Rap, het is nogal een dingetje op de Retecool redactie en we gaan het echt nooit helemaal eens worden.

De zeggenschap over de redactie-ghettoblaster is een langslepende grondoorlog geworden waar verschillende facties – de Broertjes Petjescheef (GREEFBEEST & Jake), Terrorgruppe Stampbas (met o.a. Flep, Global en Reet), Team Banjo (Ome MC) – elkaar naar het leven staan. Terwijl Taart helemaal kort gaat op super avantgardistische Deense onderwatermuziek. Ouderwets gezellig dus.

Het laatste wapenfeit in deze slopende muziek wapenwedloop is een behoorlijk de wok uit bemmende (doe ik het zo goed, Reet?) mini-docu van Vox Media. In deze jijbuis flikka legt een zeer enthousiast meisje met een net niet irritante stem uit hoe ze dat nu precies doen, dat hele rapgebeuren. Prima kijkvoer voor tijdens de lunch of als je tijdens het bakken van een bruine trui even je leven zit te negeren. Het hele spullie duurt immers nog geen 13 minuten. Maar in die tijd krijg je wel een prima inzicht in hoe je een beetje leuk 16 bars volpropt met taalgrapjes, rijmpjes en andere slimmigheden. Dit allemaal dankzij het werk van Martin Connor van Rap Analysis.

Wil je na het kijken van deze docu nog meer spekschudden? Czech dan ook even de bijbehorende spotify playlist. Nog meer rap? Boyo, als je deze docu van Ome Ice T nog niet gekeken hebt ben je af (Deel 1 en Deel 2).

Peace!

MENEER DE GREEF heeft op deze plek vaak meningen. Met een hoofdletter M en vaak staat de GREEFLOCK ook nog eens VOL OPEN! We zijn werkelijk overal tegenwoordig, maar we zitten met name op Facebook. Daarnaast zijn wij heel erg veel dingen aan het retweeten op Twitter.

Reaguur dan!

3 reaguursels op "PETJE SCHEEF, MOEILIJK HANDGEBAAR"

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Broeder Bolognese

Met Beastie Boys – Licensed to ill, Public Enemy – It Takes a Nation of Millions to Hold Us Back, Jungle Brothers – Straight out the Jungle en Asher D & Daddy Freddy – Raggamuffin Hip-Hop in de kast heb ik alles wel zo’n beetje dat het gehele genre omvat. Wat daarna nog is gemaakt is óf een kopie van voornoemde óf erger.
Niet helemaal waar. Later heb ik ook nog Virus Syndicate – Work Related Illness aangeschaft bedenk ik me nu.

Alpha Kenny Wun

Geen NWA?
En mag ik deze cover van Ice Cube even aanstippen: https://youtu.be/5pRmJ5_eTUY

horrorneefje

Zo moeilijk zijn die handgebaren niet. Gewoon: tien bier voor de houtzagerij.