Dat het in Turkije niet helemaal lekker gaat, mag eigenlijk wel duidelijk zijn. De “mislukte” coup werd binnen enkele uren gebruikt om duizenden rechters uit hun positie te zetten en een klopjacht te openen op elke politieke tegenstander van Erdogan. Intussen speelt de EU een soort blauwhelmmoeder die probeert met snoepjes Erdogan ervan te overtuigen niet te veranderen in een op macht beluste dictator die rücksichtlos alle mensenrechten even laat voor wat ze zijn (namelijk: een stukje papier om op z’n gouden toilet zijn reet mee af te vegen).

Erdogan lijkt er niet erg van onder de indruk en gaat ondertussen gewoon door met een nieuwe renditie van de episode van de Kraaienpartij. Nu is het al dubieus dat de fluwelen handschoentjes op dit gebied aanblijven om de vluchtelingendeal niet in gevaar te brengen – handen opsteken wie denkt dat die vluchtelingen bij Erdogan in goede handen blijven -, maar het wordt helemaal eng als je weet dat ruim 25% van het nucleaire arsenaal van de NAVO zich op Turks grondgebied bevindt. Ja, een op macht beluste totalitaire (MAAR WEL DEMOCRATISCH VERKOZEN) führer met toegang tot kernwapens. Gelukkig kan daar absoluut niets misgaan.

3

Reaguur dan!

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Terra IncognitoHet neefje van Borisjihadlover Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
jihadlover
jihadlover

Het is erg genoeg maar die 25% slaat op de bommen quasi onder NAVO bevel. Wie gelooft dat de VS de NAVO, anders dan op bevel van Washington, op de rode knop laat drukken is een tikkeltje naief. Daarnaast beschikt “Europa” uiteraard over de nationale nucleaire arsenalen van Frankrijk en Groot Britannie. Overigens vermoed ik dat de megalomane Fuhrer van Turkije met deze greep naar de nucleaire macht zijn doodvonnis heeft getekend.

Terra Incognito

Nee joh, komt keihard goed met onze vrolijke vriend. Afspraak is afspraak, joh.