De Vliegende Fyra. U, als vast Retecool lezer, bent als het goed is aardig op de hoogte van de perikelen rondom de JSF. Als NOS lezer heeft u dat geluk niet, want in hun avondberichtgeving over het debacle kwamen vooral de politieke problemen aan het woord. Dat inmiddels zelfs bij het Pentagon wat twijfels zijn, is blijkbaar minder interessant.

Wat u namelijk vooral moet weten is hoe goed de JSF is. Ja, we verzinnen het niet, maar de NOS komt dus gewoon met ALLES waar de JSF beter in is dan de F16. Spoiler alert: het is geen longread. Er staan maar liefst drie punten in waarop de JSF beter is dan. Drie. Eén plus één plus één. Dat een zeker margeblog al jarenlang post na post na post na post na post na post na post schrijft over de miljoenmiljard problemen met dat ding, hebben ze bij de NOS niets aan. Research is overrated. Gewoon lekker de Staatspropaganda herhalen en verder vooral je journalistieke roeping laten voor wat het is.

Reaguur dan!

4 reaguursels op "NOS: voor al uw propaganda."

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
L B

Ik zat echt met kromme tenen naar het journaal te kijken. Beetje afleiding in de mix door een paar buurtbewoners te laten klagen over geluidsoverlast. Geen woord over het technische en financiele debacle rondom deze miljardenverkwisting.

Ds. Ploppo

Beetje eenzijdig was het inderdaad wel. Het ding is er nu en dan moet je verder niet meer negatief lopen lullen. Zoals je zelf ook zou doen als je een auto koopt waarvan de kleur op het plaatje heel charmant leek, maar bij aflevering toch op een rijdende zuurstok lijkt. Dan verzin je een verhaal voor je vrienden dat het een mengeling van het palet van Karel Appel is uit zijn vroege periode en dat het er gelukkig exact uitziet als gepland.

En verder alles om later maar te kunnen zeggen… ja OK, met de kennis van nu hadden we er natuurlijk nooit aan begonnen. Maar dat wisten we destijds niet want we hielden bewust onze kop in het zand.

Bismarck

Ik moet eerlijk toegeven dat er twee JSF’s in de VS zijn opgestegen en ook twee in Nederland zijn geland, toch een wat onverwachte prestatie!

Hoofdmeester

Ik verbaas me een beetje over de verbazing. Had echt iemand ook maar een kritisch geluid van de NOS verwacht? Kwalitatieve journalistiek is daar allang dood en begraven.