Want zanger Kurt Cobain is vandaag op de kop af 20 jaar deaud…

Reaguur dan!

26 reaguursels op "RC Late Night Music Dodenherdenking – Nirvana – In Bloom"

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
pedigree

Maar laat de aluhoedjes toch met rust!

comment image

Eierbal

En sinds vandaag ook Vera concert uit 1989 op internets.

E.R. Deoz
gronk

Zeg reet? Die nieuwe layout? Ik vinnem niet te harden. Op mobiel ziet-ie er prima uit, maar dat tikt zo rottig. Tablets gaan ook nog wel (hoewel ik 2×2 eigenlijk sowieso niet zo denderend vind, maar soit; het ziet er nog redelijk uit). Maar de desktopversie: alsof-ie gemaakt is voor ADHD’ers. Man. Uit traditie zit d’r blijkbaar nog een paar sidebars met een achtergrond onder, artikelen lijken net advertenties door de verhouding tekst/ploatje. Dan de artikeltjes zelf: de tekst verzuipt op de pagina door de brede kolomgrootte. Je moet kilometers scrollen voor je bij de reacties komt (ohja, die zijn natuurlijk helemaal niet interessant op een blog, want het gaat tenslotte om de inhoud), en opeenvolgende reacties zijn ook nog eens niet prettig leesbaar door de vele witregels.

Leuk experiment, maar eh, nee. Niet dat ik zo makkelijk zou weten hoe het beter moet (vanaf scratch een layout bedenken is ook niet mijn sterkste kant), maar dit leest en navigeert vooral niet fijn.

gronk

Oh, en bij het editten raak je blijkbaar witregels tussen alinea’s kwijt. Vaag.

2shoes

Ik vind de nieuwe opzet prima. Heb de knop ‘alle posts’ gevonden en die zal fungeren als terugvalsbasis. ’t mag alleen ietsje minder ‘druk’. Maar dat kan ook mijn leeftijd zijn.

☺ « JP » ☺

hmm begin van het end met deze nieuwe lay out?

barq

Wat ik nog maf vind, is dat op mijn profiel/activity-pagina mijn geuploade avatar wèl getoond wordt. En dat een eerder gepost youtube-clipje daar prima ge-embed blijkt, waar het eerder in de eigenlijke comments niet lukte en bij een linkje bleef. Zou dan toch ook daar moeten kunnen. 😐
.
Oh ja, en sorry voor de OT, Web. Primaterugblikclipwanttochwelbiek.

Reet

@ Janpieter. nee, hoor, maar we moeten nog wel nodig even alle kinderziektes wegwerken.

Jack Random

Wat gronk zegt. Ik trek ‘m ook niet, ik krijg er schele koppijn van, de lust tot reaguren vergaat mij . U zult het helaas voortaan zonder mijn gezeik moeten doen. 🙁 Als ik niet beter wist, zou ik denk dat het een complot van xaderp is.

barq

Elk nadeel hep z’n voordeel.

gronk

Ah, webbie doet de klassieke wegwuiftactiek. Da’s jammer, want d’r mankeert echt wel het een en ander aan de layout. D’r zit echt wel aardige functionaliteit in (je profielpagina is een stuk verbeterd), maar ’t wringt ontzettend op de UI en de navigeerbaarheid. Dat ik die layout-discussie hier doe komt omdat ik ’t rc-14-topic niet meer terug kan vinden in de huidige layout. Ander dingetje: neem bijvoorbeeld de ‘verander wachtwoord’-pagina. Alle tekst is even groot, de helptekst is net zo vet als de header ‘huidig wachtwoord’, de input-velden lopen door over de hele kolom (ja, speciaal voor de retecools ga ik een wachtwoord bedenken van 80+ tekens. Kan wordpress daar uberhaupt tegen?). Het gevolg is dat alles even belangrijk lijkt. Iets soortgelijks zie je volgens mij ook bij de reaguursels. De oude layout was ook niet alles, maar hij was wel compacter. En ik kreeg geen RSI van het omlaagscrollen. Het ziet er op een tablet wel stukken beter uit, maar daar lijkt de site weer net iets te zwaar voor te zijn (m’n ipad3 hikt ff een paar seconden voor-ie de pagina laat zien). Anyway, tot zover de gratis feedback; doe d’r je voordeel mee, of steek lekker je vingers in je oren.

Oh, nog iets: mag het invoerveld voor reacties wat groter? dat staat nu op drie of vier regels, maar voor iemand als ik die hele lappen tekst tikt is dat niet zo overzichtelijk. Tenzij je natuurlijk liever oneliners ziet.

Reet

Dank voor de feedback. Alle feedback is welkom. We zullen niet met alles wat doen, maar met een aantal zaken zeker wel, invoerveld voor de reacties moet idd groter. Geen witregels zuigt ook enorm, wordt ook aan gewerkt en ik wil de reactiespagian sowieso nog opschonen, zodat deze wat compacter en overzichtelijker wordt. Je kunt overigens naar http://www.retecool.com/blog/ gaan om een ouderwets blog overzicht te krijgen. Hier kun je ook de RC14 post vinden. Rechts kun je overigens heel makkelijk naar Posts per categorie gaan.

gronk

Waar ik me een beetje over verbaas: de NRC doet ook een tweekoloms layout met grote plaatjes, en dat leest een stuk rustiger. Apart.

gronk

AH, ik zie nu dat witruimte tussen alinea’s helemaal wegvalt. Bon.
.
Nog iets, over die duimpjes omhoog/omlaag: omdat het totaal *achter* het eerste duimpje staat, dacht ik dat jullie een soortgelijk plus/min-display-systeem hadden als sargasso, waarbij de plussen en de minnen afzonderlijk weergegeven worden. Dat is dus niet het geval. Ik zou of het totaal voor de duimpjes zetten, of afzonderlijke plus/min-getallen geven, of de duimpjes onder/boven elkaar zetten (reddit-style), maar dat is ws. weer te krap.

wildplasser

Dat onderdrukken van witregels is inderdaad een vreselijke “feature”, leidt tot “wall of text”.
n
Ik kwam er gisteren achter dat ‘n’ in de tekst wel werkt, maar wordt dan gerendiert als ‘n’. BBcode voor of of zo lijkt niet te bestaan.

Puh!

@ Gronk: je kunt het invoerveld rechtsonder opentrekken tot de enorme lap die jij nodig hebt voor je tekst.

Puh!

..en, je kunt een topic terugvinden door (b.v. “retecool 14.0) rechtsboven bij het vergrootglaasje in te typen of in je profiel bij je eigen reacties (als je in dat topic gereageerd hebt).
Verder zuigt de nieuwe rc nog steeds op de iPad, dat is waar.

Vilmer Ramone

Een zoekfunctie? Het kan niet op he?

gronk

Weet je wie ook een zoekfunctie had?

Vilmer Ramone

tss, wil ik een stenende zoekfunctieemoticon plempen uit http://goldmember.retecool.com/post/alternatieve-fotofuck-vrijdag/1 is heul de goldmember pleite. Mooi is dat.

Ketsman

De lay kan mij niet verrot genoeg zijn. Scheelt weer kutlinks klikken. Houwe zo, reet.

barq

Houden jullie nou eens even je feedbek!