Schijnbaar zijn Gerri Eickhof c.s. er niet bepaald fan van als de rollen omgedraaid worden. Als zij bezig zijn met interviews is het niet de bedoeling dat jij aan het filmen bent en dus geven je ze dan eerst een rotschop en bellen daarna de politie.

Dus zeggen wij: massaal doen. Overal. Altijd. Als je de NOS ziet: pak dat mobieltje en ga filmen. En vragen stellen. Zoals: “Heb je vandaag een schone onderbroek aan?” Waarom? Omdat het kan. Omdat filmen op de openbare weg niet voorbehouden is aan de NOS en zij niet het recht hebben om te bepalen of jij dat wel of niet mag doen. Omdat Nederland een democratie is en vloggers net zo goed het recht hebben hun – zij het bloedirritante – werk te doen als Gerri Eickhof en z’n cameraman met losse handjes.

Dus, hierbij: 14 vragen die je aan een NOS cameraploeg kunt stellen terwijl jij hen aan het filmen bent.

 1. “Zeg, hoe gaat het eigenlijk met je moeder?”
 2. “Trouwens, wat vind je van het voornemen om filmen op de openbare weg te verbieden?”
 3. “Heb je toevallig een foto van je zus bij je?”
 4. “In het geval dat je de politie wilt bellen omdat iemand je hinderlijk loopt te filmen, bel je dan 112 of 0900-8844?”
 5. “Film je eigenlijk liever voor Sesamstraat of voor het Jeugdjournaal?”
 6. “Krijgen jullie nou veel views op een onderwerp als dit of hadden jullie geen echte nieuwsfeiten om te rapporteren en moest het journaal vol?”
 7. “Wat levert zo’n Vlogger nou op, tegenwoordig? 7,5 euro?”
 8. “Heb je wel eens een Hollandse Hits-clip gemaakt?”
 9. “Hebben jullie een lijst aan onderwerpen waar jullie kritiekloos het overheidsstandpunt overnemen of doen jullie dat puur op instinct?”
 10. “Is Nicolien Kroon altijd zo onhandig, of gebeurt dat alleen op TV?”
 11. “Wie is de mol?”
 12. “Heb je een nieuwe kapper?”
 13. “Is jouw side top of bottom?”
 14. “Wat is de vluchtsnelheid van een onbeladen zwaluw?”

 

DELEN HEERST HARD
VORIGE HEERSPOSTFlying RC Half-Life City Scanner Drone
VOLGENDE HEERSPOSTRC Late Night Music: Moderat – Reminder
Mc doet er niet aan mee, maar gewoon wat hij zelf wil. Heeft chronisch mening, blank, man, hetero. Begint vaak spontaan vanuit het niets te zingen. Heeft alle grappen over de bard uit Asterix & Obelix nou wel gehoord.

5

Reaguur dan!

avatar
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Het neefje van RecepBlaVilmer RamonePaul - Brildragers UnitedBismarck Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Bismarck
Bismarck

En Retecool Juridisch, hoeveel gronden voor aanklachten stonden er in dit filmpje?

Paul - Brildragers United

Ik heb het hele filmpje uitgezeten. Dat is knap van mij. Het knaapje vind ik doodvermoeiend en ik mis de totale aanleiding voor het schoppen van de cameraman. Het lijkt me dat schoppen een nono is, maar wat heeft knaapje precies uitgevreten om de cameraman uit te lokken? Nogmaals: dodelijk vermoeiend knaapje. En knaapje heeft blijkbaar niet echt een notie van wat het betekent ‘normaal te doen’. Is mijn indruk.

Vilmer Ramone
Vilmer Ramone

z’n vader heeft hem na het zien van deze beelden toch alsnog helemaal kapot gerost mag ik hopen?

Bla
Bla

Ja, die gast is irritant en ik zou ook pissed worden. Toch heeft ie gelijk, meneer cameraman hoeft hem niet te trappen en oom agent had zijn aangifte van mishandeling aan moeten nemen. In plaats daarvan probeert ie zn handelen te verdoezelen door te proberen zn telefoon af te pakken. Meneer irri heeft echt wel een punt.

horrorneefje
horrorneefje

Mensen die aankondigen tot drie te zullen tellen: bij ‘Eén…’ een gigantische peut op de neus verkopen. Jammer trouwens dat er niet op de achtergrond een of andere junk die dure camera van de stoep raapt en de benen neemt.