Met afstand de meest door mij geplugde artiest in de RCLNM is de band Drive-By Truckers. Ze waren ruim 6 jaar geleden zelfs het onderwerp in de allereerste RCLNM die ik als kersvers redactielid plaatste! Toen nog een topkruising tussen Neil Young en Lynyrd Skynyrd, maar intussen flink door-geëvolueerd.

Zoals al eerder met What It Means probeert DBT, los van het conventionele ene album in de twee jaar, tegenwoordig snel op de actualiteit in te springen met losse nummers, met genuanceerd commentaar en begeleidende nieuwsfragmenten. In de RCLNM van vandaag blikt DBT terug op de rellen in Charlottesville van afgelopen augustus, waar het voorgenomen weghalen van een standbeeld van generaal Robert E. Lee oude slavernijwonden openreet, en weldra voor- en tegenstanders van het standbeeld op de vuist gingen, resulterend in tientallen gewonden en één dode.

Reaguur dan!

1 reaguursel op "RC Late Night Music – Drive-By Truckers – The Perilous Night"

Laat weten wanneer
avatar
Sorteer op:   nieuwste | oudste | meest gestemd
Stefan

Zeer onderschatte band. Zeker in Nederland. Super dat jullie hier aandacht aangeven. Ben al jaren fan. Ze zijn inderdaad superproductief en schrijven veel nummers naar aanleiding van de actualiteit in deze fucked up wereld.