van de factoren aanbod en vraag.

Blijkt dus dat, nu er veel vraag is, de prijzen omhoog gaan. GODVERDOMME ZEG, WAT EEN VERRASSING. DUS OMDAT ER MEER VRAAG IS DAN AANBOD GAAT DE PRIJS OMHOOG? NOG NOOOOOOIT VAN GEHOORD. VERTEL VERDER!!!1!!!!

Nou, dat is dus verbazingwekkend voor Laurens van de SP. De SP. Nog zoiets. Ongeacht welke lijsttrekker ze erop zetten, de SP blijft toch de zanger Rinus van de Nederlandse politiek. Inderdaad, technisch gezien is het muziek en politiek, maar buiten het permanent kwijlende smaldeel van de bevolking denkt niemand “Hoera, SP”.

Maar die vrije markt, die moet dus kapot. Want er zijn nu gezinnetjes die geen huizen kunnen kopen in centrum Amsterdam. Nou! Fucking! En! Er zijn vrij veel mensen die geen huis kunnen kopen in Amsterdam (en nog veel meer die het niet willen)(heel veel meer). Maar de markt bepaalt de prijs op basis van vraag en aanbod. Is er geen aanbod, dan zijn vragers bereid meer te bieden voor een schaars product. Is de prijs te hoog, dan daalt de vraag en moet de prijs dus omlaag om de boel weer op gang te helpen. Basiskennis Economie I en II natuurlijk, alleen heeft dat niet in het Rode Boekje van Mao gestaan.

Maar zo is het volgens Laurens van de SP dus een probleem dat mensen geld verdienen aan een huis. Want investeerders kopen huizen op, splitsen ze en verhuren ze. Of kopen ze en verhuren ze aan expats. Ja, dat moeten we natuurlijk niet hebben, dat slimmere mensen in Amsterdam komen wonen! Straks gaat het gemiddelde IQ omhoog! Oh, en dat Amsterdam dus, waar zo’n woningschaarste is, DAAR GAAN DUS MENSEN VOOR EIGEN REKENING EN RISICO HUIZEN KOPEN, OPKNAPPEN EN DAN NA EEN SPLITSING NETTO MEEEERRRRRRR HUIZEN IN DE VERHUUR ZETTEN. DUS! JE! KRIJGT! MEER! HUIZEN! IN! DIE! ONGELOFELOZE! GRAFSTAD! VAN! JE! WAT! IS! JE! FUCKING! PROBLEEM! (behalve dat je dus een wethouder in Amsterdam bent van de fucking SP).

Maar ze gaan dus nu onderzoeken of er regels nodig zijn, want huizen moet je in wonen, daar mag je niet aan verdienen. Leggen we dat even uit aan de pensioenfondsen? Die investeren in woonhuizen, kantoren, allerlei vastgoed? Met als doel rendement te halen? En alle mensen in Nederland die dan minder pensioen krijgen? En dan komt vervolgens de stalk-PvdA’er uit Amsterdam ook nog even eroverheen kotsen. Inderdaad, Marjolein Moorman, die wil dat er een toets komt om te zien wie er het meeste binding met de stad heeft. (was de PvdA nog niet opgeheven? En zo nee, voorzitter, waarom niet?). En dan de grasmarmotten van GroenLinks. Die willen geld verdienen aan woningen tegengaan. Zo moet er bijvoorbeeld een maximum aantal woningen komen dat iemand mag bezitten. Ja, want het lukt de overheid al jaren met wetten om mensen met geld precies te laten doen wat de overheid wil en er is nog nooit één rijkaard die regeltjes van de overheid slim wist te ontwijken. Ga toch weg stelletje malloten. Accepteer gewoon dat die hoerenstad voorbij is en een soort bitcoin met stenen aan het worden is en ga eens iets doen waar de mensen wat aan hebben en als je dit soort stomme ideeën wilt uitwerken, dan moet je dus HIER heen. Oh, en de huren worden te hoog, riep Laurens Ivens (SP) nog. Daar is al wat voor.

 

 

 

3

Reaguur dan!

avatar
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
MonadeHoofdmeester Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Maarten Luijendijk

Volgens mij willen er vooral veel mensen van buiten Amsterdam óók in Amsterdam wonen

Hoofdmeester
Hoofdmeester

Die irrationele woede voor de SP verhindert zo te zien elke vorm van logische redenatie, maar laten zien waar je een gigantische denkfout maakt (en je hele stuk waardeloos maakt) is volstrekt nutteloos, want aan je stukje te zien mis je de intellectuele capaciteit om het uberhaupt te begrijpen.
Ga dus vooral door met te WHAAAAARGBLen, maar je maakt je daarmee behoorlijk belachelijk.

Monade

want aan je stukje te zien mis je de intellectuele capaciteit om het uberhaupt te begrijpen.

Vertel! Vertel!