Het lijkt eigenlijk al een beetje overgewaaid te zijn, de #OPHEF rond de Panama Papers, je weet wel, die documenten waaruit zou blijken dat de halve wereld en z’n moeder belasting probeert te ontduiken.

Maar nee, het gaat niet om belastingontduiking, het gaat om belastingontwijking ;-). Ancilla Tilia confronteert Toine “Ja ik sta in de Panama Papers, je punt is?” Manders van de Libertarische Partij (lijst nummer hoeveel?) in een bijna 50 minuten durend interview voor Cafe Weltschmerz. In het gesprek pleit Manders voor het afschaffen van belasting omdat hij het een gelegaliseerde vorm van roof vindt:

Als je eigendommen wordt afgenomen onder bedreiging van geweld, zonder dat je schade hebt aangericht, zonder dat je verplichtingen weigert na te komen die je bent aangegaan en bezittingen worden afgenomen dan noemen we dat roof. En dat is precies wat de overheid doet.

En veegt daarmee ook direct de vloer met het gegeven “democratie”. Check hieronder de long-view tussen Ancilla Tilia (een long view met Ancilla is nooit vervelend) en Toine Manders.

Reaguur dan!

4 reaguursels op "Nog even over die Panama Papers: Ancilla Tilia interviewt Toine Manders"

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Bismarck

“zonder dat je verplichtingen weigert na te komen die je bent aangegaan”
Je paspoort zegt wat anders Toine. Lever dat dan in, verhuis naar een land waar ze geen belasting heffen op kapitaal (in plaats van alleen je kapitaal erheen te verhuizen!). Als je dan ook geen gebruik meer maakt van Nederlandse infrastructuur (je opleiding doen we je kado), gezondheidszorg, veiligheidsvoorzieningen, subsidies en uitkeringen, dan mag je je geld houden (tot je een keer ziek of beroofd wordt).

Wtrdk

Ancilla is heus wel meer dan alleen maar een goed stel hersenen!

Ds. Ploppo

Wat een ongelofelijk sneue figuur is die Manders. Het is gewoon onmogelijk 3 kwartier naar die man te luisteren. Alles kort door de bocht en naar zichzelf toe geredeneerd.
Het is een vadsige corpsbal die tussen een paar bier door wel eens even zal vertellen hoe het werkelijk in elkaar steekt.
Van mevrouw Tilia had ik overigens wel wat meer tegengas verwacht. Ze zit maar een beetje schaapachtig te lachen. Bereid je beter voor meid en stel dieptevragen. Dan prik je zo door die libertarische ballon heen.