Tot voor kort was het niet zo’n groot probleem om met je VPN op strandvakantie naar Dubai te gaan, mits je geen criminele zaken wilde ondernemen.

Erg happig op het ontduiken van het alziende oog van de overheid zijn ze daar in de Verenigde Arabische Emiraten namelijk niet, maar de gemiddelde vakantieganger lieten ze tot nu toe met rust, die had weinig te vrezen wanneer hij of zij het eigen Netflixaanbod in de woestijn wilde bekijken:

Previously, the law was restricted to prosecuting people who used VPNs as part of an internet crime

Maar sinds kort is iedereen strafbaar die een VPN gebruikt om geblokkeerde diensten vanuit de Emiraten te benaderen. Dus niet alleen diensten als Netflix, maar ook VoIP via Facebook, Whatsapp of Snapchat. En de straffen voor het “misbruik” van je VPN zijn niet mals. Je loopt namelijk in ieder geval kans op gevangenisstraf (en dat wil je niet daar), maar ook om een boete te krijgen die begint bij $136,000 en kan oplopen tot $545,000 wanneer je dus je VPN frauduleus gebruikt.

Dat VoIP verhaal is waarschijnlijk ook de reden dat het frauduleus gebruik van VPN’s volledig verboden wordt. Etisalat en du zijn namelijk de enige twee bedrijven ter wereld die van de VAE een licentie hebben gekregen om commerciële VoIP diensten aan te bieden in de Emiraten. En die lopen door het “frauduleus gebruik” van VPN’s miljarden mis.

Paniek dus! Nu moet je opeens echt iets gaan doen op vakantie, in plaats van het binge-watchen van het tweede seizoen van Making a Murderer op Netflix.

4

Reaguur dan!

avatar
2 Reacties
2 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
MadDieujihadloverBismarck Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Bismarck
Bismarck

Waarom zou je (behalve voor luxehoeren) naar Dubai op vakantie gaan?

MadDieu
MadDieu

Om zo’n dame te vinden heb je geen VPN nodig. Gewoon recht toe, recht aan vragen aan een als pinguïn verkleedde vrouw. Enkel de dames van lichte zeden lopen in de steden in boerka, dat vinden de lokale mannen het leukst. De boerka zegt als het ware dat zij zeer onderdanig zal zijn.

jihadlover
jihadlover

Helemaal begrijpen doe ik het niet, maar sex on the beach is daar dus nog steeds helemaal OK?

MadDieu
MadDieu

Zorg dat er geen 4 mannelijke getuigen zijn, dan krijgt zij meer zweepslagen dan jij.