Tot het referendum op 6 april aanstaande begint Retecool de dag met de Referendum News Roundup.

Laatste zaterdag om campagne te voeren voor referendum

Met nog een paar dagen te gaan tot het referendum, werd er vandaag druk campagne gevoerd. Woensdag wordt er gestemd over het associatieverdrag met Oekraïne en zowel het voor- als het tegenkamp ging vandaag op pad.

Bron: RTL Nieuws

Het referendum, het ware doel en de ongepubliceerde gevolgen

Op wie moet je letten om Den Haag te begrijpen? Deze week: Oekraïnereferendum en het lijden van Van der Steur. Ofwel: de volksraadpleging, de verholen gevolgen en intussen: nieuwe realiteiten in VVD- en PvdA-top.

Bron: NRC

Tegenstemmers Oekraïne-referendum op voorsprong

Vier dagen voor het referendum is het tegenkamp in de meerderheid. Van de mensen die al weten wat ze gaan stemmen zegt 59 procent tegen te stemmen, 41 procent wil voor het verdrag stemmen. Dat blijkt uit een peiling van EenVandaag, uitgevoerd door onderzoeksbureau GfK, onder mensen die zeggen ‘zeker’ te gaan stemmen.

Bron: Eenvandaag

Geenpeil-referendum: wat goed is voor ons, is ook goed voor Oekraïne

Vreemd toch al die mensen die oproepen om op 6 april niet te gaan stemmen, bijvoorbeeld omdat ze Bart Nijman, Jan Roos en Thierry Baudet hun referendum niet gunnen. Alsof het referendum daarover gaat. Vreemd dat veel mensen die kort geleden nog zo voor directe democratie waren nu een burgerinitiatief van vrijwilligers en journalisten verdacht maken omdat de vraag of de vragers ze niet aanstaat.

Bron: TPO

Peilingen: Gaat het referendum de 30% opkomst halen? De Hond vreest met grote vrezen

Het is nog maar drie dagen te gaan tot het langaangekondigde referendum over het associatieverdrag met Oekraïne. Maurice de Hond peilt een ruime overwinning voor het nee-kamp. Maar voor hen is er verder ook zorgelijk nieuws.

Bron: DDS

“Neekamp wint referendum”

Met nog vier dagen te gaan voor het Oekraïne-referendum, draaien de opiniepeilers overuren. Zowel de Volkskrant als De Telegraaf hebben onderzoek laten doen naar de stemming onder de kiezers. Uit beide onderzoeken komt naar voren dat het nee-kamp de overhand heeft.

Bron: Powned

Regering speelt vals om ja-stem referendum af te dwingen

De campagne is nu vol op stoom. Wij, het Burgercomité-EU, en anderen uit het ‘tegenkamp’ hebben nauwkeurig en specifiek aangegeven – vaak met de artikelnummers van het verdrag erbij – wat er volgens ons allemaal mis is met het verdrag. En dat is veel, zoveel zelfs dat we het in een klein pamflet getiteld En daarom nee hebben gepubliceerd.

Bron: Volkskrant

Wel of niet stemmen bij het Oekraïne-referendum?

Wc-rollen tegen het associatieverdrag, en weblogs voor het associatieverdrag. De campagne rond het referendum over het associatieverdrag van de EU met Oekraïne komt langzaam op gang.

Bron: NOS.nl

Ga niet stemmen, boycot alle referenda

Referenda, met hun mediaspektakel, zijn een stap op weg naar een democratie met emotiemanipulatie, schrijft Paul Steenhuis over het Oekraïnereferendum.

Bron: NRC

Het referendum deugt van geen kant

Het voordeel van het Oekraïne-referendum komende woensdag is dat het scherp alle onzuiverheden van dit instrument in beeld brengt. Dat is van belang nu de Tweede en Eerste Kamer nog een finaal besluit moeten nemen over invoering van een beslissend referendum, dat voor het raadgevende referendum in de plaats moet komen.

Bron: Trouw

Weer een referendumpots? Ja duh, daar krijgen we voor betaald! Ehhh… Daar zijn we vóór. Jullie dus als het goed is ook. Zo potsen wij alle referendumposts hier. Daarnaast zijn wij van Retecool natuurlijk ook super behulpzaam. Zo weten wij bijvoorbeeld precies wat je moet doen als je de messias bent. Want dat overkomt iedereen wel eens, zeker op goede vrijdag. En tenslotte vinden het heel leuk als u ons volgt op Twitter en de moeder liket op Facebook.

Reaguur dan!

Je kunt als eerste reaguren

avatar
  Subscribe  
Laat weten wanneer