Deze week werd nog eens bunkerhard vastgesteld dat de loonkloof tussen mannen en vrouwen in Nederland nog altijd een gapend gat is. Vooral in de zorg en in het onderwijs verdienen mannen veel meer dan vrouwen voor exact hetzelfde werk. Gelukkig voor vrouwelijk Nederland lanceerde RTL ook deze week voor diezelfde vrouwen een nieuwe reclamekanaal voor Libresse inlegkruisjes.

Of zoals dat in Paarse Broekenland heet: “branded content partnership”. Wat bij mij dan weer visioenen geeft van Product Placement: GTST actrices die iedere aflevering verre van terloops hun prachtige dialoog onderbreken om eventjes opzichtig een nieuw Libresse inlegkruisje in hun broekje te doen, waarna de imposante verhaallijnen zich verder kunnen ontwikkelen. Met deze branded content kan het bedrijf haar producten onder de aandacht brengen en de aankoopintentie van inlegkruisjes verhogen, zodat die onderbetaalde vrouwen denken dat de glitter & glamour die hen wordt voorgeschoteld van die suffe inlegkruisjes afdruipt. Katwalk gaat dat nieuwe kanaal heten, en is volgens RTL “hét platform voor de nieuwsgierige vrouw die er goed uit wil zien”.

De ruggengraat van dit “multiscreen format over fashion en beauty” zijn de fascionista’s Valerie Dekker en Lizzy van der Ligt, die “op een originele en relevante manier awareness voor de communicatieboodschap van Libresse inlegkruisjes gaan creëren”. In een eerste reactie laat feministisch tijdschrift Opzij weten dat de vrouwenstrijd dankzij dit initiatief van RTL en Libresse nu wel voltooid is. De eerste aflevering van Katwalk staat inmiddels online, en gaat over Beauty Heks Hacks. Hoe dat uitpakt ziet u hieronder. Voor volgende week belooft Katwalk een creatieve aflevering: hoe doe je als vrouw een huwelijksaanzoek met Frikandellen.

Reaguur dan!

2 reaguursels op "RTL start videokanaal met Libresse"

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Bla

Als je een gapend gat kont-stateert kom je al gauw bij libresse uit.. Badum-tss

Susan Heklicht

Begrijp ik nu goed dat jij Libresse met kont associeert? Wanneer heb jij voor ’t laatst de vrouwelijke anatomie van dichtbij bestudeerd?