Het zal je wellicht niet ontgaan zijn; onze min-pres Mark heeft in Zomergasten een boekje open gedaan over zijn privéleven. Wat echter het meest opviel, aldus diverse media, waren zijn opmerkingen over zijn liefdesleven, of eerder het gebrek daaraan. Ruttelacht

Mark heeft sinds zijn studietijd geen relatie meer gehad, wat op zijn zachtst gezegd opmerkelijk wordt gevonden door de meeste mensen. Waar Jantje-Peter nog verbaasd werd aangekeken omdat hij, harkerige Harry Potter met een nasaal stemmetje, getrouwd was met een bloedmooie vrouw, wordt Markie vreemd aangekeken omdat hij überháupt geen relatie heeft. Huisje-boompje-beestje staat in Nederland hoog, hoger, het hoogst in het vaandel en als een politicus daar dan niet aan voldoet, ontstaat er error. Dat iemand op het pluche ervoor kíest om solo door het leven te gaan, is dan kennelijk vreemd.

Single zijn lijkt het nieuwe gay te zijn geworden. Onze Mark noemt het zelf ‘het laatste taboe’, maar dit klopt niet, want aan singles wordt júist gevraagd waaróm ze single zijn en of ze alweer een nieuwe vlam hebben. Men krabt zich dus op het hoofd als je geen verkering hebt. Ben je dat bewust of kun je gewoon geen relatie onderhouden met je sneue hoofd? Wat doe je dan in sliertsnaam ’s avonds en in het weekend? Heb je wel eens zo’n datingsite geprobeerd? Echt, je kunt tegenwoordig beter flamboyant gay zijn mét een relatie, dan heteroseksueel en single, op de aangekeken-worden-meter, want single is raarrr. Kennelijk.

Dat niet iedereen zin heeft om in het weekend samen met man- of vrouwlief Finn of Wende, of hoe die kinderen tegenwoordig allemaal heten, met de, *kots*, stationwagen naar hockeyles te brengen, maar liever op de bank hangt met bier en een goeie serie is misschien inderdaad wel een taboe. Tuurlijk kan het puik zijn om met iemand sámen die serie te bingen en dat bier te drinken, alvorens passievol de liefde te bedrijven, maar dat is niet voor iedereen een noodzaak. Voor onze Mark in ieder geval niet, waardoor hij meer tijd heeft voor andere supernuttige dingen, zoals bij Zomergasten laten zien hoe oerHollands normaal hij uiteindelijk is, zodat we in maart op hem gaan stemmen.

Dingen lopen zoals ze lopen. Ik heb een heel gelukkig leven, ik heb een compleet leven, ik ben écht gelúkkig, en in balans.

Als je op nationale televisie zó duidelijk moet zeggen dat je als single toch heus, absoluut, zekerste weten, reken maar, écht écht gelukkig bent, en de media dondert er vervolgens kwijlend van genot overheen, hangt er duidelijk een weird-ass stigma rond vrijgezelligheid. Misschien wordt het tijd om singles niet te zien als outcasts, (iedereen is immers op een bepaald moment vrijgezel geweest), maar gewoon te snappen dat iedereen anders in elkaar zit en dat, inderdaad, dingen lopen zoals ze lopen.

 

Reaguur dan!

5 reaguursels op "Single is het nieuwe Gay"

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Toxteth O'Grady

Even de gaydar aanzetten:
comment image?b64lines=IE9rYXkuLi4gSSBnb3QgYSBsb2NrIG9uCiBoaW0uIFl1cC4gSGUncyBnYXkuIEFyZQogeW91IHN1cmU_IERlZmluaXRlbHku

Hangmat

Er zijn blijkbaar veel mensen (m/v) die rutte niet willen doen. Daar kan ik me wel wat bij voorstellen :p

bla

hij heeft inderdaad nog steeds niet door dat je ook als politicus gewoon uit de kast mag komen..

A.Sisterons

Heeft niemand in de gaten dat Rutte een transgender zou kunnen zijn? Daar rust ook nog altijd een taboe op.
Het ontbreekt hem in ieder geval aan ballen om voor Nederland op te komen en neemt klakkeloos opdrachten aan van dat drankorgel uit Brussel.

Bismarck

“Tuurlijk kan het puik zijn om met iemand sámen die serie te bingen en dat bier te drinken
Ik denk dat de proporties mannen en vrouwen die dat als een goed tijdverdrijf beschouwen niet bepaald matchen. Dat natuurlijk nog los van een zekere asymmetrie tussen de geslachten inzake wat dan een goede serie is om eens lekker bij op de bank te gaan biergieten.