Zeg, moet je nou weer zo nodig open deuren in trappen? Iedereen behalve een paar geflipte Pokemon-spelers weet toch dat je beter niet over het spoor kan gaan lopen?

Nou, in Groot-Britannie is dat blijkbaar niet zo heel vanzelfsprekend. Vandaar dat de Britse spoorwegpolitie nu een paar beelden online heeft gezet van wat er kan gebeuren als je toch over het spoor gaat lopen. Dus, in het belang van de veiligheid van iedereen, mocht je van plan zijn om dit binnenkort eens uit te proberen, check het onderstaande filmpje.

Reaguur dan!

7 reaguursels op "Over het spoor lopen is niet handig"

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
wout

Wat is toch die obsessie met aanrijdingen door treinen? Me dunkt dat je ook nog wel wat filmpjes kan maken over mensen die door een auto worden overreden.

biermeester

Dat komt omdat, hoe hard het machinistje ook aan het wieletje draait, de trein niet kan uitwijken.

wout

Maar het machinistje en zijn treintje zijn groot en zichtbaar, komen niet plotseling om de hoek, hebben een constante snelheid en allemaal van die andere dingen waardoor het gevaar goed in te schatten is. Ik sneed op de weg naar school vroeger ook altijd een stukje af over het spoor. Deden er wel meer daar, er is nog nooit iemand daar aangereden. Wel werd het in de klas uitdrukkelijk verboden, er kwam een agent voor naar school. Op de drukke weg bij de school is wel eens iemand aangereden, maar oversteken werd niet verboden, want he, that’s life, ofzo.

Je hebt meer kans om door een terroristische aanslag of bijensteek dood te gaan dan door een trein.

biermeester

– Treinen rijden (veel) harder dan auto’s in de bebouwde kom (waar de meeste mensen oversteken).
– Treinen hebben een veel langere remweg dan auto’s.
– Over de snelweg mag je ook niet oversteken.
– Wanneer je struikelt bij het oversteken van een autoweg, dan kunnen auto’s uitwijken.
– De schade die een trein aanricht wanneer deze over je heen rijdt is doorgaans veel groter dan een auto.

wout

Allemaal waar, m.u.v. van de snelheid van treinen op grote stukken in de bebouwde kom. Nochtans zijn er helemaal niet zoveel dodelijke ongelukken met treinen, in NL althans, 12 in 2015, ten opzichte van al het verkeer, zo’n 700 in 2015. Drie van deze 12 doden waren jonger dan 25, de doelgroep van dit filmpje.

Bismarck

“Je hebt meer kans om door een terroristische aanslag of bijensteek dood te gaan dan door een trein.”
Helaas, de feiten geven je voor het VK ongelijk. Weliswaar zijn bijensteken en terrorisme even dodelijk (circa 5/jaar), maar de trein is in het VK dodelijker, met twee jaar geleden 29 mensen per jaar die (zonder doel zelfmoord) het spoor opliepen of -reden (en dat was al een daling ten opzichte van het jaar ervoor).

wout

Je hebt gelijk, vooralsnog, maar dat zal niet lang meer duren.

Wacht maar tot de bijenpopulatie zich heeft hersteld van die rotmijten.