Omdat de Haagse Maria Montessorischool het maken van de schoolfoto per ongeluk had ingepland tijdens het islamitisch offerfeest omdat je nu eenmaal niet met allerhande religieuze feestjes rekening gaat houden op een OPENBARE school, heeft de moeder van twee (inmiddels ex-)leerlingen een claim ingediend van maar liefst 10.000 euro. De rechter vindt vooralsnog dat de vrouw best een punt heeft omdat ze is aangetast in haar eer.

Aangetaste eer

De school stelt dat de fotograaf nu eenmaal niet op een andere dag kon en stelt al rekening met de religieuze mensjes te hebben gehouden door het maken van de foto vroeg in de ochtend te laten gebeuren. Ook heeft de adjunct-directeur later zelf nog een foto gemaakt, waar de afwezige koters wél op staan.

Volgens de rechter echter (dat rijmt), heeft de vrouw best wel een beetje gelijk dat ze legale stappen onderneemt. “U heeft met uw handelingen het onderscheid tussen de islamitische en niet-islamitische kinderen verkleind, maar niet weggenomen. In dat geval is er sprake van schade, mevrouw is immers in haar eer aangetast.”

Dronken

De rechter lijkt ietwat dronken of krankzinnig met zijn gewauwel, want wij willen eerder stellen dat het onderscheid door de school juist tyfusgroot gemaakt is, door de moslimkoters een dag vrij te geven en de rest niet. Op een OPENBARE school, een niet-religieuze toko dus.

Precedent

Wel schept dit natuurlijk een precedent. De redactieleden alhier die nageslacht hebben, roepen acuut de eerste de beste schoolfotodag uit tot Pastadag (de dag waarop het Vliegend Spaghettimonster extra geëerd moet worden om redenen van macaroni), de koters illegaal thuis te houden en daarna huilend in de rechtbank over onze eer te gaan zwammen.

Gelijke behandeling

De rechter heeft wel gezegd dat de moeder, die haar kinderen inmiddels vanwege HET MISSEN VAN DE SCHOOLFOTO op een andere, islamitische school heeft gedaan, er niet op hoeft te rekenen dat ze 10K gaat krijgen, mocht ze in het gelijk gesteld worden. Volgens de moeder draait het haar echter niet om het geld, maar vooral om de ‘gelijke behandeling van ieder mens’. Geinig, want bij gelijke behandeling zouden haar kinderen wél op de foto gestaan hebben, omdat het offerfeest géén vrije dag is.

In het AD, dat over de zaak schrijft, blijkt zelfs Hanina Dinges (niet te verwarren met Halina Dinges) de discriminatiekaart nogal dom te vinden. De rechter doet, indien de moeder en de school er niet onderling uitkomen, 12 juni uitspraak.

Reaguur dan!

11 reaguursels op "Schoolfoto gemist wegens religieus feestje? Neem legale stappen!"

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Bismarck

Hoe zit dat eigenlijk met die andere grote religie? Bepaalde blogsites beweerden dat Rotterdam afgelopen maandag VOL was met voetbalfans, terwijl de maandag toch voor de meeste mensen een gewone werk/schooldag is.

-1--O--3-

goeie vergelijking… Feyenoord is een keer in de 15 jaar en dit reli/kwets/ gemekker, want dat is het, DAGELIJX!

Bismarck

Je hebt bijna een punt. De viering van het offerfeest vindt inderdaad vaker plaats dan de viering van de winst van de eredivisie. Alleen is dat niet ongeveer 5400 keer maar ongeveer 1,03 keer zo vaak.

En ja, Feijenoord-fans, PSV-fans en Ajax-fans, dat is voor mij allemaal De Voetlam. En de Hooligans zijn de fundamentele voetlammers, waar verder uit volgt dat er niet zoiets bestaat als een gematigde voetlam.

Broeder Bolognese

Tsja, als je religie belangrijker vindt dan onderwijs, dan krijg je dit soort dingen.
Voor die 10.000€ wil ik die twee blagen wel even in de foto shoppen. Ik blij, moslimmuts blij, kinderen van moslimmuts ook blij.

Weirdoinventor

In haar eer aangetast nog wel. Mag ze dan van het gerecht ook wraak plegen?

horrorneefje

En: is dat gerecht nu wél of níet halal? Vragen, vragen…

Roel Zwaar

Geeeeert! Kom er maar in jongen!

Joost

Wel een beetje dom, zoiets dan plannen. Openbaar betekent dat er kinderen van allerlei afkomsten op de school zitten. Dan lijkt het me slim als je een beetje rondom zulke dagen heen werkt. Daar gaat niemand van dood, en zo laat je die kinderen niet de dupe worden van hun relidiote ouders.

De schadevergoeding slaat nergens op, vind ik.

-1--O--3-

Is er weer een besmet met de ”gekke reli ziekte”
Ik voel me beledigd door al die spionerende tipi’s overal.
Beterschaaap!

Ds. Ploppo

Ho-ho, wacht even. Meneer de rechter doet uitspraak op 12 juni.
Dat is de sterfdag van Paus Leo III, mijn geestelijk voorbeeld.
Ik had graag de uitspraak bijgewoond, maar vanwege deze onhandig gekozen datum kan dat nu dus niet. Ik wordt verwacht de hele dag in de kerk te zitten.

Ik voel me behoorlijk in mijn eer aangetast en hoewel het me natuurlijk helemaal niet op het geld gaat, eis ik van meneer de rechter 14000 EUR.

MadDieu

Over enkele jaren doet deze moeder aangifte tegen de school voor voortgezet onderwijs.
Haar dochter mocht niet als hoopje wasgoed volledig gesluierd op de klassenfoto.