Het houdt niet op, niet vanzelf. Want niet alleen Hollandse Hits Maandag zangers en de lokale politiek zweren nog steeds bij het gebruik van gastenboeken, ook het evangelie blijft zo af en toe (lol) hangen in de vorige eeuw.

Prediker Jan Boersma bijvoorbeeld. Jan rijdt graag motor, doet dingetjes met de computer en schrijft zo af en toe stukjes onder de noemer ’t schrijverke. Ondanks het vasthouden aan zijn gastenboek, probeert Jan op de één of andere manier zijn bezigheden wel naar het heden te trekken. Zo kan je zijn preken op pdf formaat of zelfs als power point presentatie downloaden. En zelfs een stukje online liturgie gaat Jan niet uit de weg. Preekvoorzieningen online aanbieden bleek helaas een stap te ver te zijn.

Maar gelukkig voor ons ziet Jan het gebruik van een gastenboek nog steeds als een uiterst betrouwbaar communicatiemiddel. Mooi! Dan kunnen wij hem daar tenminste een flink wat  geloofsvragen stellen. Van die vragen waar we al tijden geen antwoord op weten te verzinnen. Maar dat niet alleen, we kunnen hem uiteraard ook helpen met het schrijven van een preek, of wellicht helpen met een beter systeem voor het maken van afspraken in het preekvoorzieningensysteem. Je ziet, mogelijkheden te over! Kijk maar.

John en Willeke zijn uiteraard al eventjes in het gastenboek langs geweest en hebben Jan een veer in zijn bips gestoken. Je kunt hier de bijdragen in het gastenboek lezen en zelf iets in het zalige gastenboek plaatsen doe je via deze pagina. Om er zeker van te zijn dat er geen misbruik van zijn gastenboek wordt gemaakt, heeft Jan een beveiliging ingebouwd: je moet ergens in je bericht de combinatie .,. plaatsen. Dan komt alles goed.

7

Reaguur dan!

avatar
2 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Ds. PloppoKetsmanMonadeMonnochubbychaser Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
chubbychaser
chubbychaser

OMG wat erg, deze man maakt echt hele fijne software voor motor navigatie die ik veel gebruik. Wat naar dat het zo’n afschuwelijke reli is.

Monade

Maar zijn software leidt jou toch niet onherroepelijk naar Jezus?

/Ik moet vaak ge-GPL-de software gebruiken omdat het best in class is, en je wil niet weten hoeveel afkeer ik heb van Gauleiter Stallman en zijn rimmerbois. Ze moeten zijn dwarsfluit overdwars in z’n hol steken.

Monade

Update: dit kwam ik zojuist tegen in mijn monaderc-twitterstream:

Encountering Jesus can give a decisive direction to our life, filling it with meaning.
@Pontifex (Pope Francis) 1:30 PM – 28 Sep 2017

Dus als Boersma daarvoor een waarschuwingsicoontje heeft geïmplementeerd, kun je altijd keihard de andere kant op rijden, Chubby.

Ds. Ploppo
Ds. Ploppo

Mijn God!!! Wat een afschuwelijke diarree is die Twitterstream.
“God bless you & the @POTUS DT with wisdom”

Als God DT wijsheid had willen geven, had hij/zij dat 70 jaar geleden moeten doen. Had nu een hoop ellende gescheeld. (Hoewel het te betwijfelen is of een verstandig mens het ooit tot POTUS zou kunnen schoppen; maar dit terzijde).

Oh, en vanaf heden hebben ze daar zelfs twee keer zoveel ruimte voor. Nog meer vlaggetjes, hartjes, gevouwen handjes etc.

Ketsman
Ketsman

Raar medium, dat interwebs. *Chubby-perceptie aanpast*
comment image

Monno
Monno

Jommes! Hoe installeer ik deze handel op Ubuntu?

Ketsman
Ketsman

/Downloads/e-gulden/linux-64-v1.4.0.0/egulden-qt &