Welkom bij RC hobby’s! Hou je van hobby’s? Dan zit je bij jouw Retecool gebeiteld! Wij zijn hier dol op hobby’s! Hobby’s zijn heerlijk eenvoudig om te doen. Vaak heb je er dan ook niet veel voor nodig. Een stok, een stuk nylondraad en een haakje. Je kan vervolgens het hele weekend van huis. Of een fiets, het badpak van de Frau en hop! Met veertien man naast elkaar met een rotgang al spugend en neusleegblazend over de weg.

Je kunt ook een Oldtimer kopen en dan op een parkeerplaats met andere mensen die een oldtimer hebben een beetje rondhangen. Voor hobby’s heb je niet veel nodig: het belangrijkste van het hebben van hobby is tenslotte dat je het hele weekend niet thuis bij je vrouw hoeft te zijn.

Vandaag ontmoeten we Jelle. Jelle houdt van knikkers. Want knikkers zijn rond en ze rollen zo grappig. Daarom heeft Jelle er een heleboel. Zo gaat dat met hobby’s: daar weten mensen die last hebben van hobby’s alles van. Je moet deze uit blijven breiden anders denken ze thuis dat je die alleen maar hebt om het hele weekend van huis te zijn. Op het moment dat het thuisfront dáár lucht van krijgt, zijn de rapen gaar en vindt je de trieste restanten aangeboden op marktplaats.  Ik dwaal weer eens verschrikkelijk af: terug naar Jelle.

Die heeft zoals gezegd veel knikkers en maakt daar über heersende knikkerbanen voor. Dat filmt hij en levert daar, als een echte sportcommentator, vakkundig commentaar bij. Voor deze film heeft hij dan ook dé kant en klare Knikkerbaan der Knikkerbanen gevonden. Het Klimduin in het prachtige Schoorl,  is 54 meter hoog en daar kun je prima met een emmertje en een schepje een perfecte knikkerbaan van maken. Jelle heeft dat dan ook gedaan. Want knikkers.

Wilt u meer hobby’s? Kom dan regelmatig terug op Retecool. In de categorie “Beeld” vind je bijvoorbeeld alles van film tot fotografie, zolang het maar heerst (en dat doet het automagisch, want het staat op Retecool). Ons laten weten hoe gaaf je deze serie vindt kan op Twitter, en de boel sharen kan via Facebook, maar dan wel nadat u onze pagina geliked hebt.
DELEN HEERST HARD
VORIGE HEERSPOSTOh, haai!
VOLGENDE HEERSPOSTFeta: Waarom TTIP voor de VS moeilijk te slikken is.
Frodooh heeft jarenlang leuke bijdragen geschreven voor Retecool. Hij heeft redactieleden naar de Ardennen en BBQ's vervoerd en ze met hun dronken kop weer veilig thuis afgezet en is nog steeds aan het afbetalen dankzij een 'slimme financiële tip' van Flepzor de belasting koning. Frodooh flikkerde in 2017 in een zware depressie en daar waren ze niet blij mee op de redactie. Daarom hebben ze hem zonder pardon uit de redactie geschopt zonder hem daarvan op de hoogte te stellen. Retecool is Slegts für Lolbroeken tenslotte. Bedankt voor al die fijne jaren jongens!

Reaguur dan!

1 reaguursel op "RC Hobby’s: Knikkeren Voor Gevorderden"

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
wout

Meer actie dan in F1! Go blue!