In het kader van de samenleving een stukje verbetering toebrengen, hierbij ons volgende item in de reeks “we zijn het er niet mee eens”. En waar zijn we het nu weer niet mee eens? Dat gezeur van agenten over geweld tegen agenten.

Agenten die dat doen zijn de schwalbe-makers van de hulpverlening. Het is een beetje alsof een ambulancebroeder niet tegen bloed kan. Of een brandweerman met pyrofobie. Een beetje een beroep kiezen wat erop gericht is dat je de situaties waar het voor normale burgers te gevaarlijk wordt in de hand moet houden en dan vinden dat je extra speciaal bent als er iemand op jou boos wordt.

Altijd maar mekkeren dat agenten ook maar gewoon hun werk doen en dat het daarom extra erg zou zijn. Nee! Het is minder erg, want een agent heeft, tenminste in theorie, de training gehad om een stukje aggressiviteit naar een blauwpet toe aan te kunnen.

Precies. Don’t fuck with the wijkagent.

Een beetje wijkagent moet gewoon bij een katana-aanval zijn matrix-achtige skills toe gaan passen en met een welgemikte trap de wannabe ninja-uil tijdelijk uitschakelen terwijl hij een donut eet. Bij een achtervolging willen we een omstandervriendelijke achtervolgingsscène die niet onder doet voor een hollywoodfilm. Met drank op, uiteraard, want fuck it: je bent agent en die wet geldt toch alleen maar als het jou uitkomt. Een beetje laf door rood rijden omdat er een lichtje op je dak staat kan tenslotte iedereen.

Kijk! Er staat een lichtje op het dak!
Kijk! Er staat een lichtje op het dak!

Maar dat terzijde, want het ging over donutslingerende eindbazen die onze straten cool en veilig houden. Van die bazen die in hun vrije tijd een drugsbende oprollen, 1/3e van de stash achterhouden en vervolgens zo high als de tyfus even “verwarde man” gaan spelen zodat er weer wat te lachen valt op dat inspiratieloze politiebureau waar ze nou eenmaal gestationeerd zijn.

Dus om al dit gemekker van professionals waarbij het gewoon bij hun baan hoort voortaan te voorkomen stellen we voor dat voortaan de regel gaat zijn dat bij geweld tegen agenten de strafmaat gehalveerd wordt. Ook krijgt iedereen een keer per jaar een ‘vrije trap’ – dat wil zeggen één vrijgesteld geweldsincident per jaar. Je weet dat je het wilt.

2

Reaguur dan!

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Peter Stams

Wat een in en in triest stukje, zeker een keer een bon gehad van 20 euro omdat je een paar km te hard reed. Als je beter kan moet je beter doen, ik zou zeggen solliciteren er zijn zeker nog wel een paar vacatures voor agent.

Dee Miller

En wij moeten niet zo zeuren over politiemensen die zeuren over politiemensen.
Want dadelijk beginnen diezelfde politiemensen weer te zeuren over mensen die zeuren over zeurende politiemensen die zeuren dat er zo veel geweld tegen zeurende politiemensen is.
En da’s wel terecht.