Trouwe lezers van dit internetmagazine weten het nog wel: de lamp, gemaakt met oude flessen, chloor, water en een beetje kit waarmee mensen in hutjes met golfplaten een beetje licht in de duisternis krijgen was in zijn eenvoud en innovatie een revolutie in veel sloppenwijken. Daar komt nu de Ovillanta bij.

Het klinkt als de nieuwste Subaru maar dat is het niet. De ovillanta is een constructie gemaakt van een hangrek, oude autoband, een stuk pijp, vloeistof met een stukje papier en een afvoerklep.OvilantaWat dit ingenieuze apparaat doet is zo mogelijk nog veel beter: in de banden bevindt zich, zoals gezegd, een vloeistof die vrouwtjes muggen aantrekt. In die vloeistof drijft een stukje papier waarop de vrouwtjes hun eitjes leggen. In die vloeistof laten die vrouwtjes ook nog eens hun “Alles veilig, Legt Hier Uw Eieren” feromoon achter. Het papier met de eitjes wordt eruit gehaald, de eitjes vernietigd en de vloeistof met de “Sein Veilig”stoffen weer hergebruikt. Bril-fucking-jant! Een goedkope, low key oplossing in gebieden waar ze last hebben van nare dingen als malaria, dengue en zika virussen maar niet de moderne middelen (lees: geld) hebben om de muggen te bestrijden. Daarnaast zouden wij er in dit waterland ook nog eens flink profijt van kunnen hebben. Los daarvan: het is ook nog eens zonder gif of andere bestrijdingsmiddelen te hoeven gebruiken. Nu al de innovatie (uitvinding?) van het Jaar wat betreft uw Retenkoels!

Wetenschap, innovatie en briljante uit vind dingen. Het kan niet op! lekker sociaal doet u tegen ons op Facebook. Meebalken met de rest van de loeiende autisten op het virtuele schoolplein doet u bij de Twitters.

Reaguur dan!

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Laat weten wanneer