Hoe oneindig hard heerst dit dan: The Modular Body is een biotechnologisch experiment waarin biotechnoloog Cornelis Vlasman een modulair lichaam heeft ontwikkeld dat je gewoon aan elkaar kunt klikken.

Klinkt uiteraard te mooi om waar te zijn en dat is het dan ook. The Modular Body is een project van regisseur Floris Kaak, samen met de VPRO:

Het verhaal wordt op een strategische, non-lineaire wijze, door middel van meer dan 50 video’s via internet gepubliceerd. Vlasman verbetert OSCAR voortdurend en hoopt dat hij het lichaam zo aan kan passen dat deze op een dag onsterfelijk wordt

Maar het ziet er op onderstaande video zo ontzettend geloofwaardig uit, dat de discussie op onder andere Facebook echt te briljant is om te volgen. Veel mensen geloven namelijk dat de video realiteit is en gaan vervolgens volledig los dat we niet zelf voor God mogen spelen en ons kapot moeten schamen. Maar zelfs niet gelovigen denken dat het echt is, maar noemen het vooruitgang waar we juist trots op moeten zijn.

Why do people think they can play the role of God? We are destroying ourselves without even noticing it … The last days are among us

Check in ieder geval de site even (wel met een geschikte browser zoals Chrome), om het proces van Oscar te volgen. Uren klik en kijkplezier, want er staan inmiddels al zeker 50 video’s online.

Reaguur dan!

Je kunt als eerste reaguren

avatar
  Subscribe  
Laat weten wanneer