Zojuist heeft de Franse Raad van State het boerkiniverbod in de voddenbak gegooid.

Ondanks dat de rechter oordeelde dat het boerkiniverbod gezien de huidige noodtoestand in Fanrkijk gerechtvaardigd was, denkt de Raad van State daar blijkbaar (en terecht) anders over. De voorlopige uitspraak geldt overigens niet voor heel Frankrijk, maar alleen voor het boerkiniverbod in Villeneuve-Loubet, naast Nice. In nog 29 andere gemeentes is een boerkiniverbod van kracht

Over de foto’s van een moslima, die zich op last van de politie moest uitkleden wordt momenteel overigens ook getwijfeld. Men denkt dat het één en ander in scene is gezet. Waarom ging de dame in kwestie in haar eentje vlak bij een politiepost liggen en waarom zijn de foto’s genomen met een professionele camera met telelens en niet met een mobiele telefoon. Er wordt geopperd dat de dame in kwestie na een waarschuwing van de politie zelf haar boerkini uit heeft getrokken, terwijl ze terloops eventjes in de camera keek.

Dit soort foto’s komt partijen als IS en andere haatbaarden uiteraard prima uit en passen wat dat betreft prima binnen de propagandamachine van IS.

Reaguur dan!

14 reaguursels op "Raad van State schrapt Boerkiniverbod"

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Doggy Biscuit

C’est un Bour de la kini

Bismarck

Het doet er niet toe of het politie-ingrijpen op de “Boerkinifoto’s” is uitgelokt (of wordt ook bestreden dat daar echte agenten stonden, die bij de vrouw bleven staan terwijl ze zich uitkleedde en daarna een bekeuring uitschreven?). Ook voor deze foto’s was al bekend dat de politie op het strand bekeuringen had uitgedeeld aan vrouwen met een Arabisch uiterlijk en in hun ogen teveel kleren aan, dus dat was al een gegeven.

Edwin Emanuel Posse

Ik ben voor burkinini verbod! is godgeklaagd dat een vrouw haar kleren op een strand niet mag uitrekken! weet je nog wanneer dat in holland ook een issue was? in het jaar 1880 ofzo , een soort prehistorie van hollandse geschiedenis!

Richard Meijerink

Het is een bevrijding voor die vrouwen,mogen ze eindelijk gewoon zwemmen anders kunnen ze niet net als jij en ik naar het strand.we houden gelukkig vast aan dat je je mag kleden zoals je wilt..ik zou niet anders willen dus geld dat ook voor anderen

Edwin Emanuel Posse

in 1980 had je ook nog gewoon halfnaakte marokaanse meisjes in het zwembad, en op het strand! wat is er in tussentijd gebeurd? Niet veel goeds dus… Ps je snapt volgens mij de ernst niet van deze situatie, geef de moslims een vinger en ze nemen een hand! Dalijk gaan ze nog voor blanke vrouwen bepalen wat er wel en niet op het strand mag!

Richard Meijerink

Je snapt de inpact van zo’n wet niet,het houdt niet op bij boerkini’s het gaat dan over wat maatschappelijk toegestaan is en dat veranderd om de tien jaar.
Inkrimping van vrijheden en je krijgt situaties zoals elders in de wereld..leef ermee net zoals zij met ons moeten leven dat is een eis van onze grondwet

Edwin Emanuel Posse

ja ik vind het zelf wel mooi signaal naar moslim mannen die hun vrouw dwingen zich op een hete zomerdag aan te gaan laten kleden met stikhete kleding! laat de vrouw aub vrij zijn om naakt te zijn wanneer ze dat wenst!

Jan von Herrscherhaus

Bevrijding?? het gros zit immers opgesloten in huis!

Richard Meijerink

De eenheidsworst heeft verloren goddank..dit soort wetten zouden betekenen dat je ook van bepaalde anderen mag verwachten zich te kleden naar wat maatschappelijk toegestaan is..in de jaren 70 zou dit zeker gebruikt tegen punkers want ja die waren heel erg tegen de maatschappij aan het trappen.
dank aan vrijheidsliefhebbenden mensen die vrijheid hoger hebben staan dan onvrijheid voor anderen.

A Aj Zijt

WAT DOET ZE DAAR GA DAN OP JE BALKON ZITTEN DIT IS TOCH NIET NORMAAL MEER.BEN BLIJ DAT MIJN OUDERD DIE DIT LAND HEBBEN OPGEBOUWT DIT NIET MEE HOEVEN TEMAKEN.

Retecool

Ze hoeven niet meer mee te maken dat je capslock vast zit?

A Aj Zijt

Ik denk dat jou capslock meer vast zit dan die van mij. Ik ga geen mensen Afkakken.

Retecool

Waar tik ik alleen in caps dan?

A Aj Zijt

Mag je zelf uitzoeken.Haaaahahahaahahahah..