Het Nederlands Genootschap van Farmaceutische Middelen Vervaardigende Producenten heeft in een vandaag uitgebracht rapport gepleit voor het verplicht testen van medicijnen op de eigen huisdieren van patiënten.

Het gaat hierbij niet om alle soorten medicijnen, maar om medicijnen die binnen het genootschap als ‘omstreden‘ worden beschouwd. Hieronder kunnen middelen vallen die nog niet zijn goedgekeurd voor menselijk gebruik, of waarvan de werking niet vaststaat. Bij dat laatste valt bijvoorbeeld te denken aan medicijnen tegen kanker op basis van cannabis of kurkuma.

Door het testen van deze medicijnen op huisdieren binnen de huislijke kring, kunnen eventuele bijwerkingen van dichtbij geconstateerd worden. Het is vervolgens aan de patiënt om de keuze te maken, het middel al dan niet te gaan gebruiken.

Waneer de maatregel ingaat is nog niet bekend, maar het genootschap oefent op dit moment al druk uit op het kabinet om het snel in wetgeving vast te gaan leggen.“Hiermee besparen we tevens veel kosten, omdat de medicijnen niet meer in dure laboratoria hoeven te worden getest op proefdieren.” Aldus Professor Dr. B. Pharma tegen onze redactie.

 

DELEN HEERST HARD
VORIGE HEERSPOSTOnder Vuur? Deel Je Helm Maar!
VOLGENDE HEERSPOSTJohn Oliver over subprime leningen voor auto’s
Meneer van Dale houdt van hobby's, (omgwtf)bbq'en en heeft ontzettend veel aanleg voor talent. Daar zou hij eens iets mee moeten doen. Verder gooit hij nog wel eens een videootje in de recorder en vraagt hij zich bij alles wat hij ziet af of het Kunst is. Dat is volgens zijn collega's behoorlijk vermoeiend. Net als het feit dat hij altijd veel te vrolijk door de bunker loopt te huppelen. Zijn motto is dan ook: Wees geen Kuik of Jolo, begin je dag met een OLO!

1

Reaguur dan!

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Chubbychaser Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Chubbychaser

Maar laat de dieren toch met rust!