Ruim een half jaar geleden was het muzikale genie Beck (altijd +2!) ook al te gast in de RCLNM, en vanwege zijn zwaar heersende optreden op Best Kept Secret afgelopen weekend gooien we er nog maar een prachtig stukje dreampop van de man tegenaan.

Blijkt de goede man met zijn nieuwste hit Wow! ook nog deze maand 3FM Megahit te zijn geweest! Onvoorstelbaar dat ik dit nog ooit uit m’n strot geperst krijg, maar eerlijk is eerlijk: kudo’s voor 3FM! Zelf kunnen we dan natuurlijk niet achterblijven en kiezen voor een redelijk obscuur Beck-nummer, de openingstrack van zijn album Sea Change uit 2002, het zwaar onderschatte meesterwerk waarin Beck brak met het vrolijk drukke experimentele werk dat hem roem en rijkdom had gebracht, en vriend en vijand verraste met haast somber, melancholische eenvoud. Sea Change, en dus ook de RCLNM van vanavond, weerspiegelt een donkere periode in het leven van Beck, maar zoals Nietzsche het al zo treffend verwoordde: “Was mich nicht umbringt, macht mich stärker.”

“Put your hands on the wheel
Let the golden age begin”

Reaguur dan!

1 reaguursel op "RC Late Night Music – Beck – Golden Age"

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Spuyt12

Zoals iemand die ik ken die kanker heeft overleeft nog weleens zegt: “What doesn’t kill you, can still do an awful lot of damage”.

Maar verder inderdaad, Beck +2