DELEN HEERST HARD

Tot het referendum op 6 april aanstaande begint Retecool de dag met de Referendum News Roundup.

“Leuk zo’n referendum, zolang er geen hoge opkomst is”

In een WhatsApp-groep waarin ik bivakkeer plaatste een vrouw, 30, universitair opgeleid en goede baan, een foto van haar stempas met de begeleidende tekst ‘Had hier dus echt nog nooooit wat over gehoord…’.  Onder een fors deel van de bevolking leeft het referendum niet – ondanks de 450.000 handtekeningen die nodig waren om het af te dwingen. Daarnaast vallen er bij het referendum zelf een hoop vraagtekens te zetten. Gaat dit over een associatieovereenkomst of is het een stemming over Europa? Over voor of tegen de EU, Nexit of niet? Of is het een algemene uiting van onvrede, van wantrouwen tegen de politiek als geheel?

Bron: HP/de Tijd

Raadslid Janssen (Papendrecht) wil meer stembureaus referendum

Het Papendrechtse gemeenteraadslid Arno Janssen roept het college van burgemeester en wethouders op om meer stembureaus te openen tijdens het referendum over het associatieverdrag met Oekraïne.  Tijdens reguliere verkiezingen zijn normaliter 17 stembureaus in bedrijf in het dijkdorp, een maand geleden meldde de gemeente dat het er dit keer 15 zouden zijn. ,,Maar inmiddels vernemen wij dat er slechts 13 stembureaus open zullen zijn. Dat is bijna een kwart minder dan tijdens voorgaande verkiezingen,” aldus Janssen (Papendrechts Algemeen Belang), die de gemeente waarschuwt het ‘democratisch recht niet te bruuskeren’. ,,Het stemrecht is een democratisch recht dat zonder meer moet kunnen worden uitgeoefend.”

Bron: De Gelderlander

Tweede Kamerleden bij debat Oekraïne-referendum in Hooglandse Kerk in Leiden

D66-kamerlid Kees Verhoeven en SP-kamerlid Renske Leijten zijn dinsdagavond om 20.00 uur in de Hooglandse Kerk in debat gegaan over het Oekraïneverdrag.  Het studentendebat is georganiseerd door de Plaatselijke Kamer van Verenigingen, Augustinus, A. L. S. V. Quintus, de Leiden Debating Union, de SPIL en de HSVL.

Bron: nu.nl

Klaas Jan Osinga over referendum: Oekraïne heeft amper nog goede boeren

Waarom geeft LTO geen advies voor boeren en tuinders, wat te stemmen bij het referendum? ‘Onze leden kunnen prima zelf een oordeel vormen. Dit kan bijvoorbeeld aan de hand van de factsheet, dat we hebben opgesteld om de leden te informeren over de inhoud van het verdrag, zodat ze zelf een goede afweging kunnen maken.’

Bron: Boerenbusiness.nl

Weer een referendumpots? Ja duh, daar krijgen we voor betaald! Ehhh… Daar zijn we vóór. Jullie dus als het goed is ook. Zo potsen wij alle referendumposts hier. Daarnaast zijn wij van Retecool natuurlijk ook super behulpzaam. Zo weten wij bijvoorbeeld precies wat je moet doen als je wakker wordt in een morsige hotelkamer in Kiev. Want dat overkomt iedereen wel eens. En tenslotte vinden het heel leuk als u ons volgt op Twitter en de moeder liket op Facebook.

Reaguur dan!

1 reaguursel op "Oekraïne Referendum: News Roundup 23 maart 2016"

Laat weten wanneer
avatar
Plaatjes
 
 
 
Audio en Video bestanden
 
 
 

Sorteer op:   nieuwste | oudste | meest gestemd
wout
wout
23 maart 2016 - 10:39 10:39

Het vraagt een terroristische aanslag of twee om de Retecools van dat monomane Oekraïne-gepijp af te komen. Kap maar hoor, die €5000,- is ruim verdiend, zij het in de vorm van een recompensatie voor de dalende bezoekersaantallen (als reaguursels daar een goede indicator voor zijn).

wpDiscuz