More

    RECENTE POSTS

    PANIEK: KANKERVERWEKKEND BIER

    Oh paniek! Hele! Dikke! Paniek! En dan niet zomaar paniek! Nee, echt hysterische, met handen in het haar, rondjes rennen paniek!

    Er is namelijk in 14 (!) Duitse bieren een stof gevonden die mogelijk kankerverwekkend kan zijn. Het gaat om de door Monsanto ontwikkelde stof Glyfosaat. Dit is een organische fosforverbinding die gebruikt wordt ter bestrijding van eenjarige breedbladige onkruiden en grassen op de akkers die in concurrentie zouden treden met het beoogde gewas. Oftewel een onkruidbestrijder. Waarschijnlijk is het Glyfosaat in het bier gekomen via graan dat de stof heeft opgenomen.

    kankerbier
    Dit dus voorlopig helaas niet meer… 🙁

    En laten ze in Duitsland nou net hele strakke regelgeving hebben voor bier. Het zogenaamde Reinheitsgebot. Deze regelgeving stelt dat bier maar drie ingrediënten mag bevatten: Graan, water en hop. En daar past Glyfosaat dus niet tussen. Nu is de stof pas mogelijk kankerverwekkend wanneer je minimaal 1000 liter bier per dag drinkt, en daar komt jullie redactie normaal gesproken in ieder geval niet aan. Maar dat neemt niet weg dat Glyfosaat gewoon niet in bier thuis hoort.

    nogmeerkankerbier
    De kankerbieren in kwestie.

    Het volledige rapport van de Duitse voedselautoriteit is hier te vinden (in het Duits uiteraard) en het gaat niet om de minste bieren. Wij zijn in ieder geval al ons Duitse bier door de goot aan het spoelen om vervolgens Frans, Belgisch, Spaans, Nederlands, Italiaans en Grieks bier in te gaan slaan. Tot later!

    0 0 stemmen
    REET DEZE POTS!

    16 REACTIES

    Abonneer
    Laat het weten als er
    guest
    16 Reacties
    Oudste
    Nieuwste Meest gestemd
    Inline feedbacks
    Bekijk alle reacties
    Bismarck
    25/02/2016 - 16:23 16:23

    Voldoet toch netjes aan het Gebot? Glyfosfaat zit in graan, graan is één van de toegestane ingrediënten. Doe maar rustig naar mij passen dus dat Duitse bier. Verder ben ik natuurlijk altijd gelukkig als jullie een aanleiding weten te vinden voor het afbeelden van Biermädel (de combi is gewoon onverslaanbaar)!

    biermeester
    Antwoord aan  Bismarck
    25/02/2016 - 16:33 16:33

    Ik ben inmiddels weer een Glyfosaatlozing verder!

    MadDieu, drukt zijn snor
    25/02/2016 - 16:32 16:32

    Hallo, de afvalwaterzuiveringsinstallaties zijn gemaakt om organisch materiaal uit het water te filteren. Bestrijdingsmiddelen horen daar niet bij.

    Dus gebruik het bier om de stoep te schrobben, is die meteen onkruidvrij.

    Bismarck
    Antwoord aan  MadDieu, drukt zijn snor
    26/02/2016 - 10:25 10:25

    Het is misschien wat muggenziften, maar glyfosfaat is (net als de meeste bestrijdingsmiddelen trouwens) gewoon een organische verbinding.

    Bismarck
    Antwoord aan  Reet
    26/02/2016 - 10:49 10:49

    Helemaal waar en dus moeten afvalwaterzuiveringsinstallaties dat gewoon uit water halen, net als glyfosfaat. MadDieu, doe er wat aan!

    xaderp.
    Redacteur
    25/02/2016 - 18:37 18:37

    Monsanto is zó kankerverwekkend, het wordt tijd dat ze eindelijk DOOD gaan.

    Bismarck
    Antwoord aan  xaderp.
    26/02/2016 - 10:51 10:51

    Zou nog een aardig onderzoek waard zijn, of er meer mensen kanker krijgen van de naam Monsanto (als gevolg van de immunosupressie die de stress van het lezen/horen van die naam oplevert), of van hun activiteiten.

    Bla
    Bla
    25/02/2016 - 21:06 21:06

    die duitsers spreken trouwens niet over kankerverwekkend maar over hormonaal actief… dus van bier krijg je tieten!

    Toxteth O'Grady
    Beheerder
    Antwoord aan  Bla
    26/02/2016 - 09:17 09:17

    Bier én tieten… prima toch?

    Vera
    Vera
    Lid
    25/02/2016 - 21:27 21:27

    Hop, water en GEMOUT graan (ontkiemd en gedroogd graan, meestal gerst) mag erin volgens Duitse wetgeving. Hoe zit het in Nederland en zit het hier dan goed? Er zijn volgens Wikipeda drie mouterijen in Nederland,. Kloosterzande BV (levert aan Grolsch), Holland Malt BV (eigendom van Bavaria) met twee locaties, en als derde Cargill. Cargill is.een gigantisch Amerikaans agro-industrieel bedrijf dat ook mout maakt (http://www.cargillfoods.com/na/en/products/malt/index.jsp). Het heeft een vestiging in Swalmen (http://www.cargill.nl/nl/vestigingen/index.jsp) die mout (gemaakt van gerst) verwerkt en het levert aan brouwerijen, distillateurs en de voedselindustrie. Het mout wordt verkocht aan plaatselijke Europese brouwers en distillateurs, of geëxporteerd naar Azië, Afrika en Latijns-Amerika..(http://www.cargill.nl/nl/producten-diensten/mout/index.jsp). Cargill heeft onder andere ook “malting operations” in DUITSLAND, Frankrijk, België en Spanje (http://www.cargillfoods.com/na/en/products/malt/locations/index.jsp). Is er een link tussen Monsanto en Cargill? JA. – http://www.volkskrant.nl/economie/zaadactiviteiten-van-cargill-naar-monsanto~a448481/ . Google verder maar op “Cargill Monsanto”. Spoel al het bier maar door de plee. Of houd het op brouwerijen met de mout en graanproductie in eigen beheer.

    Bismarck
    Antwoord aan  Vera
    26/02/2016 - 10:40 10:40

    “Hoe zit het in Nederland en zit het hier dan goed? “
    Grappig die vraag, want je weet het antwoord eigenlijk al vooraf, omdat de regelgeving rondom bier in Nederland (en België ook trouwens) een stuk minder strak is. Je mag hier gewoon alles aan bier toevoegen en het nog steeds bier noemen. Kriek en veel Nederlandse en Belgische witbieren (oa. Hoegaarden en Wieckse Witte) mogen in Duitsland bv. niet voor bier doorgaan.

    Vera
    Vera
    Lid
    Antwoord aan  Bismarck
    26/02/2016 - 18:08 18:08

    Het was een inleidende vraag voor de tekst die erop volgt. Wat je zegt klopt natuurlijk. De regelgeving is in Duitsland een stuk strenger en dus alles wat je hier aan bier drinkt bevat meestal sowieso allerlei zaken die in Duits bier niet mogen. Als ik de vraag stel of het hier dan goed zit, dan bedoel ik het glyfosaat gehalte. Is het gehalte dat de Duitsers noemen te hoog? Wat is te hoog is dan de volgende vraag. Men spreekt in het Duitse artikel van een opeenstapeling van verontreiniging in voedsel en dat het dus zaak is het sowieso te voorkomen. En dat het glyfosaat gehalte in de geteste bieren 300 keer hoger ligt dan toegelaten in drinkwater..Of die toelating voor drinkwater Europees of Duits is weet ik niet. Als de verontreiniging dus teveel is (wat teveel is, dat is dus niet helemaal duidelijk), zijn we hier in Nederland veilig (geen of verwaarloosbare hoeveelheid glyfosaat) ?.
    Waar het om gaat is dat iedereen nu natuurlijk denkt, bah, er zit bestrijdingsmiddel in Duits bier dus laten we maar bier drinken dat niet Duits is. En die conclusie is voorbarig Vanwege Cargill. .Want ik durf erop te wedden dat glyfosaat gehalten in vele andere niet-Duitse bieren net zo hoog liggen. Ik neem nu een super lekkere Erdinger. Proost! Moge het Heilige Spaghettimonster ons blijven besprenkelen met heerlijk bier!!!

    DatDanWeerWel
    DatDanWeerWel
    27/02/2016 - 03:28 03:28

    De dampkring is een bitch. Ze laat niets door en gooit het net zo hard weer terug naar ons.
    Alles wat me maken, in-en uit-ademen, wat we eten, wat we begraven, cremeren en verwekken bestaat uit moleculen en die verdwijnen nou eenmaal niet. Uit al die deeltjes worden weer andere deeltjes gemaakt. Soms bestaan die samenstelling maar een paar nanoseconden. Soms lichtjaren. Soms krijg je er kanker van…heel vaak ook niet.
    Overigens kan de betreffende boer vaak niks verweten worden want zijn buurman kan het gif wel gebruiken en via sloten en sproei-verdwaling kan het ook in zijn bio-buffel-gras-mozza terecht komen. Tja, de wind kan wel eens verkeerd staan en de smog van de grote stad komt ooit weer eens neer.
    Wijngaarden in Toscane zien er heel vreedzaam uit. Maar de hoeveelheid fijnstof op de schillen staat in verband met de files en het weer in Milaan.

    TLDR: de cirkel is rond.

    Latest Posts

    Account

    U ZEI:

    OOK NIET TE MISSEN