Even een mededeling van algemene orde voor de mensen in Mijdrecht. Koningsdag is natuurlijk een leuk feestje, maar het moet wel een beetje orderlijk verlopen. Daarom zijn er wat spelregels opgesteld, zoals: doe eens normaal.

Nou vragen ze in Mijdrecht blijkbaar 14 euro voor een biertje, want de godganse bevolking vindt het fijner om zich een hernia te slepen met eigen drank dan gewoon aan de tap te bestellen. Het liefst had de horeca een totaalverbod op eigen drank, maar de gemeente ziet de rellen al aankomen. Dus hebben ze iets anders bedacht.

Voorgaande jaren is gebleken dat bezoekers veel eigen drank meenemen naar het Raadhuisplein. Om hier paal en perk aan te stellen geldt nu de regel dat alleen alcohol mag worden meegenomen waarvan redelijkerwijs kan worden gezegd dat deze voor eigen consumptie is. De beveiliging en politie bepalen wat wel of niet meer redelijkerwijs voor eigen consumptie is.

Wij overwegen inmiddels met de gehele redactie naar Mijdrecht te gaan, met een eigen voorraad van minstens 14 bier per persoon en Flepz met een bolderkar met de OMGWTFBBQ erachteraan. Eens kijken hoe de VMBO-beveiligers denken in te kunnen schatten hoeveel bier bij ons voor “eigen consumptie” door kan gaan.

Reaguur dan!

Je kunt als eerste reaguren

avatar
  Subscribe  
Laat weten wanneer