Nou schrijven we al weken Retecool vol met stukjes relevante en amusante content over het samenwerkingsverdrag, Oekraïne zelf en haar inwoners, dus u had in principe al geïnformeerd kunnen zijn. Maar we zijn de lulligste niet. Voor iedereen die zich nu pas aan het inlezen is, even een spoedcursus over het referendum.

U gaat vandaag (blijkbaar) stemmen over een samenwerkingsverdrag van meer dan 300 pagina’s waar jaren aan gewerkt is. Op de dag zelf besluit u zich er eens in te gaan verdiepen, omdat u blijkbaar de wekenlange media-aandacht voor het referendum heeft weten te missen. We snappen dat uw morele burgerplicht wilt vervullen. Het is makkelijk om tegen het systeem te schoppen en in de leugens en drogredenen van het nee-kamp te trappen, dus adviseren wij u: stem ‘ja’. Het interesseerde u toch al geen hol, maar op deze manier sloopt u tenminste niet een verdrag waar letterlijk bloed, zweet en tranen, ja, zelfs doden voor zijn gevallen.

6

Reaguur dan!

avatar
4 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Ds. PloppoDit was Ahmedbehanger, MusicaldeskundigeBroeder BologneseKrijshaan Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Krijshaan
Krijshaan

Nee, sorry, iets waar uniformfetisjist Van Baalen zich sterk voor maakt, moet wel heel eng zijn.

Broeder Bolognese
Broeder Bolognese

Maar natuurlijk! Een dikke middelvinger naar zelf benoemd interlectueel Theorie Bidet, Roos en het andere roze tuig.
Het kan en mag niet zo zijn dat dat schorriemorrie over de ruggen van 40 miljoen mensen hun spielerei ten uitvoer kunnen brengen, terwijl het hun geen lor interesseert.

Dit was Ahmed
Dit was Ahmed

Gelukkig heb ik dus gewoon zélf nagedacht over de Oekrainse leugenfabriek vol lekkere promotiewijven. Dus dat wordt vanavond een keiharde TEGEN stem.

behanger, Musicaldeskundige

Heb je het verdrag ook zelf gelezen dan?

Dit was Ahmed
Dit was Ahmed

Niet alles natuurlijk. maar ik heb genoeg gezien om mezelf een oordeel te kunnen vormen. Breekpunt met Oekraine voor mij was de holle taal in het handelsverdrag en de praktijk van alle dag in dat land. Gisteren nog stuitte ik op een klein artikeltje, één van de vele misstanden in dat land:
The Ecologist, die The Oakland Institute citeert: “Alhoewel volgens de Oekraïense wet het gebruik van GGO’s in de landbouw niet is toegestaan, is in artikel 404 van het associatieverdrag met de EU, een clausule te vinden, die veelal onopgemerkt is gebleven. Deze clausule bepaalt onder andere dat beide partijen zullen samenwerken om het gebruik van biotechnologie te bevorderen.”
“Zonder twijfel beantwoordt deze bepaling aan de verwachtingen van de biotechindustrie. Michael Cox, directeur onderzoek van de investeringsbank Piper Jaffray liet optekenen dat Oekraïne, en bij uitbreiding Oost-Europa, tot de meest beloftevolle groeimarkten behoorden, zowel voor werktuigengigant John Deere als voor de zaadproducten Monsanto en DuPont’”.
Jawel behanger, Monsanto heeft al een kantoor in Oekraine. Of moet ik je nog uitleggen wie Monsanto is en wat ze jou en jouw gezondheid willen aandoen dan? Denk na!

Ds. Ploppo
Ds. Ploppo

De recentste peilingen laten een hoge opkomst zien met 10% meer tegen dan voor stemmers.
Als dat ook de uitslag wordt en NL blokkeert de overeenkomst dan is het meest trieste nog wel dat alle tegenstemmende onderbuik Tokkies op termijn niet eens gaan beseffen wat hun stupide stemgedrag tot gevolg heeft gehad.

Putin zal zich kapotlachen. De EU krijgt niks voor elkaar en er is altijd wel een lidstaat die dwars gaat liggen. Hij zal zich gesterkt zien nog wat meer in de Oekraïnse mierenhoop te porren. Wie weet nog eens een BUKje die kant op te sturen; het kan immers toch allemaal ongestraft.